söndag 28 februari 2016

HjärnanAnvänd den allra senaste högteknologiska mojängen....din hjärna.

Idag är det så enkelt att ta reda på allt man behöver veta genom att använda Internet. Snabbt går det också. Men det gäller att sålla lite bland informationen, för ibland stämmer den inte alls. Vilken skillnad mot när jag gick i skolan. Det man inte kom ihåg eller visste fick man leta efter i uppslagsböcker. De blev ganska snart inaktuella, så jag tycker att den nya tekniken är att föredra. Men för den skull ska vi inte sluta att själv försöka komma ihåg saker mer än bara för stunden. Vi har en hjärna som måste användas, och det är roligt att sitta och diskutera något utan att hela tiden behöva leta på nätet efter vad man ska svara. Ännu en fördel med hjärnan är att man behöver inte teckna något abonnemang. Den går att använda helt gratis. 

26 kommentarer:

 1. Mina två hjärnceller är inte alltid kompisar med varandra :-).......SVAR:.Att vara positiv är att ge energi.Kram på dej!!Ha en bra söndag!

  SvaraRadera
 2. Ja, visst blir man lite bortskämd när man hela tiden har internet att tillgå. Så enkelt att bara slå upp det ord man letar efter....
  Ha en fin söndag
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rena katastrofen när man inte kommer åt nätet.

   Radera
 3. Förr använder jag uppslagsböcker när jag letade information, men nu är det google som gäller och precis som du säger är man nog ibland lite för snabb att ta till det. Man borde kanske tänka till lite själv i stället så att hjärnan fick jobba. Det är ju trots att det som gör att den förhoppningsvis kommer att fungera några år till.
  Ha en skön söndag!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är bra med Google som ett komplement, men hjärnan mår klart bra av att få jobba ibland.

   Radera
 4. Jag minns bläddrandet i uppslagsverk och det var ganska kul men mindre roligt när när man inte fann vad man letade efter. Idag googlas det hejvilt i alla sammankomster. Ha en fin söndag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är betydligt lättare att hitta det man letar efter nu. Det fodrades att man visste vilkan kategori man skulle leta i. Nu kan man bara skriva in ett sökord. Det gillar jag.

   Radera
 5. Jag älskar att lösa korsord, kan sitta och tänka hur länge som helst, bra hjärngympa !
  Men jag älskar också min datorn, och söker svar på mina frågor, men som sagt man kan inte alltid lita på allt !

  Studier visar att människans intelligens beror på genetiska faktorer och kan ökas genom olika former av träning !
  Hihi...Så nu går jag tillbaks min korsordstidningen, Allers !

  Ha en skön söndag Gunnel ! Kram !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker det är kul och se hur långt jag kan komma med ett korsord med hjälp av enbart min hjärna. Till slut får jag ändå be Google om hjälp till en del uppgifter.

   Radera
 6. Läste tillbaka lite, och hamnade på inlägget om duschkabinen. En sån skulle vi haft i sommarstugan!! Tyvärr står denna kabin för fönstret, och det tycker jag inte är SNYGGT!
  Putsa kan jag göra utifrån. Men nu har vi funderingar på att sätta in spoltoa (vi har mulltoa), och den enda platsen är bredvid duschkabinen. Då får man åla sig in och sätta sig på toa, och man får kliva upp på toalocket när man ska öppna fönstret!
  Inte tänkte vi på sånt på 80-talet, när badrummet gjordes. Vi var överlyckliga att vi fick ett duschutrymme.
  Kramar Karin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Du måste vara väldigt vig, förstår jag. Vi upptäckte också en hel del saker som inte fungerade när vi väl flyttade in i huset för många år sen. Vi har under årens lopp ändrat om på mycket. Ett permanentboende måste vara bekvämt...och det ska egentligen ett sommarboende också vara...man har ju semester och ska koppla av då.

   Radera
 7. Jag minns uppslagsböckernas underbara värld också - som jag nyttjade bokrean och köpte till bokhyllan ... de finns ju kvar och kommer fram då och då - och Wiki är min vän idag. Hjärnan ska tränas, det är klokt. Hade faktisk NN ett tag men tyckte det blev dyrt.
  Hjärnkram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är bra med en kombination av alla hjälpmedel.

   Radera
 8. Ja nog är det enkelt idag att man kan gooogla , googla heter det kanske, det blev många oooo:n där.
  Men helt klart var vi ju tvunget att lära oss lite eftersom vi inte hade något ajjjjfåååån att googla på.
  Psalmverserna sitter, va fan jag nu ska med dom till ???

  Tjingelingen från Rantamor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Jag har också en del psalmverser instoppade i hjärnan, men de kommer aldrig fram.

   Radera
 9. Det finns en risk med att googla efter ett svar. Wikipedia t.ex behöver inte alls betyda att det är riktigt sant. Det är ju olika människor som delar med sig av sina erfarenheter och sin kunskap. Sanning är ju relativ, men med lite sunt förnuft så går det och det mesta stämmer ju de facto.
  Hjärnan behöver sin träning för att fungera. Memory med barnbarnen är jättebra för minnet.
  Ha en skön söndagskväll.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är just det som är kruxet, att man inte får glömma bort att allt man kan leta upp svaret på på nätet stämmer inte med verkligheten. Då är det bra med en hjärna eller en uppslagsbok så man kan jämföra.

   Radera
 10. jo, viktigt att använda hjärnan rätt.

  SvaraRadera
 11. Det är bland annat därför jag bloggar. Då måste man verkligen tänka efter så att man hittar ord som passar och så att inte grammatiken blir fel. Som syftningsfel t.ex. som är lätt att göra.
  Korsord är också en bra hjärnträning och bokläsning.
  Kram från Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att blogga är nyttigt. Man tvingar sig att hitta synonymer, stava rätt och hålla lite koll på grammatiken. Jag har också alltid gillat att läsa böcker, och korsord är en härlig avkoppling.

   Radera
 12. Mycket nyttigt med hjärngympa. Och ju äldre man blir desto viktigare är det att de grå får hoppa bock, klättra i ribbstolar och svinga sig i lianerna. Om man säger så.
  Hur man förr klarade sig utan Google m.m. är en gåta.
  Kram från kylslaget norr.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har det väldigt väl förspänt nu, men det är inte alltid det bästa.

   Radera
 13. Jag älskade att läsa uppslagsböcker när jag var barn ... nu är det Google som gäller, men man får nog vara på sin vakt och vara källkritisk, för allt är som sagt inte sant :)
  Hjärngympa är bra ... som korsord och så Bosses tävlingar! Nu ska jag läsa om din "Ove- dag".
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hjärngympa är det närmaste ett gym jag kommer.

   Radera