fredag 8 april 2016

Morgonrutiner

Jag är en vanemänniska och det tror jag att många med mig är. När jag jobbade var det nästan en nödvändighet för att allt skulle fungera och att jag skulle komma i tid till jobbet. Numera har jag inte den tidspressen på mig längre, men på nåt sätt har det ändå blivit så att de flesta morgnar ser likadana ut.


Jag vaknar utan väckarklocksväckning, så det kan faktiskt variera lite. Konstigt nog är jag mer morgonpigg nu än när jag jobbade. Så fort jag stigit upp går jag in i köket och sätter igång kaffekokaren. Då har kaffet hunnit bli klart lagom till det att jag är färdigklädd. Med en stor mugg kaffe i handen stegar jag in i mitt datarum och placerar mig framför datorn. Jag läser en massa bloggar och kommenterar och sen svarar jag på kommentarer på min egen blogg. Det kan ta lite tid, och när det är avklarat är det dags för frukost.


Jag skulle kunna läsa tidningen på datorn, men jag föredrar prasselupplagan. Det är så mysigt att sitta vid köksbordet och äta frukost samtidigt som jag läser vad som har hänt. Vilken lyx att kunna sitta kvar så länge jag vill. Efter en sådan mjukstart på morgonen brukar det inte vara svårt att ta itu med det som behöver göras just då.


Dagen idag ska jag tillbringa nere i syrummet, för jag har en del projekt på gång. Egentligen är det sånt som skulle varit klart tidigare, men som har skjutits upp. När något viktigare eller roligare dyker upp ändrar jag snabbt om i planeringen. Roliga saker har alltid förtur. Jag tycker det är roligt att sy, men roligt kan delas in i olika kategorier som roligt, jätteroligt, superroligt och makalöst roligt. Det jag ska syssla med idag hamnar nog i kategorin jätteroligt.

34 kommentarer:

 1. Förutom att vi kanske går upp vid samma tid, så är våra morgonvanor ganska lika ... jag brukar dock börja med att tända i spisen :)
  Tidningen hämtar jag oftast under min morgonpromenad - för visst måste man ha en riktig tidning att bläddra i!
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad det låter mysigt att tända i spisen.

   Radera
 2. jag har rutiner - men de varierar från dag till dag :)

  SvaraRadera
 3. Morn på dej!
  Jag har också rutiner på morgonen.
  Släppa ut hundarna ,träna på crosstrainern
  Äta havregröt,ge hundarna mat.fixa till mej.
  Sen kan dagen bestå av olika saker beroende på hur jag mår..
  SVAR:Ja det var svårt att få hjulkapslarna rena!
  Ha en bra dag!
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det känns bra att ha en del rutiner.

   Radera
 4. Vilka vanemänniskor vi är.
  Jag börjar dagen med kaffe, juice, en talrik fil och kolla datorn som alltid står på köksbordet.Därefter blir det morgonpromenaden med Elsa, följt av kaffe en macka och ett kokt ägg och så läser jag smålandsposten. Därefter så kan dagen variera sig.
  Jag är både morgontrött, kvällstrött, ja även dag och nattrött. hahaha...
  Ha en bra dag! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Intressant att läsa om dina morgonrutiner. Din prioritering där roliga saker får förtur och där du rangordnar dem var häftigt. Jag inser att du kommer att få det JÄTTEROLIGT idag. Lycka till med det projektet. Kanske skulle det kunna få vara med i min lilla lek. Vindruvan är inte mitt sista inlägg. :) Givetvis ska det prassla när man läser tidningen och själv vill jag alltid vända ett pappersblad i en bok när jag läser en roman.
   Helgkram Bosse
   Ps. Glöm inte att besöka Ankis härliga blogg. Hennes inlägg handlar ex. om dig och mig denna gång.

   Radera
  2. Lisa: Det är mest morgonen som jag tycker är bra att ha lite rutiner kring. Resten av dagen får gärna variera för då blir det aldrig trist.

   Radera
  3. Bosse: Det jag håller på med idag kommer helt klart att hamna i senaste tävlingsinlägget. Jag har varit inne hos Anki och fått en dos orange, så nu har jag en väldans energi.

   Radera
 5. Jag känner också igen det där med rutiner! Man gör samma saker varje morgon :)
  Hoppas du får en rolig dag i syateljén!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Känns tryggt att börja dagen på samma vis alltid.

   Radera
 6. Jo, mina morgnar liknar nog lite dina. Det är underbart att inte ha ett klockslag att passa på morgonen. Ändå kan jag vakna tidigt, men jag vill inte UT tidigt.
  Men jag har ingen papperstidning, dock vill jag en min bok i papper.
  Jag önskar dig en skön fredag och kram ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker också det känns skönt när jag vaknar tidigt, för jag har mer energi på förmiddagen. Att ge mig ut tidigt på morgonen är inte riktigt min stil.

