onsdag 10 februari 2016

Hårresande



Visst är det väl konstigt att håret kan växa flera centimeter över en natt! Mitt gör det i varje fall. Jag har länge kunnat fixa till en snygg frisyr på morgonen utan några större problem. Det beror så klart på att min frisör är väldigt skicklig på att klippa. När jag var hos henne innan jul, berättade hon att i januari skulle hon åka på semester i två veckor. Det är lugnt, tänkte jag, inte kan mitt hår växa så enormt på så kort tid. Men det kunde det...från en dag till en annan. De sista dagarna har det varit helt hopplöst att få till en vettig frisyr.


När jag tvättat håret var det dags för ännu ett försök, som naturligtvis blev misslyckat. Jag lockade det så det nästan osade bränt, jag blötte det och fönade det på nytt, jag provade med gel och vax och jag vet inte allt. Det såg anskrämligt ut. Då kom jag att tänka på kvinnorna i hårreklamerna. De har nästan alltid långt hår och det är alltid snyggt. Dessutom slänger de så tjusigt med lockarna, så jag tänkte att om jag går omkring och gör likadant så är det ingen som märker att mitt hår är för långt. Jag trodde förståss att jag behövde träna lite först. Sagt och gjort. Jag ställde mig framför spegeln, tog tag i tvättställskanten och tog sats. Katastrof!!!! Inte katten for mina hårtestar och la sig så där snyggt över axeln. En del ramlade ner över ögonen på mig så jag inte såg ett skvatt, och resten spretade åt alla håll och kanter. Jag hämtade mobilen direkt och fick fixat en klipptid.

34 kommentarer:

  1. Bra i alla fall att du har ordentligt med hår. :)
    De som blir tunnhåriga - även kvinnor - har det inte för roligt.
    Hoppas att du får en tid snart. Det är märkligt att håret tycks växa mycket innan man skall klippa sig. Det har jag också märkt.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är precis som om det tar extra fart efter en viss tid.

      Radera
  2. Haha, jag måste genast in och läsa när jag såg dagens rubrik på din blogg. Skulle behöva en hårresning jag också. Efter sex-sju veckor sedan senaste klippning går det inte att få reson på hårtestarna längre om man så tog ner månen. Det går tydligen till en viss gräns och så gäller hänget ända fram tills man åter sitter i stolen för klippning. Skulle gärna ha sett en liten film från ditt kastande med håret, precis så där som de gör i reklamen.
    Lycka till Gunnel!
    Jag ska beställa tid jag också.

    kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Då är det inte bara jag som tycker det är nästan som om det är en mystiskt tidsgräns man passerar och efter den är det rena anarkin.

      Radera
  3. Det är precis likadant då håret blir slitet, det sker också sådär bara över en natt. Då går det heller inte att få i ordning på frisyren.
    Har du hittat en ny frisör som du trivs med? Jag bytte frisör i somras, då det var en ung tjej som öppnade här i Linneryd. Jag var nöjd med min förra, men skönt att kunna gå ner till salongen, slippa att tänka på hur jag ska åka dit. Men jag hoppas innerligt att jag ska bli så bra att jag ska kunna börja köra bil igen.
    Ha en bra dag.Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Min "gamla" frissa som jag gick till i många år har salong här i samhället igen. Hoppas att hon aldrig flyttar härifrån.

      Radera
  4. Precis så är det! Måste ringa om en klipptid jag också - tack för påminnelsen :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det konstiga är att så har det alltid varit, men trots det lär jag mig aldrig att beställa ny tid efter vissa veckor. Då hade jag sluppit allt strul.

      Radera
  5. Kan bara tala om att detta händer mig också. Lustigt egentligen, den ena dagen hur snyggt som helst och över natten blir det helt oreglerigt. Jag fick en akuttid till frissan på fredag... Ha en fin dag!!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så glad man blir när frissan förbarmar sig över ens hår.

      Radera
    2. Detta känner jag igen och har också undrat hur det kan ske så snabbt :-D .

      Radera
  6. Haha! Ja, jag kan riktigt se hur du står där i badrummet och slänger med huvudet :D
    Men visst är det så att håret blir helt oregerligt bara över en natt!
    Men skönt att du fick en tid till frissan!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ditt hår ser alltid så snyggt ut. Men så långt hår kan jag inte ha, för det klär jag inte i.

      Radera
  7. Det kommer en dag när ingen återvändo finns för att fixa en klipptid. För mig är det extra svårt eftersom Kent aldrig vill att jag ska klippa mig. Han obstruerar hela tiden och blir på dåligt humör så fort jag nämner det. Men, som sagt, en vacker dag finns ingen återvändo. Det kommer att ske inom denna månad i alla fall har jag bestämt.
    Kram från Ingrid

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mitt hår kan inte bli för långt, för då klarar jag inte själv av att få en snygg frisyr.

