måndag 12 maj 2014

Regn hos mig


I helgen har det inte varit många torra minuter. Det är tveksamt om det hjälpte med gummistövlar ifall man vågade sig ut....simfötter hade varit bättre. Visserligen behöver alla växter vatten, men det kan väl vara någon måtta på allt.


Det fanns givetvis en del som uppskattade regnet. Som koltrasthusmor var det nu betydligt enklare att välja och vraka i köttdisken.

För min del blev det en inomhusdag. Sådana dagar behövs också och kan vara ganska mysiga ibland, men de får inte komma för ofta. Även om jag inte tillbringar hela dagen ute när solen skiner, så kan jag ju varje fall sitta ute och äta och gå ut en stund när jag känner för det. Frisk luft och dagsljus gör så otroligt mycket för att man ska bli pigg och må bra. Jag har sista tiden känt mig väldigt trött. Det är lite för sent med vårtrötthet, tycker jag. Den skulle ha märkts för länge sedan.


Tidigare har jag testat att dricka ChiSan och en gång hjälpte det nästan meddetsamma, men när jag provade nu märkte jag ingen skillnad. Jag har en stor planta Chisandra som växer i blomsterbågen ute i trädgården och sist jag var på plantskolan köpte jag en liten planta Rosenrot. Det är ingredienserna i ChiSan tillsammans med Rysk rot. Jag googlade och fann att den växer bara i Kina och Sibirien. Där jag bor tillhör vi växtzon 1 så det brukar gå att odla det mesta här. Jag har ingen aning om vilken växtzon Kina tillhör, men jag tvivlar på att den där roten hade trivts hos mig. Där sprack planen på att tillverka min egen piggelinmedicin.


Jag påminde mig då att när Santos bodde här så började jag dagen med att gå en runda i skogen direkt efter jag kommit ur sängen. När vi kom hem blev det frukost och tidningsläsning och jag hade en makalös energi hela dagen. Det måste bli andra rutiner nu. Jag får bli benhård mot mig själv......först promenad sedan frukost. Jag får smussla ner ett foto på Santos och ha i fickan så går det kanske lättare.26 kommentarer:

 1. Skulle du våga äta av bladen, även om det står att man kan det? Jag har rosenrot och ginko biloba. Men inte skulle jag våga ta en tugga ändå.
  Att ha ett foto i fickan på Santos och ta fram när frestelsen blir för stor, att vänd, det kanske vore något.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Shisandrabären ska vara helt ok att äta enligt damen jag köpte plantan av. Rosenrot däremot hade jag nog inte satt tänderna i. Tror att promenader gör susen för hälsan väl så bra.

   Radera
 2. Här har det också regnat i flera dagar, men inga stora mängder och idag ser vi faktiskt solen då och då. Jag har varit och köpt jord, fem lobelia och en tomatplanta, så du ser. Kommer bara solen fram får man energi.
  Hoppas att du snart piggnar till!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Solen har stor inverkan både på ork och humör.

   Radera
 3. Regndag här och nu går dom ut med varning för mycket regn tisdagmorgon till onsdagmorgon :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är blött tillräckligt nu, tycker jag.

   Radera
 4. I helgen har vi haft en del regn men idag är det riktigt varm och soligt. Rosenrot brukar jag äta lite då och då, inbillar mig att jag mår bra av dem.
  Hej svejs.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har med testat hälsokostgrejer och ibland tycker jag det funkar, Vet inte om det bara är inbillning.

   Radera
 5. Regn här med ,och dålig energi! Vi får ta oss i kragen och komma igång! ............Ni har bara hunnit till barnbarn! Hy vad jag är gamma ! Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du vet väl att man är bara så gammal som man känner sig.

   Radera
 6. ChiSan brukade jag ta en slurk av ibland tidigare, nu nöjer jag mig med rosenrot som jag tycker gör stor skillnad för orken. Visste du att samerna för länge sedan gav de rosenrot till renarna för att de skulle orka bättre?
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var en nyhet för mig. Det är kanske dags att prova, men i hälsokosten här är det svårt att få enbart Rosenrot. Det är alltid uppblandat med något annat. Får leta på nätet.

   Radera
 7. Jag är gammal speciellt i detta vädret! Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vem känner sig inte gammal i det här usla vädret?

   Radera
 8. Förstår att du saknar Santos, en kompis som fick med dig på promenad,
  kanske dax att skaffa en hund ???

  Tjingelingen från Rantamor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker det är så bekvämt att kunna flyga och fara så ofta och när jag vill utan att tänka på att ordna någon hundpassare. Det är jättekul med hund, men jag har haft egen hund i över 16 år, så nu nöjer jag mig en "lånevovve".

   Radera
 9. Det enda som är bra med regnet (för mig) är att det är lättare att rensa ogräs, som jag ägnade mig åt när det var uppehåll några timmar.
  Tänkte också föreslå att du köper en hund, men sen fick jag se ovanstående kommentar. Finns det ingen grannjycke som du kan låna ibland?
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag åker och hälsar på Santos om två veckor, så det känns bra. Jag har i många år promenerat själv i skogen. Det blir ju lättare och lättare desto längre tiden går.

   Radera
 10. Lilla Santos, tänk så bra vitamininjektion han är! Jag börjar varje måndag morgon med promenad upp på kullen. En rejäl stigning, sen rullar jag ner igen...tar en halvtimme. På tisdag brukar det också gå skapligt, sen inträffar något, plötsligt tar jag inte längre med mig stavarna, sen börjar det regna och på söndag konstaterar jag att jag inte gått till kullen på flera dagar...
  Heja dej, hoppas det går bra med fotot i fickan
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är lite lättare att hitta på ursäkter för att inte gå ut när man inte har en liten hund som påminner om att det är promenaddags

   Radera
 11. Du kanske behöver en liten promenadkompis, lånehund? Väldigt blött här idag, men jag har gått en runda mellan skurarna och varit lite i trägården också.
  Blir lite avundsjuk på dig som bor i zon 1 och kan odla det mesta. Här i zon 4 får man både nöja sig med mindre storlek på växterna och sämre urval.
  Allt gott
  /Anette

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är spännande att prova på och odla lite annorlunda växter.

   Radera
 12. Låter spännande att göra egen piggelinmedicin! Men rysk rot var alltså svårflörtad. En liten hund behöver man ha med för att komma ut på promenader. Jag väntar ivrigt på att vi ska få hit den lilla taxvalpen Severin. Runt midsommar kanske.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är riktigt bra draghjälp med en liten hund.

   Radera
 13. Ojdå, trist med sådant helgväder, men vi styr som bekant inte det. Där jag vistas, Kristiansund, hade vi härligt, soligt helgväder.

  Vi får gratulera fru koltrast att hennes besök i köttdisken löpte galant... *fnissar*, vilken kul vinkling du gjorde där.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det utlovas bättre väder till helgen. Vet inte om jag litar på det.

   Radera