måndag 11 april 2016

Hobbydags

Denna veckan handlar Bosses tävling om fem olika hobbyer som vi gillar. Det var aningen svårt att välja, men jag har letat fram de fem som jag klassar som de viktigaste.


Nr 1 är absolut sömnad. Det har jag varit intresserad av så långt tillbaka jag kan minnas. Min mor hade en trampsymaskin och jag var så liten när jag började sy på den att jag nådde inte ner till trampan när jag satt på en stol, utan jag fick stå och trampa, men det gick lika bra. Mina symaskiner är elektriska och betydligt bekvämare att använda. Jag har en maskin som jag syr helt vanliga sömmar med, en broderimaskin, en overlock och en filtningsmaskin.

Nr 2 är min samlarmani.


Jag samlar på miniskor,


fingerborgar,


minisymaskiner


 och gamla symaskiner som min farmors, min svärmors, min mors och andra gamla utsirade maskiner jag hittat på loppisar.
Nr 3 är böcker och då i första hand deckare. 


Längs ena väggen i TV-rummet har jag bokhyllor och en av dem är fylld med deckare av olika författare.


För att avdramatisera det spännande och hemska satte jag dit lite rekvisita såsom en gammal ärvd pipa i stil med den Sherlock Holmes använde, min farfars glasögonfodral i plåt och hans klocka. Tobaksburken har min svärfar använt och ölflaskan är en hyllning till min favoritdeckare.


Flaskan är tom nu, men den har innehållit mörkt öl. Det är den enda sorts öl jag gillar och detta var extra gott.

Som nr 4 kommer film. Jag är inte så mycket för att gå på bio utan jag vill hellre klä mig i myskläder och slänga mig i TV-soffan där jag kan svepa in mig i en filt. Hoppas verkligen att biograferna kommer att erbjuda något liknande snart. 


Audrey Hepburn är en av mina idoler så jag köpte en box som innehöll 8 av hennes filmer.


Jag gillar även den amerikanska serien Golden Girls som handlar om fyra äldre damer som bor tillsammans. Deras sjuka humor är oslagbar. På svenska heter serien Pantertanter och det är en extra bonus.


Nr 5 har jag valt resor. Det är väldigt svårt att rangordna för jag gillar allt och det beror lite på hur man känner sig från dag till dag vad man helst vill syssla med. De flesta utlandsresorna numera går till antingen Luxemburg eller Dallas. Platserna har väldigt mycket att erbjuda men först och främst har jag ett barnbarn i var och en av städerna och det är det inget som kan slå.

33 kommentarer:

 1. "Det är det inget som kan slå". Jag ska tänka på det när det är dags. Kan du inte ändra på det? Ta med dig myskläder och favoritfilt till biografen. Filten kan du fika ihop snyggt och ha i en nätt kasse. AH är verkligen en av mina favoriter när det gäller kvinnliga skådespelare från förr. Likaså är jag svag för engelska deckare. Golden Girls har jag aldrig hört talas om. Fingerborgar hade vi på Lidéns Samlingsmuseum några säsonger. Vem vet. Du kanske köpte en av oss när vi sålde dem på Tradera. Mycket bra blogginlägg. En kall måndagskram från Y. Ps. Det räckte alldeles utmärkt att bara vara med på del ett. Det var den som jag som betraktare såg mycket fram emot.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag undrar hur övriga biobesökare reagerat om jag kommit dit med en filt under armen. Jag får boka minst tre platser också så jag kan sträcka ut mig riktigt.

   Radera
 2. Många hobbyer har du! Några visste jag, eller trodde i alla fall... Jisses så många fingerborgar du har ... och alla gamla symaskiner - wow! Audrey Hepburn hade jag som en av mina favoriter bland filmisarna - hon och Roy Rogers med hästen Trigger :) En riktigt kul uppgift från Bosse :)
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, hans tävlingar får oss att tänka i lite andra banor ibland. Väldigt påhittigt.

   Radera
 3. Så många fingerborgar och symaskiner du har.
  Jag har två gamla trampmaskiner, den ena står nu på logen, och den andra har vi som TV-bord ute i uterummet, själva symaskinen står på logen den också
  Ha en bra dag! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gamla symaskinsunderreden är väldigt användbara.

   Radera
 4. Jag är inte med i Bosses tävling för tiden har inte riktigt räckt till. Men visst är det kul med hobbies. Min är nog främst matlagning, men sen är det blommor som gäller här. Att få pyssla om dom och se till att de har det bra. Prata lite kärleksfullt till dom så de vet att jag bryr mig... Ha en fin finmåndag!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker blommor är vackert, men jag har inte förmågan att sköta om dem på rätt sätt.

