söndag 21 februari 2016

Inte troligt


Har du någonsin känt för att hoppa upp ur sängen på morgonen?........Inte jag heller.


Jag har aldrig förstått mig på dem som hoppar upp ur sängen så fort väckarklockan ringer. Det är ju just då man sover som allra bäst. Under alla de år jag jobbade kan jag inte minnas en endaste gång när jag skuttade ur sängen som en kanin, drillade som en lärka på vägen mot badrummet och sen fortsatte att kvittra när jag klädde mig och lagade frukost. Om detta hade hänt så hade jag förstått att jag borde ringa 112, eftersom något var mycket fel med Pantertanten. 

Min väckarklocka gick i pension samtidigt som jag, och om jag mot förmodan måste upp en bestämd tid på morgonen så får jag sätta mobilen på alarm. Det händer så sällan att jag inte känner igen signalen riktigt. Det har hänt flera gånger att jag blivit väckt av mobilen, satt den mot örat och kraxat fram: "Hallå!" Naturligtvis har ingen svarat. Ilsken som ett bi har jag stängt mobilen igen och just i det ögonblicket brukar jag komma på att det var "alarmmänniskan" som ringde och sökte mig. 

28 kommentarer:

 1. fick frukost på sången av maken :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har testat att äta frukost i sängen, men det var inget jag gillade.

   Radera
 2. Jag är nog mer morgonmänniska än kvällsmänniska. Men för det studsar jag inte ur sängen. Men den av oss som vaknar först, hämtar frukost, som vi intar i sängen. Kan inte bli skönare. När jag arbetade satte jag klockan på 5.30. Skönt att slipp det. / Britt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag minns att du berättat om att ni brukar äta frukost i sängen. Man ska kanske vänja sig vid det. Det är skönt och slippa en skrällande väckarklocka.

   Radera
 3. Haha....skuttar upp i sängen ? Njäee.....Det gör man väl inte Presis.....men morgonpigg är jag. Men jag vill nog vakna till lite före uppstigning.

  Ha nu en riktigt skön söndag.
  GladKram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Morgontidig har jag aldrig varit och kommer säkert aldrig att bli heller.

   Radera
 4. Haha! Nja, hoppar upp ur sängen är kanske inget jag gör. Men jag har aldrig snoozat klockan när den ringt, utan går upp direkt. Men jag är ganska morgonpigg av mig :)
  Kram och trevlig söndag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu gör det inte så mycket att jag är morgontrött, men det var ganska jobbigt när man skulle åka iväg till skolan.

   Radera
 5. Jag är både morgon och kvällstrött. Så skönt att slippa väckarklockan, tjänstgör den inte som klockan som visar tiden ens??
  Min väckarklocka kan jag inte ställa ringningen på, vet inte hur jag ska göra, men den är bra att visa tiden. Gör som du ställer mobilen på ringning.
  Ha en bra söndag! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. När jag pensionerade mig kastade jag min väckarklocka för att riktigt understryka att nu struntade jag högaktningsfullt i den.

   Radera
 6. Tackar...Jag är den som kliver ur sängen direkt,inte så att jag jublar eller kvittrar,men jag har alltid varit sån,jag har mobilen så den viskar kl 06,men oftast öppnar jag mina ögon straxt före..Haé Kram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Måste vara skönt och känna sig pigg vid den tiden på morgonen.

   Radera
 7. Tänk så olika vi är Gunnel! Jag är morgonmänniska och så fort jag vaknar skuttar jag ur sängen - (nåja... skuttar gör jag kanske inte numer), men går upp det gör jag :)
  Skönt att man får vara precis som man vill.
  Ha en fin fortsättning på söndagen!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Faktum är att det känns inte så besvärligt att gå upp tidigt någon enstaka gång, men det får inte bli någon vana.

   Radera
 8. Det varierar här. Ibland är jag som en skuttande kanin men allt oftare ligger jag kvar som en katt och sträcker på mig ordentligt innan jag överhuvudtaget är vaken. Mycket handlar det om ljuset....nu vaknar jag fastän jag vill sova, nu när ljuset kommer tidigare och tidigare varje morgon som går. Här har väckarklockan också gått i pension, åtminstone till i sommar.
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blir absolut enklare att stiga upp nu när ljuset kommer tillbaka.

   Radera
 9. Här kommer medhåll till 100%! Den ultimata nattugglan - det är jag, det! Piggt kaninhopp ur sängen på morgonen? Icke!!! Snarare långsamt och motvilligt masande, dock utan dåligt morgonhumör. Som tur är. ;)
  Kram från mulet och nollgradigt norr!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har tack och lov inte heller dåligt morgonhumör....men visst är det härligt att sitta uppe sent på kvällar och nätter.

   Radera
 10. Jag använder också mobilen som väckarklocka och den ringer (spelar) kl 7.30 varje vardagsmorgon och 8.30 på helgerna. Inte för att jag behöver gå upp då, men så att jag kan få ligga där och gotta mig ett tag till. Det känns verkligen lyxigt, för jag har minsann fått min del av tidiga uppstigningar, med kor som skulle mjölkas och sedan bussen till jobbet. 4.30 stod väckerklockan på varje dag under många år.
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då är du verkligen värd att få sova lite längre om morgnarna nu.

   Radera
 11. Jag brukar numera vakna alldeles av mig själv när jag har en tidig tid att passa. Har en gammaldags vanlig stor väckarklocka som ringer också för säkerhets skull. De digitala pipljuden hör jag inte. Sover som du allra bäst på morgonen.
  Kram från Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Konstigt nog så vaknar jag med innan alarmet går igång när jag har en tidig tid att passa. Kanske för att jag sover lite oroligt då.

   Radera
 12. Jag är den verkliga morgonmänniskan, som gladeligen skuttat upp som en lärka. Däremot tråkigt kvällstrött.
  Men, med tiden har jag blivit sömnigare, fast aldrig längre än 08 på sin höjd. Och nu vill jag ta det lugnt.
  Kram från Gerd

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är faktiskt lite avundsjuk på de som är genuina morgonmänniskor. De gånger jag går upp tidigt märker jag att jag hinner med så mycket mer, för jag har bäst energi på förmiddagen.

   Radera
 13. *skrattar* Jag har också svarat alarmmännniskan ibland. Men det var på den tiden jag arbetade och inte insåg att jag skulle upp. Trodde att någon ringd... Å andra sidan har jag även försökt stänga av telefonen när den ringt då jag trodde det var alarmet!

  Nu för tiden så vaknar jag oftast av mig själv... Sällan jag behöver något alarm. Visst är det ljuvliga tider att vara en pigg pensionär!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den absolut bästa tiden när man bestämmer allt själv.

   Radera
 14. Nä morgonpigg det har jag aldrig varit. Det är ju på morgonen man har hittat den perfekta sovställningen, täcket är extra mjukt och varmt och kudden har den perfekta tillbuffningen.
  Vem tusan vill stiga upp då? Inte jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har aldrig heller förstått njutningen av att gå upp tidigt.

   Radera