måndag 22 juli 2013

En intensiv vecka


Riktigt så här har det inte sett ut hos mig den här veckan, men inte långt ifrån. Efter att ha fått så många ideér när jag läst inredningstidningar och sett på en del trädgårdsprogram på TV, så har min hjärna jobbat oavbrutet. Jag är helt slut i skallen. Vårt hus är relativt stort, och efter att barnen flyttade hemifrån känns det MYCKET stort. Det finns alltid människor som vet vad som är bäst för andra och de har då föreslagit att vi skulle flytta till nåt mindre hus eller lägenhet. Varför vet jag inte. Jag har aldrig bett någon av dem att hjälpa mig att städa eller rensa ogräs i trädgården, så det kan knappast var det som de försöker undvika. Det är nog helt enkelt bara så att de är omtänksamma och inte vill att jag ska slita ut mig. Så gulligt av dem.

Det var väldigt praktiskt att alla tre barnen kunde ha var sitt rum när de bodde hemma. I källaren satte Göran upp en extra vägg och inredde ett rum där. Visst kändes det lite tomt och konstigt när barnen flyttade hemifrån, men de gav sig ju inte av alla tre samtidigt, så jag hann vänja mig. Innan de flyttade hade jag redan planerat hur jag skulle göra om deras rum så de passade oss. De två rummen här uppe gjorde vi om till var sitt datarum till Göran och mig. Mitt rum omvandlas också emellanåt till gästrum eftersom jag har en bäddsoffa där.

Rummet i källaren hade jag stora planer för. Det var inte så att jag stod med kofoten i näven och började dra ner väggen så fort flyttlasset svängt om hörnet. Men jag längtade verkligen efter att få börja inreda det. Min plan var att ha det och rummet intill som syrum och förvaring för tyg, garn och allt annat hobbymaterial. Göran hade redan övertagit det stora lekrummet, så han hade sitt snickarrum fixat och klart. När jag fått ner extraväggen började jag med att måla de väggar som fanns kvar. Jag lyckades riktigt bra för det mesta av färgen hamnade på väggarna. Sen tänkte jag lägga ett sånt där "klickgolv", för att det skulle bli lättstädat. Det verkade så enkelt att bara lägga brädorna efter varandra så de "klickade" ihop. På en del ställen skulle jag bli tvungen att såga, och när Göran upptäckte det så övertog han golvläggningen. Han har tyvärr, eller kanske jag ska säga tack och lov, inte så stort förtroende för mina snickerikunskaper. Nu blev ju golvet helt perfekt.

Jag har jobbat som "flyttkarl" i veckan. Ommöblering är en av mina stora passioner så jag har varit i mitt esse. Då upptäcker man verkligen vilken fördel det är med att bo i ett stort hus. Man kan ändra om i det oändliga. Vi har en bäddsoffa nere i källaren och den tyckte jag skulle passa mycket bättre här uppe, så det blev till att rotera på dem. PUH! Det var inte det lättaste. Men jag sparade in ett pass på gymmet. Det är aldrig fel med lite motion.

16 kommentarer:

 1. Du är allt en riktigt flitlisa!
  Klart ni ska ha ett stort hus med utrymme för projekt och trevligheter. Hoppas att du blir riktigt nöjd med resultatet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar när jag får vända upp och ner på allting och sen sätta det på plats igen. Då syns det verkligen att det har blivit omändrat.

   Radera
 2. Oj vad du kan, roligt att läsa en sån målande berättelse, vi har istället flyttat omkring lite,så det har blivit mindre och mindre, nu är det en 3:a, känns riktigt bra, har under flyttningarna städat undan mer och mer, så nu är det bara några kartonger som finns i förrådet, hm, hm, man kan bara inte göra sej av med allt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är det jag tänker på med. Var ska jag få plats med alla mina saker om jag flyttar till ett mindre hus?

   Radera
 3. att du orkar i sommarvärmen, det hade jag inte orkat tror jag
  kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Källaren är perfekt när det blir för varmt. Där är alltid lagom temperatur. Här uppe går fläktarna på högvarv.

   Radera
 4. Har man ett stort hus med tillhörande trädgård behöver man inte något gym:).
  Även här är folk omtänksamma och funderar på när vi ska flytta till något mindre
  men det har vi inte heller tänkt. Ibland räcker ju huset inte till i alla fall och när barnen kommer
  ska det finnas plats. I all synnerhet när de bor utomlands. Inte ska de behöva ta in på hotell
  Jag vågar knappt ägna mig åt inredningstidningar och dylikt just nu, för man blir ju taggad, så jag förstår dig fullt ut.
  Önskar dig lycka till med projekten som är på gång och gissar att du visar något av dem senare på bloggen så vi andra också får se resultatet av din flit och inspirerande iver
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så tänker jag också att jag vill kunna ha plats när barnen kommer hem på semester så de kan bo hos oss. Man vill ju träffa dem så mycket som möjligt när de är i Sverige. Jag fotar för fullt så det blir nog ett hemma-hos-reportage så småningom.

   Radera
 5. Du har stora projekt på gång!! Härligt!
  Ett eget arbetsrum är toppen tycker jag! Jag har också en bäddsoffa i mitt rum, och där brukar barnbarnen sova över.
  Vi har fyra rum i vår lägenhet, och de är ganska stora. Skönt med utrymme, tycker jag, som lever trångt när vi är i sommarstugan!
  Kram Karin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vill också gärna ha lite svängrum. Dessutom har dammet lite plats att bre ut sig så det blir inte jobbigare att städa ett stort hus.

   Radera
 6. Ojoj.... att du orkar hålla på så i värmen :) Men visst är det härligt med lite olika projekt och kanonbra med ett eget rum att göra som man vill med.
  Ha det bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det går inte att vara utomhus mitt på dagen...då får man sitta under plommonträdet möjligtvis. Jag tycker det är perfekt för inomhusjobb på dagtid och sen blir det trädgården på kvällen...att sitta och slöa i.

   Radera
 7. sjusoverskan22 juli 2013 14:58

  Haha...vad Du grejar! Men det verkar bli himla bra när möblerna "satt" sej lite!
  Lycka till!
  Kram Inger

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här sortens jobb gillar jag skarpt.

   Radera
 8. Har man hus är det alltid någonting på gång och efterhand som familjen ändrar sammansättning, måste ju huset också göra det. Jag är väl kanske inte så mycket för ommöbleringar, men visst har soffor och hyllor åkt runt lite då och då och här i lägenheten ser det inte alls ut som när vi flyttade in.
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det piggar upp när man ändrar om lite tycker jag.

   Radera