   Radera
 5. Så många hobbyar du har.
  Hyllan med fingerborgar är imponerad.
  Att dammtorka där kräver en hel del fingerkänsla:-)
  SVAR:Du har så rätt. Man ska akta sig för såna!
  Ha en bra dag
  Kram!

  SvaraRadera
 6. Men, så intressant.
  Samlarintressse det har du verkligen. Vilka symaskiner och så många fingerborgar. Jag samlar ju på förutom katter, tändsticksaskar och har jättemånga.
  Pantertanterna, så jag saknar dom, de gick ju på TV för länge sedan. Dom har jag haft roligt åt många år och skulle gärna vilja se om dom nu då man själv är i den åldern, så att säga.
  Tack för denna inblick i ditt liv och dina fina bilder som du delar med dig av.
  Ha det toppen och varm kram från mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Pantertanter gick i repris på TV tidigt om morgnarna för ett tag sen. Jag vet inte om det fortfarande är så.

   Radera
 7. Jag gillar dina hobbies. Filtningsmaskin - vad är det? Dina miniatyrsymaskiner blir jag litet avundsjuk på. Jag har också några, en i plast då Husqvarna 2000 kom. Bio går jag dock så gott som aldrig på och ser inte mycket från soffan heller. / Britt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den heter egentligen Embellisher och man syr utan tråd. Den har 7 nålar så det blir som att filta. Det går att fästa fast trådar i olika mönster eller sy blommor av väldigt tunt tyg utan sömmar. En mycket rolig maskin.

   Radera
  2. Tovning är nog det riktiga ordet.

   Radera
 8. Vilka trevliga hobbies du har :) Och Herculeölen var rolig där i hyllan!
  Ha en fin måndag
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. En jättegod öl och mysig flaska också.

   Radera
 9. Detta var kul att läsa och många för mig annorlunda hobbyer. Eller hobbyn, vad det nu heter.
  Samlargrejerna, där tänker jag på min kusin, hon har massvis.
  Här har vi nog "bara" resor gemensamt ;)
  Kul att läsa ditt inlägg!
  Kram ♥

  SvaraRadera
 10. Kul att läsa om dina intressen. Sonen fick en sån där "skomakarhylla" och började samla miniatyrer, men det blev aldrig någon större samling. Han är påhittig Bosse Lidén och jag har läst om den här uppgiften hos flera bloggare.
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bosse kan verkligen inspirera oss till att skriva om allt möjligt.

   Radera
 11. Svar
  1. Jag är ingen ölälskare men om jag nu nån gång ska smaka så måste det vara mörkt.

   Radera
 12. Oj oj oj. Du lär inte bli sysslolös - bra! Och så har du ju trädgården och sommarrestaurangen också.

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Japp! Jag har bara pensionerat mig från skoljobbet. Här hemma är det heltid som vanligt, och det är kul. Tiden känns aldrig lång.

   Radera
 13. Vad många olika hobbies du har! Jag tyckte det var många, men när jag tänker efter har jag nog fem jag med! :)
  Ha en fin vecka!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är nog inte så ovanligt att man har en hel del saker man gillar att göra. Kul med lite variation.

   Radera
 14. Kul att se dina hobbyes. Tack för det, och ha en fin fortsatt vecka.

  Kram.

  SvaraRadera
 15. Fantastiskt vilken ordning du har på alla dina saker! Jag är så imponerad av alla dina trådrullar. Du har många och trevlig hobbies ser jag. Roligt att få veta lite mer om dig :-).
  Kram från Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en fördel att ha lite system i röran så jag hittar sakerna när jag behöver dem.

   Radera
 16. Vilket härligt inlägg! Med flera hobbies blir livet aldrig tråkigt. Och vad jag kan se så har du roligt hela tiden. Trådrullarna lyser i regnbågens färger och jag blir imponerad av alla dina symaskiner, både stora och små. Och naturligtvis också av dina andra samlingar. Kul!
  Jag tror att endera är man samlare eller inte. Jag har alltid varit en "ekorre", samlar på det mesta. Gäster brukar tycka synd om mig när jag ska dammtorka. Får du också den kommentaren?
  Ditt typkast med fingerborgar är oslagbart! :) Mina två kast är fulla men med lite blandat innehåll. Och bara NÅGRA fingerborgar. ;)
  Kram från en norrbottnisk "ekorre"!
  http://pysselochpinaler.blogspot.se/2010/10/kast-med-pinaler.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tittade på ditt inlägg om kasten. Så mycket du fick plats i dem. Det är roligt att samla på saker. Det är inget man bara bestämmer sig för, tror jag, utan helt plötsligt blir det bara naturligt att skaffa fler och fler saker som hör ihop. Det är tur att man har en hobby eller flera så att man alltid har nåt kul att sysselsätta sig med.

   Radera