   Radera
 7. Visst är det underbart att få äta frukost så länge man vill. Jag läser också morgontidningen till frukost, det hör till. Datorn, ja, den får vänta tills efter frukost - ibland ännu längre.

  Var sak har sin tid, yrkeslivet hade sin charm. Pensionärslivet en annan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Precis så känner jag det med. Jag gillade mitt jobb och tyckte inte det kändes tungt att ge mig iväg dit. Men efter att ha varit pensionär några år skulle jag inte vilja byta och gå tillbaka till jobbet. Jag stortrivs som jag har det nu.

   Radera
 8. Ja men tänk så bra vi har det, att inte behöva planera så mycket utan ta dagen som den kommer lite.
  Fredag idag och då ska vi grilla en renstek och dricka ett gott rött till, har en god spanjor på lut i vinstället.

  Ha en finfin helg kära du Tjing från Rantamor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fredagkvällen är det nåt visst med fastän man är ledig alla dagar. Här blir det lax och vitt vin.

   Radera
 9. Det är förunderligt att man kan rå sin dag helt själv. Min datorstund blir efter morgonpromenaden. Om datorn är ledig.
  Nu blir jag nyfiken på vad du ska sy. Du kan väl berätta! Så ska jag berätta att jag håller på med en stolsdyna (spännande?)/ Britt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag behövde en mindre tvättkorg i badrummet, men hittade ingen med mått som stämde. Alla var för stora så Göran gjorde en låda i masonit som jag nu håller på att sy fodral till. Foto kommer snart. Jag vill gärna se din stolsdyna.

   Radera
 10. Det är verkligen Livet, att njuta av de små vardagliga sysslorna. Bättre än så blir det inte!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vardagen kan också vara mysig.

   Radera
 11. Dina morgonvanor låter mysigt sköna. Jag tror att många har fasta rutiner just på morgnarna. Jag tramsar lite hit och dit men det blir alltid någon sorts frukost samtidigt som jag läser tidningen - prasselupplagan. Jättebra ord, förresten!
  Datorn är sällan igång under förmiddagarna - den "jobbar" mest eftermiddags- eller kvällsskift.
  Pensionärslivet har många fördelar; den bästa är att man bestämmer sitt eget dagsschema. Härligt!
  Ser fram emot att få se ditt syprojekt. Och jag måste fråga: Är det du som gör/gjort de fina broderierna du ibland har här på bloggen, t.ex. dagens symaskin?
  Trevlig helg! Solig fredagskram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag brukar "låna" bilder från en sida med symaskinsbroderier.

   Radera
 12. Märkligt att gå upp tidigt på morgnar som är lediga! Jag är ledig ett par dagar i veckan och tar med stor uppskattning sovmorgon. Men kanske blir det annorlunda när jag blir ledig varje dag om ett par år!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eftersom jag vaknar utan att någon väcker mig, så gör det inget om det är tidigt på morgonen...jag har ju sovit klart. Att bli väckt av väckarklocka däremot gillar jag inte.

   Radera
 13. Skönt att inte behöva stressa på morgnarna.
  Minns att min mamma också hade sina morgonrutiner som pensionär och tog det lugnt med att läsa tidningen.
  Att vakna till väckarklocka är inte särskilt skönt men ibland måste man.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det händer då och då att jag måste vara helt säker på att komma upp i tid på morgonen för att jag har en bestämd tid att passa. Jag tycker hela dagen känns förstörd när jag blir väckt så hastigt.

   Radera
 14. Det låter hur mysigt som helst för dig och jag tror att du stortrivs. Det blir ju onekligen en del rutiner fast vi inte har ett jobb att gå till. Men känslan, den är härlig. Jag måste inte jäkta iväg.
  Fint halsband du fick av Rasmus.
  Kram och trevlig lördag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Känslan av och veta att man själv bestämmer över sin tid är toppen.

   Radera
 15. Rätt mycket rutin i tillvaron även fast man inte jobbar längre. Men det är nog bra det. Och ägg till frukost ska det va. Annars är det kört redan på morgonen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. När det gäller själva frukosten är jag inte så noga med att det måste vara samma.

   Radera
 16. Det lät som sunda vanor, själv kommer jag inte i kläderna förrän jag intagit mina tre muggar kaffe! Tidningen läser jag på nätet, inte för att jag föredrar det utan för att mitt ex var snäll och delade prenumerationen med mig när vi skildes. Han får tidningen, jag får läsa på nätet! Gratis, det tackar man inte nej till, hade inte haft råd att beställa tidningen själv.
  Ha en fin solig söndag/Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gissar att det är en vanesak hur man läser tidningen.

   Radera