onsdag 25 september 2013

Vykort


Det är ytterst sällan jag får ett riktigt gammaldags brev eller vykort. Det mest "personliga" som kommer i brevlådan är räkningar och reklam som är adresserat direkt till mig. Hej Gunnel brukar det stå så klämkäckt. Sånt blir man ju glad av. Häromdagen dök det i varje fall upp ett vykort som inte hade med reklam att göra, utan det får nog mer sorteras in under kommande räkningar. Det var nämligen från min tandläkare. Hon hoppades jag hade haft en trevlig sommar och såg fram emot att träffa mig igen. Där tycker jag väl inte riktigt likadant. Som tur är har jag en mycket bra och trevlig tandläkare, som vet om att jag hittar på all världens ursäkter för att inte gå dit. Det lönar sig inte längre att jag ringer och vill ändra tiden....hon lyckas alltid övertala mig att behålla den tid jag fått.

Varje gång ett sånt här vykort dyker upp tackar jag min lyckliga stjärna att jag inte är en haj. Det räcker så bra med de tänder jag har i munnen. Jag har väldigt sällan hål som behöver lagas så egentligen behöver jag inte vara så nervös mer. Förhoppningsvis så har tänder och hjärna inget samarbete alls, för i så fall ligger jag risigt till. Jag har nämligen i dagens läge bara en visdomstand kvar......och den sitter lite på trekvart.

20 kommentarer:

 1. Godmorgon! Vad bekymmrar du dej för ,du har ju bra starka tänder Var rädd om dom!!!Jag ska skriva till i bloggen att jag hoppas verkligen att inte lössen tillhör A-laget,för då går det åt mycket sprit.. Ha en bra dag! Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker det är så obehagligt när hon petar i munnen på mig.

   Radera
 2. Samma här inte ett hål i vuxen ålder. Men gamla sönderborrade tänder som spricker och nu måste ersättas.....10 tusingar ligger prisförslaget på som jag måste ta tag i. :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mina gamla lagningar behöver med bytas, men det är för väl att dte inte kommer till nya. Det borde vara REA hos tandis med nån gång.

   Radera
 3. puh vilket otrevligt ämne du tog upp då, tandis! Säger en med tandläkarskräck. Jag har inte just karies utan mina tänder har en förmåga att spricka, det lossnar bitar helt enkelt och svårt är det att laga så det håller. Jag som älskar hårt bröd och brosk o annat, vet inte hur många lagningar som släppt...
  Och just en sådan har jag nu i munnen. Var gång jag tuggat så får jag rensa med tandpetare. Skulle ha varit hos tandis för flera veckor sedan men han blev sjuk och ingen ny akuttid fanns att få. Första oktober ska ett nytt försök göras. Min gamla tandläkare har gått i pension så vem jag får möta nu vet jag inte. Fast jag gillade inte alls min tandis, vi synkade inte det minsta.
  Nå den dagen den sorgen, jag är också glad över att inte vara en haj!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag försöker att inte tänka på besöket förrän samma dag jag ska dit. Tyvärr lyckas det inte alltid.

   Radera
 4. :) och vet du, de där vykorten jag får från min tandläkare, de är ju så underbart vackra och motivet stämmer alltid in på årstiden, jag brukar titta på dem och säga högt: - Måste du skicka ut så vackra kort, SÅ roligt är det faktiskt inte
  jag känner precis som dig inför tandläkarbesök
  kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att de kanske väljer vykort med omsorg, så man inte med en gång ska känna att man vill slänga det i soptunnan.

   Radera
 5. Usch vad jag känner igen mig själv. Men jag bestämde med tandläkaren att jag ville bli kallad inte ringa själv för då blir det inte av. Och sade till mig själv bara sjukdom får gälla för en tidsombokning. Och där är jag riktigt sträng!!! Bra att de finns.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det bra att de finns, och när man väl sitter i stolen så är det inte så skrämmande.

   Radera
 6. Hejsan Gunnel !

  Önskade att man fick en ny omgång vid 60 års ålder. För då hade jag haft det nu.

  Titan kan jag inte ha för den släng av Engelska sjuka jag fick som spädbarn. Glad att det inte var POLIO.

  Gå Du till tandis i tid annars ramlar de ur vartefter.

  Kram Mi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Även om det inte är kul att gå till tandläktren, så gör man nog ändå bäst i att titta in där lite då och då.

   Radera
 7. Tandläkaren gör mig ingenting, dit kan jag gå gladeligen (sant).
  Men pass upp med hjärnan där, man vet aldrig.... nej jag vet inget om det heller bara larvar mig.

  Men jädrans vilken fin haj du har på bilden.

  Men reklamen med Hej Eivor och ofta med tillägget vi saknar dig. I hm hm heller de gör. Sånt går jag inte på. Någon tidning man kan prenumerat på för många år sedan. Sånt gör mig galen ibland. Det åker i soporna.


  Ha det bra

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du reagerar som jag då. Tycker inte alls att jag är närmare bekant med dem som skriver till mig så jag begriper mig inte på den familjära tonen.

   Radera
 8. Hi hi du är rolig du.. Men jg tycker faktiskt likadant man går aldrig till tandläkaren med glädje inget man ser fram emot eller längtar efter.. Nu önskar dig ett bra slut på veckan och en fin helg
  Kram Nicki

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det känns betydligt bättre när man går därifrån.

   Radera
 9. Det hjälper inte hur vackra kort de skickar... tandläkarna alltså... jag blir aldrig lockad, men tyvärr så måste man ju gå dit ändå ibland.
  Den adresserade reklamen den gillar jag inte... Bästa Anne-Christine... vem är det? Ingen har kallat mig det sen uppropsdagarna i skolan :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den där reklamen med namn på är väldigt irriterande och gör definitivt inte mig sugen att läsa vidare.

   Radera
 10. Ja tandläkarkallelser är inga roliga brev att får. Jag tror inte hajarna får kallelser. Om jag inte har fel, är det så vist bland hajarna att när en tand bryts eller slits ner, växer det fram en ny. Det kan man ju avundas hajarna - och kanske deras simförmåga. Men annars skulle jag inte vilja vara haj.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet att jag inte är haj, för inga tänder växer ut när jag får utdraget en tand och jag är ingen sjöjungfru precis. Vill gärna ha fast mark under fötterna.

   Radera