lördag 10 maj 2014

FotbollsreglerAlla vet att jag inte är någon fotbollsälskare, men jag tycker det finns en del bra saker med sporten ändå....nämligen gula och röda kort. Jag önskar att det fungerade i verkligheten också. Visst finns det tillfällen ibland då man önskar att man kunde dela ut ett rött kort. Jag ska försöka införa detta systemet i min trädgård. Skatorna och jag är nämligen inte alls kompisar. Jag matar småfåglarna och är så mån om att de ska stanna kvar i vår trädgård hela året och gärna bygga bo här med. Jag upptäckte att de byggt inne på vår altan, men helt plötsligt syntes de inte till längre. I stället flög flera koltrastpar in i den stora thujahäcken. Skatorna hade ju flugit runt här så jag trodde det var det som hade skrämt iväg dem.


Jag ser ofta att skatorna spatserar uppe på häcken och då är jag genast ute och flaxar med armarna. En dag när jag var ute i trädgården var de helt tokiga. En skata flög rakt in i häcken och jag såg hur den gick omkring där inne på grenarna. Kvick som en vessla var jag framme och stack in en kratta i häcken och skatan for iväg och dessutom flög det upp fler skator inifrån häcken. Det är precis som om de gaddar ihop sig i gäng. Sådana busfasoner gillar inte jag. De flög upp och satte sig på taket, men jag hade gett mig den på att de skulle skrämmas iväg så jag klappade i händerna, viftade med armarna, hoppade och väsnades och till sist flög de sin kos. Koltrasten satt i toppen på ormhasseln och jag tyckte nästan jag kunde se att han nickade gillande. Jag är glad att vi har jättehöga häckar så trädgården är insynsskyddad. I annat fall hade nog grannarna börjat oroa sig för min mentala hälsa.


De sista dagarna har jag sett både honan och hanen flyga in på altanen igen, men först sitter de i någon hög buske och väntar. Kanske är de så listiga att de hela tiden haft kvar sitt bo på altanen men lyckats lura skatorna att de bor i häcken. Jag hoppas verkligen att det är så.

20 kommentarer:

 1. Ska du låna mina "töser"?. dom skrämmer bort skator och kråkor! ..Va!!! Har du inte sett vita förjätmigej! Kram !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag försöker skrämmas så gott det går, men när jag tröttnar så skickar jag efter dina "töser".

   Radera
 2. Era skator har full underhållning det hör jag. Jag tror också att koltrasten nickade gillande. Alltid kul att få medhåll. Lycka till med flaxandet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag misstänker att de tycker det är skoj att reta mig.

   Radera
 3. skator är verkligen inte roliga att ha för nära, här har J några gånger rivit ner påbörjade skatbon i våra stora tujor, så nära vill vi inte ha skator
  kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har fullt med jättehöga björkar bara några hundra meter från vårt hus och där finns massvis av skatbon. Tyvärr alldeles för högt för att inte ta hjälp av brandkåren.

   Radera
 4. Skator är verkligen otrevliga fåglar. Riktiga mobbare.

  SvaraRadera
 5. Svar
  1. Skatorna är nog lika besvärliga överallt.

   Radera
 6. Kan du inte be någon filma dig när du går på som värst, tänk, du skulle bli världsberömd på Youtube! Haha, kan nästan se dig framför mig även utan film...
  Jag väntar på svalorna, har ni svalor därikring dig? De bosätter sig under våra taknockar, och jag älskar att titta på deras flykt på himlen. Tyvärr brukar kattrackarna alltid lyckas få sig ett skrovmål när svalungarna börjar trilla ur boet...
  Kram och trevlig helg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr har jag inga svalor här i närheten. Det är nog lugnast att jag inte blir filmad. Jag hade säkert skrämt vettet ur många. Det är nog bara skatorna som inte blir rädda.

   Radera
 7. Jag skrattade gott när jag läste ditt inlägg! Vi bråkade (läs gubben min) med skatorna häromåret och de flydde till grannen!!! Nu har vi kråkor som har bo i vårt ihåliga gamla päronträd! De gör inte så mycket väsen av sig!
  Ha det bra i regnet!
  Kram/Finas mammis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hoppas verkligen att dessa skatorna också flyttar för gott. Kråkor är kanske inte så ettriga som skator. Det kommer kråkor och kajor hit ibland men de gör inte mycket väsen av sig.

   Radera
 8. Är det inte skattepengar på skator?
  Kram

  SvaraRadera
 9. Jag brukar säga att insekterna och skatorna kommer att ta över världen en gång! För de är alla så envisa, listiga och MÅNGA!
  Kram Karin

  SvaraRadera
 10. Haha... skulle gärna sett den där föreställningen :)
  Jädrans skator... det är klart koltrasten gav dig ett tacksamt gillande...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har fortfarande inte kommit på nåt bra knep att skrämma iväg dem för gott.

   Radera