      Radera
  8. Åh tack för att du gav mig dagens skrattanfall! På pricken så är det med håret, plötsligt är det allt för långt och spretar åt alla håll. Tårarna rann på mig när jag läste om hur du tog sats i badrummet....
    Ha en bra dag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag blir så glad när jag läser alla kommentarer, för det betyder att jag är inte ensam om detta problemet. Ibland har jag trott att det är bara mitt hår som är konstigt.

      Radera
  9. Var glad att ditt hår växer bra! Många har nog problem med det motsatta.
    De som slänger med håret i reklamen, kan inte slänga med riktigt hår. Tror inte jag.
    Vilken tur att du inte skadade dig i svängandet, utan bara fick hår i ögonen.
    Hoppas du lyckades med mobilens hjälp. / Britt

    SvaraRadera
    Svar
    1. Då förstår jag varför inte jag lyckades med svängandet. Det var därför jag höll i tvättställskanten så jag inte skulle snurra in i väggen när jag tog sats. Jag blir alltid så yr när jag rister på huvudet.

      Radera
  10. Du är en mästare på att skriva humoristiskt :) Ett hemskt ögonblick trodde jag du hade skrivit att du slog i huvudet i något. Kul att se att vi är många med samma mystiska tidsgräns för frisyren. Jag har tappat så mycket hår och då krävs det en duktig frisör. Tyvärr blev det för dyrt att gå inne i centrum men nu har jag till min stora glädje hittat en riktig pärla en bra bit utanför stan

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Ibland skulle man väl vilja banka skallen i väggen när håret inte uppför sig som man vill.

      Radera
  11. Känner så väl igen mig i det du skriver. Mitt hår växer också väldigt fort. Min mysing brukar säga: Vad är det din frissa använder i ditt hår eftersom det växer så fort, hon har väl i någon produkt så att du snart måste dit och klippa dig igen.
    Så illa kan det väl inte vara, eller?
    Jag trodde, att då du gick in till badrummet och testa så kanske du slog i huvudet eller något. Du skrämdes rejält där. Skönt att det inte var så.
    Trevlig onsdagseftermiddag.
    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag börjar också misstänka att min frissa häller i nån slags gödning i mitt hår.

      Radera
  12. Hahaha, ja du jag kan nog ställa mig i kö jag också till frisörsstolen.
    Har ju legat mycket nu och då blir inte håret snyggare precis...
    fy vågar inte ens se i spegeln.

    Tjingelingen från Rantamor.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Man känner sig 10 kilo lättare när man blivit klippt och ser ut som folk i håret. Kul och höra från dig.

      Radera
  13. Ja, ditt hårproblem är du inte ensam om. Jag har läst alla kommentarer.
    Jag håller med och ett hår som är klippt så det passar ansiktet och är lättskött är
    mycket värt. Jag tycker det är svårt när man blir tvungen att byta frissa. Just nu är jag nöjd. Jag ska beställa tid i morgon så jag slipper reta mig på året.
    Ha det bra.
    Kram Viola

    SvaraRadera
  14. Hårfint ... numera har jag kort hår och det kräver klipp ofta. Min frissa är skicklig på det. Använder alltid mössa vintertid så jag har mösshår :-) dvs platt. Klippte mig sent i december och hade ny tid i veckan som gick, men tyckte det inte behövdes så jag bokade om ... 2 dagar efter upplevde jag mig långhårig och ofrisyrad! :-) kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Just så precis är det.....håret ändrar sig på bara några timmar.

      Radera
  15. Det är märkligt det där att ena dagen tycker man att håret är helt perfekt och tror att det ska dröja väldigt länge innan man behöver göra något åt det. Men hej vad man bedrar sig! Att par dagar senare är det kris och man bara måste få en tid.
    Tur att du fick en klipptid!
    Kram, Ingrid

    SvaraRadera
  16. Hur kan håret plötsligt bli alldeles bångstyrigt? Just det är ett av livets mysterier.
    Under 44 år klippte jag mig själv men så fick jag för mig att gå till en frissa. Jag testade tre olika hårklippare. Resultat? Jag klipper mig själv igen. Fördelar? Ingen tidsbokning. Och eventuella klagomål kan jag bara strunta i. ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha! Du har ju verkligen hittat en perfekt frisör med erfarenhet, och som har tid att ta sig an ditt hår omedelbart.

      Radera