fredag 26 februari 2016

Inte så liten längreDenna veckan har det varit skollov och Rasmus hyrde in sig på Pensionat Björnås. I måndags bestämde han med en kompis, så jag skjutsade honom till Kvidinge. Kompisar är väldigt viktigt. Rasmus ringde mig senare på eftermiddagen för då skulle kompisen gå hem och Rasmus ville komma hit. På tisdagen var det dags igen med en annan kompis. Det känns nästan som när mina egna barn bodde hemma, för då blev det en hel del skjutsande hit och dit. Vi bor ju en bra bit från centrum, så några bussförbindelser kan man inte förlita sig på.

Jag tycker givetvis det är kul att han väljer och bo här när han har skollov. Det blir inte många trista minuter då, för hela han är full av kul idéer och infall. Det märks att han snart är tonåring. Man kan diskutera lite av varje med honom. Han är intresserad av det mesta. Nu är det morfar som blir involverad i sportdiskussionerna, för han är mycket kunnigare än jag på det området. Vi fick ju som plåster på såren när en del TV-kanaler försvann behålla ett onödigt stort antal sportkanaler hela månaden ut. Rasmus tyckte klart det var toppen och han lierade sig snabbt med morfar så de skulle titta på en del matcher. Ibland kolliderade det med deckartiderna men jag har lite svårt för att säga nej till Rasmus och det tyckte Göran var bra.

En morgon när Rasmus hjälpte mg att duka fram frukosten tittade han länge och väl på en ny sorts bröd som jag köpt. Det innehöll en hel del olika frön och man såg knappast brödet för alla solrosfrön. Jag gillar lite grövre bröd. -"Äter du fågelmat?" undrade han. "Vill du jag ska duka fram talgbollar och jordnötter också?" Vi pratade om allt möjligt när vi åt vår frukost, men han kunde inte riktigt släppa fågeltemat så han sa:" Jag måste vara väldigt populär bland fågelskådarna för jag har sett en väldigt ovanlig sort." Jag såg nog ut som ett levande frågetecken.  -"Pensionärsfinken", sa han och pekade på mig och skrattade. -"Jaha", svarade jag, "och var häckar den då?" Svaret kom blixtsnabbt:-"Framför datorn."

Vad jag längtar till nästa skollov!

39 kommentarer:

 1. Hahaha! Rasmus = en mycket smart kille med härlig och underfundig humor. Och det är helt klart att han fått flera humorgener från mormor!
  Jag förstår så väl att du längtar till nästa skollov. :)
  Ha det så kul vid frukostbordet! Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har haft ett toppenkul sportlov.

   Radera
 2. Förstår att ni gillar er Rasmus, speciellt med hans humor.
  Vi flyttade ut på landet då jag var 6 år, inga jämnåriga i närheten, och mamma hade då inget körkort, så jag vandrade i stugorna i byn. Det var ju omtyckt, de var ju inte vana vid besök av en pratglad 6 åring.På mina skollov åkte jag ofta med pappa in till Tingsryd, där jag antingen var hos mormor och morfar, eller hos min faster Erna, kul tyckte både jag och dom.
  Ha men mys-dag med Rasmus!! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tillbringade alla skollov hos farmor och farfar och mina barn åkte alltid till sin mormor och morfar. Det är uppskattat av alla generationer, tror jag.

   Radera
 3. Dessa underbara ungar! Vilken lyka att vi har tillgång till livets efterrätt! Dom växer lite för fort, men det är ju som det ska vara! Hälsningar från en annan pensionärsfink! ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Undras när den här sorten kommer in i ornitologböckerna.

   Radera
 4. Svar
  1. En passande bild som är tagen utanför Southfork ranch i Dallas. Det stämmer säkert att många pensionärsfinkar häckar framför datorn. Jag kände igen mig med en gång.

   Radera
 5. Ha ha pensionärsfink!!!! Han har humor den pågen! .................Det kunde ju blivit ett större hål i plånboken Ha en bra dag ! Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Arten är nog inte så ovanlig som Rasmus tror.

