torsdag 14 april 2016

I mina gyllene skor


Egentligen är de röda, men de är guld värda för mig. Om skorna passar så köp ett par i varje färg, läste jag på en skylt. Ingen dum idé alls, men kanske en aning dyr. I min ungdom handlade jag förståss på det här viset, men då kunde jag också köpa väldigt billiga skor. Idag är det inte ens lönt att ta ner en sådan sko från hyllan, eftersom den garanterat inte kommer att kännas skön på foten. När jag var barn fick jag alltid höra att det gjorde inget om skorna var lite hårda i början, för man trampade ut dem med tiden. Det är möjligt att det fungerade, men jag kan inte förstå vitsen med att gå och ha ont i fötterna ett tag innan man kan gå normalt. Jag vill att det ska kännas som jag nästan går barfota....förutom att jag inte ska känna allt jag trampar på.

För nästan 15 år sedan köpte jag ett par röda moccaskor hos Scholl. De hade utförsäljning med makalösa erbjudanden. Alla skor såldes för halva priset, men jag fick trots det betala en hel del för dem. Så här i efterhand kan jag säga att det var väldigt billiga skor, för de är fortfarande användbara.Alltid när jag reser bort så packar jag ner de här skorna, för då vet jag att jag kan gå i stort sätt hur långt och hur länge som helst utan problem. Både Zoé och Daniel har testat dem och tyckte de var helt OK....kanske bara en aning för stora.

Mina röda skor har promenerat runt i många länder och kommer förhoppningsvis att fortsätta med det länge än. Fast 15 år till är kanske lite för mycket begärt.


28 kommentarer:

 1. De skönaste skorna är alltid de riktigt gamla! :)

  SvaraRadera
 2. Hittar man sköna skor är det alltid bra att kanske köpa ett extra par eftersom tillverkarna nästan alltid slutar tillverka skorna.
  Det är väldigt viktigt att ha sköna skor om man skall gå mycket.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hade inte haft råd ett köpa ett par likadana när de här röda införskaffades, men annars är det idé att gör så.

   Radera
 3. Man ska inte kolla priset på skor, utan känna efter om de är sköna och snygga. Sen kan man kolla priset.
  1999 då Stefan fick sitt cancerbesked köpte han ett par vinter kängor, de kostade 1800:- Det var dyrt. Men de har varit värda sitt pris, de gick sönder i sulan 2014.
  Ha en bra dag! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har hittat ett skomärke som passar mina fötter så det får jag hålla mig till. Det är bara och bita i det sura äpplet att man inte kan använda alla slags skor.

   Radera
 4. Jag är precis som du - får skoskav och ont i fötterna av nya skor! Inte alls kul eftersom jag älskar vackra skor :(
  Men jag köper dem ändå och har de som prydnad :D
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha! Den idén gillar jag skarpt.

   Radera
 5. Ju äldre vi blir desto viktigare med bra skor, tror jag gäller för de alla. När jag såg bilden på den gyllene skon överst så tänkte jag.... herregud kan du gå med sådana! Det kan du ju inte, förstår jag.... Det känns betryggande!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den översta bilden är en brosch. Det ska föreställa de skor Judy Garlands figur använder i Trollkarlen från Oz.

   Radera
 6. Dom ser sköna ut!
  Det gäller att sko sig när tillfället kommer!
  Förr kunde jag gå i vilka skor som helst.
  Numera så provar jag noga om de är fotriktiga.
  SV: Ja det var en trevlig tjejträff.
  Ha en bra dag!
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Snygga och bekväma skor är ibland en svår kombination att hitta.

   Radera
 7. Jo, man hittar sina favoritskor. Men ibland så ändrar sig fötterna. Ja, jag kan då inte ha vilka skor som helst, mina fötter är väldigt kräsna. Och nu med skadad fot, har jag bara ett par som funkar än.
  Dina "gamla" är då snygga!
  Kram! ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. De är förvånansvärt snygga efter alla dessa år och allt de varit med om.

   Radera
 8. Hoppas du använder den fina broschen!

  SvaraRadera
 9. Tänk förr när man trippade omkring med högklackade skor hela dagarna! Nu gäller det bara att skorna är sköna, skulle de dessutom vara snygga får det bli en extra bonus. Dina röda hänger säkert med några år till om du är rädd om dem.
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kommer att bli katastrof när de inte går att använda mer.

   Radera
 10. Med allvarlig humor brukade min mamma säga ungefär så här: "De viktigaste inköpen i ditt liv gör du i skoaffären. Med sköna skor kan du gå hur långt som helst." Det ligger något i det. Bekväma skor är livsnödvändiga. Har man oskönt på fötterna så är ingenting roligt - hur roligt det än är.
  Hoppas att dina röda håller än i många år ... och mil. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skor är viktiga saker. Förhoppningsvis är mina röda skor outslitliga.

   Radera
 11. Ja du, det fanns en tid när det viktigaste av allt var att känna sig "fin". Gjorde det ont en kväll eller några timmar så gjorde det inget alls.
  Idag är det fullständigt uteslutet att göra som man gjorde i ungdomen. På den tiden var det onda över så fort man slutade gå i de skor som orsakade eländet, men idag finns det en risk att jag skulle ha ont i både dagar och veckor efteråt.
  Nä, det finns inget som är värt den plågan. Att kunna gå utan att halta är jätteviktigt.

  Men så söta de glittriga röda skorna är. Ser inte riktigt, men är det en brosch?

  Kramis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är en brosch. Idag skulle jag aldrig kunna tänka att gå med ett par skor som inte känns sköna på foten.

   Radera
 12. Viktigt med sköna skor - är det något som jag gärna betalar lite extra för, så är det just skor!

  SvaraRadera
 13. Det var då sannerligen ett bra skoköp! Tänk så många gånger man varit iväg i yngre dar och fått jätteont i fötterna pga fåfänga. Vilka härliga bilder på de små skotestarna :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Numera är jag mycket mer noga innan jag köper ett par skor.

   Radera
 14. Jag berättade för Uffe härom dagen att det är ett inköp som jag ångrar och det är just det som inte blev av. Ett par skor som jag föll för pladask och som satt som hand i handske, ett par bekväma klackskor och så köpte jag dem inte! Helgalet. Jag har grämt mig i år och dar för detta..
  Tur att du var klok och köpte dina gyllene skor. Snygga dessutom och välberesta numera. Kram Gunnel och tack för dina fina ord i kommentaren hos mig idag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har också en del ångrade köp som grämer mig.

   Radera