torsdag 26 april 2018

Ett stickigt inlägg


Den här lille "stickige" krabaten är fotograferad i vår trädgård. Vi har nästan varje år ett igelkottspar som övervintrar bakom rhodedendronbuskarna och sen kan vi se dem på sommaren komma gående med sina små taggnystan. Det dröjer nog ett bra tag innan de dyker upp i år. 

Det finns något annat stickigt också, nämligen injektioner för att fylla ut rynkor. Jag ryser bara jag tänker på det. Jag, som är enormt spruträdd, kan inte för mitt liv begripa hur någon frivilligt ger sig på sånt. Det gör inte bara ont (och det måste det göra, för en del patienter får bedövningssalva innan behandlingen) det kostar en hel del också. Det finns visst något som heter Fillers och som hjälper till att dra upp sura mungipor. Men man vill kanske inte se glad ut alltid. Hur gör man då? Eller om man är glad "på riktigt".......far mungiporna upp i hårfästet då?

Det finns ett amerikanskt TV-program som visar personer som gjort billiga plastikoperationer. Naturligtvis har det gått käpprätt åt skogen. Nu är det två läkare som försöker rätta till det. I ett av programmen sa någon att det gick att skulptera om ansiktet precis som man önskade. Det lät som om de pratade om en lerklump, som man ger barnen så de kan göra olika figurer. De här operationerna är inte billiga. Det kostar från 4500 kr att bli av med bekymmersrynkor i pannan. Då är det betydligt billigare att skaffa sig en frisyr där man kammar lugg.

Jag tycker inte det är fult med lite rynkor. Är man inte purung, måste det väl synas. När det gäller barn säger man alltid att varje ålder har sin tjusning....det tycker jag stämmer in på vuxna också.

13 kommentarer:

 1. Härligt att Göran är tillbaka hemma igen! Förstår att du har mer lust att göra olika saker igen.
  Ja, det där med rynkor och att inte kunna åldras verkar finnas både i USA och i Sverige. Såg ett TV-program för några år sedan när jag var på besök i Sverige som handlade om ungdomar som ville göra olika slags ingrepp i ansiktet. Och det visade också hur snett det kan gå.
  Rynkor kommer och det är helt okej.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rynkor är ju något som ser naturligt ut. Ansiktet måste åldras lika väl som kroppen i övrigt.

   Radera
 2. Vi har väldigt mycket igelkottar hos oss sommartid och det lär säkert bli samma sak denna sommar. Att spruta in gift i kroppen för att släta ut några rynkor skulle jag aldrig ens överväga. Vem lurar man med det och inte är väl rynkor fult!

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ett slätt ansikte och rynkiga händer ser underligt ut. Naturligt är bäst.

   Radera
 3. Jag förstår inte heller varför man ska se ut som tjugo när man är sjuttio.
  Åldernojor är det förmodligen men rynkor hör till. På ett sätt upplever jag att det också sker en viss åldersdiskriminering i och med att det finns så många måsten när det handlar om att försöka se yngre ut än vad man är. Som om det skulle vara farligt att vara den man är, i den ålder man är? Naturligt är bäst, absolut!
  Lyckans er som har små söta taggingar i er trädgård. Vi har inte sådana längre sedan ett par år tillbaka då rävarna tog bort allihopa. Nu finns inte så många rävar längre så kanske, kanske...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Människor i alla åldrar behövs överallt. Alla har något att tillföra. Som Jan Malmsjö sjunger. Vår bästa tid är nu....oberoende om man är barn, tonåring, medelålders eller äldre.

   Radera
 4. Så roligt med igelkottar i trädgården. När vi hade hus fick vi besök av en igelkott som tyckte om att äta resterna av Leos (vår hund) grisöra som han mumsade på ute på gräsmattan :)
  Tyvärr är det ju unga och vackra människor som ofta använder botox. De skulle ju absolut inte behöva det :(
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det är helt fel att yngre personer ger sig på att manipulera med botox. Jag tycker de där "ödleläpparna! är så hemska.

   Radera
 5. Trots att igelkotten är Gotlands landskapsdjur så ser man dem inte så ofta längre. Trafiken har decimerat antalet väldigt. Här på Odvalds har jag i alla fall sett ett par stycken under de år jag bott här.
  Hoppas att ni har en skön torsdag!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är mer tunnsått med igelkottar här med om man jämför med när jag var barn.

   Radera
 6. Det är åt skogen med den här utseendefixeringen som finns i dagens samhälle! Håller med dig om att naturligt åldrande är vackert... Varför är det naturliga fult!? En glad, harmonisk människa utstrålar trygghet och blir vacker, tror jag... Blir verkligen människor lyckligare efter att ha genomgått s.k skönhetsoperationer? Ja, det skulle vara intressant att få ta del av en sådan studie.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min farmor hade många rynkor i sitt ansikte, men för mig var hon den vackraste och bästa farmorn i världen.

   Radera