   Radera
 6. Haha, rolig kille med stor humor!
  Jovisst, jag är också panschis som häckar framför datorn. Men mina barnbarn, de häckar ju med sina mobiler!
  En fin fredag till dig, kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det stämmer. Det är likadant här.

   Radera
 7. Haha! Han är ju för härlig, Rasmus :)
  Förstår att det är kul att få rå om honom!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är inte en trist minut när han är här.

   Radera
 8. Haha, vilken härlig grabb Rasmus verkar vara. Han bjöd allt mej på en hel del skratt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han har en härlig humor och är så kvicktänkt.

   Radera
 9. Humor när den är som bäst. :)
  Jag förstår att du längtar till nästa lov.
  Samma sak är det här. Nu är det lite väl tyst igen när
  pojkarna har farit hem till sig. Men det är snart påsklov.
  Ha det bra bästa pensionärsfink!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack detsamma! Vilken tur att det inte är så många veckor till påsklovet.

   Radera
 10. Underbart att ha ett barnbarn så nära och härligt att han vill vara hos dig på sportlovet. Det finaste beröm en mormor eller farmor kan få!
  Kram från Ingrid

  SvaraRadera
 11. Så fint att Rasmus vill bo hos er på lovet. Fina stunder för er alla. Vilken underbar dialog mellan er. Humor. Ha en riktigt fin helg. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han har varit här mycket sedan han var bara liten, eftersom vi bor så nära varandra, och nu är det nästan en självklarhet att han ska bo här undre loven. Vi har väldigt kul tillsammans.

   Radera
 12. Så roligt för er båda och också för Rasmus. Bra betyg att barnbarnen trivs i ens närhet. I den ålder kan det gå livligt till ibland.
  Humor är viktigt och behövs. "Framför datorn", det var roligt.
  Trevlig lördag och kram till dig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Humor är A och O. Den gör att livet känns lättare.

   Radera
 13. Pensionärsfinken brukar synas vid Hjoån stundtals. Med en svart hund i ett rött snöre.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha! Jag antar att den också häckar framför datorn.

   Radera
 14. Dom är ju bara för härliga! Hälsa den store spjuvern!
  Kramar Karin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ska jag göra. Han förgyller verkligen tillvaron.

   Radera
 15. Han är då för härlig! Pensionärsfinken - haha!
  Nu är det väl både tyst och tomt hos dig igen, men snart kommer en liten prinsessa :)
  Kram

  SvaraRadera
 16. Underbara kommentarer från Rasmus! Kommer att minnas detta när jag äter "fågelfrömacka" nästa gång.

  SvaraRadera
 17. Det är underbart när de vill komma och vara hos en. Tids nog får de andra intressen och man hamnar i bakgrunden så det är bara att njuta av dem så länge man har dem nära.
  Jag gillar Rasmus kommentarer. Han är en kul kille med rörligt intellekt. Härligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är glad så länge han tycker det är kul och vara här. Misstänker att det blir ett uppehåll så småningom.

   Radera
 18. Hej, jag fick också ett otal sportkanaler så var helt ointressanta! Sen fick vi ju byta till filmkanalerna, men vad jag minns har jag bara tittat på en enda film under den perioden! Även standardkanalerna visar ju massor av film, förstår egentligen inte att det ska behövas tiotal extra filmkanaler! Vem hinner och vill ägna sitt liv åt film? Nå, jag tittar desto hellre på dokumentärer, jag tror bestämt det har med ålder att göra. Även nyhetsflödet följer jag på ett annat vis nu, om jag inte sett någon nyhetssändning alls nån dag så känns det konstigt...
  Roligt att umgås med barnbarnen, jag tyckte det bara blev skojigare när de växte till sig och man kunde prata om allt möjligt, precis som du/ni gör!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag måste erkänna att det är inte mycket av TV-utbudet som jag utnyttjar. Alla åldrar har sin charm. Nu är Rasmus i den åldern att det går att diskutera lite av varje, och det är kul.

   Radera
 19. Fantastisk läsning om Rasmus och kompisar, Rasmus och farmor!

  Pensionärsfinkkram med stor glädje!

  SvaraRadera