torsdag 1 maj 2014

Spikskor


Förr när man pratade om spikskor, så gällde det alltid sportskor. Modet förändras snabbt och den här spikskon är nog ganska svår att använda vid vilken slags sportutövning som helst. En kvinnlig snickare hade kanske haft användning för ett sådant par, för det ser ut som det är småspik på den. Enkelt och bekvämt att bara böja sig ner och plocka spiken ur skon när man ska jobba.


Denna skon är verkligen vass. Kan kanske vara bra när man är och handlar. Då blir man garanterat inte påkörd av någon kundvagn. Det sätter de vassa taggarna stopp för.

Jag är fortfarande inte bra i min fot, och som grädde på moset så har även den andra foten börjat konstra. Det tar tydligen tid att vänja sig vid de här nya inläggen jag fick hos ortopeden, men just nu känner jag mig ganska trött på det hela. Jag testar alla "hemmakurer" jag kan komma på. Det är bättre än att hela tiden stoppa i sig värktabletter.


Min ena dotter hittade ett par underliga skor i en hälsokostaffär som hon köpte till mig. Så fort jag såg dem tänkte jag på Hasse Alfredsson och Spik i foten. Det är en otrolig massa plastpiggar på hela sulan, och jag tänkte först att de skorna är bara för fakirer. Jag provade dem ändå, och det var inte alls så tokigt som jag hade trott. Visst gör det ont och det är inga skor man går i en hel dag...men 5 minuter så där några gånger under dagen. Det gör rejält ont, så när man tar av sig dem och tar på ett par vanliga skor tycker man att det känns som rena himmelriket. Plastpiggarna sätter igång blodcirkulationen rejält, och det är kanske det som behövs.

Nu är vi äntligen inne i den årstiden då vi kan gå i sandaler, flipflop och andra lätta skor. Det är väl tveksamt om dessa skorna blir en sommarplåga........i dubbel bemärkelse. 

24 kommentarer:

 1. De första skorna ser ut att vara en kvinnlig snickares! Tvåan kan vara bra att ha när man är ute och dansar Ingen vågar dansa på en. Sko nummer tre såna har jag vita någonstans Hmmm... borde kanske plocka fram dem och massera fötterna..........................Svar:.Man får ont i skrattmusklerna! Ja du vet väl var dom sitter? Ha en bra dag! Kram!

  SvaraRadera
 2. Att man rör sig annorlunda, sitter annorlunda med dessa höga klackar på skorna kan jag hålla med om. Man måste också kanske prata annorlunda eftersom man hela tiden tänker på sina skor. Att jag skulle få mer makt i ett par så högklackade skor håller jag däremot inte med om. Jag skulle hela tiden få tänka på att hålla balansen och definitivt undvika trappor - åtminstone uppför!

  För mig är det för det mesta gympadojor som gäller för utomhusbruk. Även på sommaren.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan inte använda högklackat mer, så här är det också mest gympadojor.

   Radera
 3. Spikmattan var väl trendig för ett par år sedan!? De här skorna följer väl den trenden? Men vad gör man inte för att bli bättre?
  Ta det lugnt i dina nya skor så du inte vrickar foten också!
  Ha en fin första maj!
  Kram/Finas mammis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kan inte gå särskilt fort i dem, så jag hoppas jag slipper några olyckor.

   Radera
 4. jag som aldrig har haft högklackade skor :)
  fin färg på de där "spikskorna" :) hoppas att de hjälper
  ha en fin första maj
  kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas också att jag ska bli så bra i foten att jag slipper ta värktabletter.

   Radera
 5. Några flipflop blir det absolut inte idag!
  De var verkligen häftiga, de där spikskorna, men jag skulle nog ramla omkull om jag försökte ta på mig dem.
  Ha en skön första maj!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här är strålande sol och jag ska ge mig ut i trädgården och plantera lite nyköpta kryddor.

   Radera
 6. Åh vad jag skulle behöva sådana spikskor i kulören vit. Ofrånkomligen blir jag trampad på när jag har vita skor. Dylika borde göra susen tycker jag.
  Vad besvärligt med värken. Jag hoppas verkligen att fötterna vänjer sig snabbt vid inläggen och att du får vara smärtfri.
  Det där med flip-flop verkar för övrigt avlägset här. Vi fick rota fram vinterskor idag för att matcha snön.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Milda makter! Snö!?!? Här är sol och varmt och vi planerar att ta en fika under plommonträdet.

   Radera
 7. Tycker det är med mode som med viss forskning (fladdermöss tex) en del är svårt att förstå.M

  SvaraRadera
 8. Inlägg som är specialutprovade tar lång tid att vänja sig vid..det kan till och med göra mer ont i början. Jag mår bättre i min fot i alla fall..äter naproxen efter att röntgen visade inflammerad hålfotssena, ödem i hälen och en nyläkt fraktur. Nu ska jag få träffa en ortopedkirurg eftersom mina fötter är så plågade :)) Ha en go helg, här snöade det i morse men nu skiner solen men det är KALLT!!! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag får nog försöka ha tålamod med de nya inläggen. Har fått en slags morfintabletter som tar bort mesta värken, men det är ju inget jag vill fortsätta med för länge.

   Radera
 9. Usch vem kan ha sådana skor? Inte ens en snickare. Men kanske en sömmerska för dels liknar det nålar och dels behöver en sömmerska inte gå så mycket. Fin helg med de tjusiga schockrosa!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men då kanske du och jag skulle skaffa oss sådana skor? Vilken tjusig nåldyna vi hade haft på fötterna.

   Radera
 10. Snygga skor :-) Önskar dig en fin helg Kram Nicki

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanske inte de snyggaste jag sett, men fyller de bara sin funktion så är jag nöjd.

   Radera
 11. Det är lite underligt det här med mode och höga klackar. Jag minns att min mor använde sådana när hon gick på jobb ibland. Skyhöga och med stilettklack, riktiga spikskor. Lill-Babs varnade folk för att göra som hon gjorde, gå med höga klackar. Hennes hälsena blev för kort vilket medförde ont så småningom och tår som formerades till oigenkännlighet när de hade hela kroppstyngden på sig. De blev ju underst, de stackrarna. Och nu så ska det vara sylvasst, jättehögt och hur fördärvligt som helst för kroppen och fötterna igen...
  En nåldyna kunde man kanske ha på foten, ovanpå, om man är sömmerska..
  Nå skämt åsido.
  Hoppas, hoppas Gunnel att du får ordning och reda på din sjuka fot, dina sjuka fötter.
  Fötter är så bra att ha och det är grymt att inte kunna använda dem så mycket som önskas.
  Go´första majkväll!
  kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man tar så för givet att man ska kunna promenera och ta sig fram överallt. Först när det inte funkar tänker man på vilken förmån det är att kunna röra sig obehindrat.

   Radera
 12. Jösses vilka skor, använder varken hög klack eller smala skor:) Hoppas dina fötter lugnar sig så du kan njuta av sommaren.

  SvaraRadera