torsdag 11 februari 2016

Sporten förföljer mig


Jag var lite irriterad över att en del favoritkanaler försvann och som kompensation fick vi en bunke sportkanaler i stället. Antagligen är det mer än jag som varit missnöjd eller också har de i ledningen tänkt till lite extra. Häromdagen fick jag både mail och sms att om jag ville byta sportkanalerna mot film och seriekanaler i stället så gick det bra. Naturligtvis ville jag det!

Bytet kanske kunde ta några timmar stod det, men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge. Sen hände något underligt. Helt plötsligt gick det inte att se någon kanal alls. På TV-skärmen stod det: Kortfel. Sätt in kortet med chipet uppåt. Jag har väl inte kunnat se på TV tidigare om chipet var neråt, så jag tyckte det var en väldigt konstig uppmaning. Ingen hade rört kortet.

Min svärson var här när det hände och han erbjöd sig att ta kontakt med Canal Digital. Telefonkön var lång men till slut var det hans tur. Killen som svarade var mycket trevlig och hjälpsam, men hur vi än försökte så fungerade det inte. Det var ändrat så att vi nu skulle ha filmkanalerna i stället, men kortet satte käppar i hjulet för det. Det enda killen kunde göra var att skicka ett nytt kort och det kom idag. Eftersom det inte gick att se TV förrän det nya kortet kom så fick vi en liten extra kompensation för de här TV-lösa dagarna. Vi får behålla sportkanalerna också under den här tiden som förhandlingarna pågår. Vilken enorm tur jag har!

28 kommentarer:

 1. Då jag var barn hade vi bara TV 1 och Kanal 2. Jag minns då vi köpte färg-tv´n.
  Tänk vilken utveckling. Nu har vi många kanaler, men hur ofta är det något vettigt att kolla på.
  Så bra att det löste sig för dig med TV`n, och alla kanaler.
  Ha en bra dag! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har aldrig gått genom och sett vad som visas på alla kanaler vi kan få in. Det finns alltid en del favoritprogram och sen brukar jag hålla mig till dem. Det finns ju mer att sysselsätta sig med än att titta på TV, men jag skulle inte vilja var utan den.

   Radera
 2. Haha... vilken tur att du får ha sportkanalerna kvar så länge :)
  Ha det gott!

  SvaraRadera
 3. Tråkigt när det blir så här. Ibland känns det som om de inte tänker till riktigt innan de tar beslut. Hoppas att du får en fin tvhelg... Ha en fin dag!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu fick jag nyss ett sms och ett mail att parterna kommit överens så om några timmar ska allt var tillbaks vid det gamla.

   Radera
 4. Vi har oxå Canal Digital men har inte fått nåt erbjudande om filmkanaler istället....för jag vill verkligen inte ha dessa sportkanaler. Så nu ska jag ta och kontakta dem. Tack för tipset....hoppas bara att det inte krånglar med kortet hos oss oxå.
  Ha en fin dag. Kramelikram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blev en kortvarig sporttid hos mig, för nu är allt på plats som vanligt. Jag tittade aldrig på de där extra sportkanalerna, så det var ganska onödigt.

   Radera
 5. Det blev ju rätt bra till sist. Vänligt bemötande får man inte alltid minsann. Sport är inte min grej och inte film heller för den delen. Vi tittar mest på SVT 1, kanal 4 och history. Håller tummarna att det fixar sig snabbt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Film tycker jag kan vara kul och se på ibland. De gånger vi har behövt ha kontakt med Canal Digital har vi blivit väldigt vänligt bemötta. De som svarar i telefon där är mycket tålmodiga och det måste nog vara ett krav.

   Radera
 6. Åke hade sportkanaler, men när han gick bort bytte jag dem till filmkanaler och hade dem så länge det var bindnngstid, men sen sa jag upp dem. Jag såg väldigt sällan på dem och tycker att det är bättre att hyra någon film via videobutiken om andan skulle falla på, vilket den gör väldigt sällan.
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag måste nog erkänna att det är lite dåligt med filmtittandet här med. Det händer, men inte ofta. Tiden räcker inte riktigt till allt man vill göra.

   Radera
 7. Men nu återgår det till det gamla väl? Fast det är klart att om det är något strul med kortet kanske inte det hjälper.
  Jag stör mig inte så mycket på all sport, även om jag inte har någon glädje över en heller. Men maken tycker det är kul.
  Nu har jag sett så mycket monsterfiskar och kattdjur, så det blir litet enformigt det med. Hoppas det blir ordning på kortet. Tänk på alla som inte har någon som kan hjälpa en./ Britt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kortet fungerar perfekt nu och jag är nöjd att jag fått tillbaka de kanaler vi beställde från början.

   Radera
 8. Haha! Ja, vilken himla tur att du får behålla sportkanalerna :)
  Jag hade blivit överlycklig ;) ......Jag som avskyr sport och knappt vet skillnaden på en golfboll och en fotboll :D
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Då kan jag kanske mer om sport än du för en fotboll vet jag hur den ser ut och t.o.m. hur den känns att sparka på.

   Radera
 9. Ha ha Ja vilken tur :-)........................Det verkar som om alla Skånes baciller har satt sig på mej....Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den turen hade varit bra och ha när jag köpte en lott t.ex.

   Radera
 10. Så bra! Her i huset finns bara de kanaler som jag kan få in utan något x:a mankemang, tjocktv du vet. Ser ändå mest på play.se det går som en dans!
  kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har aldrig sett på alla de kanaler som vi kan få in på vår TV.

   Radera
 11. Jag har läst om detta med kanaler som försvunnit, men själv har jag inte drabbats. Men vi har ComHem.
  Fint att ni fick andra kanaler istället. Ofta har jag märkt, om något ska ändras så kan det bli lite strul i ingångsskedet. Märkligt att de inte visste vad det berodde på.
  Hoppas att allt ordnar sig till det bästa i slutändan.
  Kram och trevlig eftermiddag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu är allt ordnat igen, så det blev en kort tid med kanaler som inte gick att se.

   Radera
 12. Sportkanaler - åh, vilken lycka! ;) ICKE!!!
  Jag har bara basutbudet som ingår i min brf:s avtal med COM HEM och klarar inte ens se allt jag vill där. Man har ju ibland annat än TV-tittande att pyssla med. ;)
  Kram från Norrbotten!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med dig. Det finns så mycket man vill göra så dygnet har alldeles för få timmar.

   Radera
 13. Här är det nog två läger när det gäller sportkanaler eller inte. Och jag tillhör nog inte-sidan... fast ibland är sporten det bästa av alla alternativ... Numera är det bara appeltv som gäller för mig. Hoppas det löser sig på bästa sätt. Fin torsdagskväll till dig. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. En del sport kan vara intressant att titta på, men det får vara måtta på allt.

   Radera
 14. Tur i oturen kanske man kan säga! :)

  SvaraRadera