torsdag 8 maj 2014

Pippi och jag


Pippi Långstrump och jag har mycket gemensamt. Först och främst så är vi lika gamla, vi gillar rött hår, vi tycker om att leta efter saker och tycker att nästan allt är användbart och sist men inte minst så är vi väldigt starka. Pippi lyfter ju lätt som en plätt en häst och jag är inte mycket sämre. Igår när jag var i trädgården och grävde upp lite lökväxter som jag ville flytta på, så böjde jag planteringsspaden.


Nu är den helt missbildad. Den påminner mer om en konservöppnare. När jag gräver med den så får jag vicka på den precis som när man öppnar en konservburk. Jag tänkte att när jag nu är så stark så kan jag säkert vrida tillbaka den till rätt form igen. Men det var lättare sagt än gjort. Jag tog i av alla krafter, men den rubbade sig inte en millimeter. Jag visade den för Göran och han såg lite förvånad ut. Han visste säkert inte att han hade en så stark fru.


Det är konstigt att en del växter hoppar runt i trädgården på eget bevåg. Jag planterade pärlhyacinter runt en stor ormbunke i fjor, och de kom upp precis som planerat, men av någon underlig anledning så dyker de upp lite här och var i trädgården med, och det godkänner inte jag. Nu letade jag reda på rymlingarna och satte ner dem där de hörde hemma.


Något som förvånar mig ännu mer är den här tulpanen som växer bland en massa stenar som ligger runt Aroniabusken. Hur den hamnat där är för mig en gåta. Jag är inte så vig att jag kan krypa in där och gräva upp den, så den får stå kvar.


Apelträdet blommar något enormt i år, så jag förväntar mig massor av småäpplen till hösten.


T.o.m. den lilla lingonplantan, som såg så skabbig ut för någon månad sedan, har börjat blomma.

26 kommentarer:

 1. Hej Ginnel..Jättefin blogg och vackra foton tummen upp för dig..jag sitter här och svarar på kommentarer på grund av att ute vräker regnet ner idag så riktigt skönt att vara inne i värmen och umgås med min dator fniss.. Önskar dig en härlig dag kram Nicki

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var utlovat regn här och just nu är det väldigt mörkt, så det kommer säkert inom det snaraste.

   Radera
 2. Bra att ha krafter när det behövs ;) vilka fina naturbilder, vi hade snö på marken en morgon här så växterna stannade nog lite opp emellan, vilken tur du har haft som har hittat dom bästa man behöver ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland vet man inte hur stark man egentligen är.

   Radera
 3. Stark som Pippi Långstrump - då gäller det att stå på den vänskapliga foten med dig! ;-)

  Den där tulpanen tycker jag pryder sin plats, även om den är på rymmen... Lingonplanta i trädgården, häftigt! Den blommande apeln är jätteläcker! Ja, alla dina bilder i inlägget är läckra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är inte så farligt som det låter. Jag är väldigt fredlig av mig...hihi....Ska bli spännande att se hur många lingon det kommer att bli.

   Radera
 4. Godmorgon du starka kvinna med gröna fingrar!!! ...................Helt klart borde de lägga in om att ska man boxas så gäller det att ha hackspettshjärna! Ha en bra dag ! Morgonkram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. I trädgården gäller det att ha kraft i nyporna.

   Radera
 5. Du är säkert stark som Pippi. Det betvivlar jag inte. Men en sådan spade har jag också och den blev likadan när jag grävde.
  Vilka fina bilder du tagit. Du har alltså köpt en lingonplanta. Mina sprider sig även om jag inte kan fylla några hinkar med bär, men de växer fint.
  Äppelträdet ser helt fantastiskt ut. Bra att du tog en bild. Ibland glömmer man det.
  Tulpanen visste vad den gjorde när den krånglade sig in där bland stenarna. Jag tycker den passar bra där.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har accepterat tulpanen nu och tycker den är ganska fin där den står. Apelträdet är så tjusigt i år. Det har aldrig varit så mycket blommor på det tidigare.

   Radera
 6. Vilka fina bilder från din trädgård! Jätteroligt att få se. Brukar du använda aroniabären till något? Jag funderar på att köpa en sån buske. Kul med din mans förvåning över sin "Pippi" :)
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har kokt saft och marmelad förr om åren av bären....men de flesta får koltrastarna ta hand om. Det gör de så gärna.

   Radera
 7. 13. 5 o 2, så det är inte så länge till det år med homemade. Så visst måste man passa på.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja stora killar är väl inte så intresserade av hemsytt, men sen brukar det bli en tid bland tjejer när de gärna själv vill vara med och sy. Det är jättekul

   Radera
 8. Det gömmer sig säkert en Uri Geller i dig Gunnel:!)
  Du får hjälp av fåglarna när det handlar om frösättning och plantering.
  Vi har ingen som helst ordning på just någonting längre i trädgården.
  Och mitt i allt så kommer det upp någonting som vi inte ens vad är...här väntar vi med spänning
  på vad tre stycken plantor är för sort.....
  Så stora dina ormbunkar är redan. Här är de fortfarande väldigt slumrande
  Ha det bäst!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Han hade jag helt glömt bort. Vi har ovanligt mycket fåglar här i år, så nästa år ser min trädgård kanske helt annorlunda ut. Det är spännande när man hittar nya plantor som man vet med säkerhet att någon annan måste ha planterat.

   Radera
 9. Jorden måste i alla fall varit stenhård! Svårare att böja till än att böja tillbaka, det har jag själv upplevt också. Det blir nog många äpplen med tanke på hur mycket trädet blommar.
  Kram från Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas på en stor skörd. Det är prydnadsäpplen, men de är bra att ha till pysselkvällarna när det börjar bli höst. Fåglarna äter dem gärna så det kommer att bli åtgång på dem.

   Radera
 10. Tänk att du är så stark. Jag gillar också Pippi.
  Du hade helt rätt tänk när det gällde "Vem åt vad?" i min bloggtävling. Alltså har jag och Göran samma goda smak. :) Kram Bosse

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar också köttbullar bara jag slipper såsen och potatisen. Här finns muskler ska du veta. Jag behöver inte gå och träna på att lyfta skrot. Brukar träna ibland på att lyfta guldklimpar (barnbarn) både stora och små.

   Radera
 11. Att du är så stark! Tack för de fina bilderna från din trädgård. Jag har också pärlhyacinter som är på rymmen och idag när jag var ute och gick hittade jag ett helt gäng på en dikesren. Mitt emot låg det en trädgård, så de hade säkert smitit iväg därifrån.
  Den där tulpanen gör sig väldigt bra där den står bland stenarna, så låt den vara ifred!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland är det nog bra att man inte organiserar för mycket i trädgården. Överraskningar är också kul.

   Radera
 12. Det ser ut som du har en vacker trädgård .
  Jaså....är du åxo lik pippi Långstrump. Det är jag med. Vi är inte jämngamla bara. Men stark är jag som bara den.
  Här du åxo en Göran hehe. Det har jag med.
  Ha nu en skön fredag och helg.
  Kramen😃

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har alltid gillat Pippi. Hon gör lite som hon själv tycker.

   Radera
 13. Pippi är en gammal idol... tänk att du är precis som hon :) Mina växter hoppar också runt i trädgården... men de får växa var de vill... är bara glad att de trivs... har en stor fin tulpan mitt bland rabarberna... så fin såå...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror också att i fortsättningen ska växterna få hoppa runt som de vill. Så ser det ju ut i naturen och det tycker jag är vackert.

   Radera