söndag 10 april 2016

Inte lika inför lagen


När folk rånar banker åker de i fängelse. När banker rånar människor får de bonusar.

För femtioelfte gången är det nu dags igen att nysta i en fiffelhärva med förmögna och högt uppsatta personer inblandade. Vad är det egentligen som händer med en person (inte alla, naturligtvis) som får förtroendet att styra eller leda stora företag? Personen i fråga verkade ju väldigt human och idérik innan valet, men efteråt är det precis som om någon satt igång en dammsugare inne i hjärnan och sugit ut all vett och sans. Kvar blir bara en megastor dammråtta vid namn Girighet. Ännu konstigare är att många högt uppsatta personer inom bank eller regering eller storföretag oftast klarar sig från straff. Likhet inför lagen existerar inte längre.....förrän nu, kanske. Så länge de är inne i smeten talas det alltid om att de är berättigade till en enormt hög lön p.g.a. att de är så kunniga och att det vilar ett stort ansvar på deras axlar. När det sen går åt skogen känner de helt plötslig inte till någonting och det där ansvaret försvinner med en axelryckning. Vart har all deras kunskap tagit vägen kan man undra. Den har tydligen försvunnit tillsammans med en hel del kapital. 

19 kommentarer:

 1. Vi är definitivt inte lika inför lagen. Absolut inte.
  Ibland känns det som om ju högre upp folk klättrar ju större skitstövlar blir de. Tappar både sans, vett och moral. Särskilt moralen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klättringen upp längs kariärstegen är tydligen inte nyttig för folks moral.

   Radera
 2. Inte nog med de, de ska ha en stor fallskärm.
  Ha en skön söndag! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Till råga på allt så skäms de inte för att ta emot fallskärmar och avgångsvederlag hur mycket fel de än har gjort.

   Radera
 3. Att de ska ha hög lön tycker jag OK, men jag reagerar väldigt starkt på olika skandaler. Att det har skattefuskats, gömts pengar, ja, det har vi nog alla vetat att det görs här och där. Men det är värre än jag kunde föreställa mig. Världen är korrupt, helt enkelt.

  Likhet inför lagen - nej, inte alls... Tråkigt, men sant även 2016.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gör man ett jättebra jobb tycker jag också det är befogat med en hög lön, men det har visat sig många gånger att när personen väl kommit på plats, så blir jobbet inte alls bra utfört. Då skulle lönen automatiskt sänkas. Jag kan tänka mig många arbetsgrupper som är värda en mycket hög lön och som gör ett mycket bra jobb och har väldigt mycket ansvar i stort sett alltid....men de får vid alla löneförhandlingar titta i månen efter mer pengar. Världen är verkligen inte rättvis.

   Radera
 4. jag mår illa och är arg, girighet tillhör dödssynderna

  SvaraRadera
  Svar
  1. En del personer tycker inte det är något hinder.

   Radera
 5. Ingen rättvisa alls på många områden. Man tror ju att personerna har en viss intelligens, men moral är visst inte sammankopplat till den. / britt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej det verkar inte alls höra samman.

   Radera
 6. Konstig värld vi lever i. Om en person i hög ställning gör ett dåligt jobb och får avgå, så får personen i fråga ändå en enorm fallskärm och man frågar sig varje gång - HUR är det möjligt?????

  SvaraRadera
  Svar
  1. Underligt att det kan fortsätta så här år efter år.

   Radera
 7. Makt är farligt att ha! Då försvinner moralen Och girigheten kommer fram.
  SVAR:Jag vill vara stark som myran...
  Tänk att kunna lyfta så mycket ,och ändå vara smal:-)
  Ha en bra dag!
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Makt och girighet borde inte hänga samman.

   Radera
 8. Det är så oerhört trist att detta sker om och om igen OCH belönas om och om igen. Ofattbart.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns många samvetslösa personer.

   Radera
 9. Där makten går in går vettet ut. Och girigheten växer med lönen. Skrupler? Det ordet finns inte i de penninggalna makthavarnas värld.
  Kram!

  SvaraRadera
 10. suck, så har det väl alltid varit...

  SvaraRadera