fredag 22 februari 2013

Sportlovskul


Tänk vad det här sportlovet har gått snabbt. Skollov precis som semestrar har en tendens att försvinna i raketfart. Nu är det bara helgen kvar sen är allt som vanligt igen. Lovet inleddes med att vi blev bjudna av Rasmus och hans föräldrar att åka med till Helsingborg och se installationerna till Drömljus. Det var mycket tjusigt. Förhoppningsvis kommer en del att visas igen, kanske till julskyltningen. Min favorit var den stora lampan som Rasmus står framför.

 När vi tittat klart gick vi till en amerikansk restaurang och åt. Tallrikarna var i storleken soptunnelock. Jag tänkte på min dietsköterska som talat om för mig att det bästa var att servera maten på en assiett. Då fick det inte plats så mycket mat, och man skulle bara ta upp en gång, men musiken var så högljudd där så eventuella samvetsröster gick inte att höra. På väg till bilen gick vi förbi en chokladaffär. Nej, det stämmer inte...vi gick inte förbi...vi gick in i den...och handlade. Det var rena himmelriket för en godis och bakelseälskande Pantertant. Det är ju bara sportlov en gång om året.

Några dagar har Rasmus varit med sin kompis, men när jag kom dit igår, så ville han åka med hit och sova över. Han skulle lära mig spela dataspel. Jag tycker nog jag är ganska snabb i fingrarna. Ibland kanske lite för snabb när jag skriver på datorn. Bokstäverna kommer lite hur som helst. Fingrarna är snabbare än hjärnan. Spelet gick ut på att en gubbe skulle hoppa över bommar och springa på tågtak. Dessutom skulle han hoppa mellan tre spår. Rasmus berättade hur jag skulle göra, och jag gjorde exakt så, men det blev helt fel. "Jag hoppade ju över bommen som du sa", klagade jag. "Ja", sa Rasmus, "men jag sa aldrig att du skulle hoppa rakt in i betongväggen." Kopplingen mellan fingrarna och hjärnan fungerade tydligen inte vid dataspel.

I morse vaknade vi vid 8-snåret och dukade en frukostbricka och bar in i TV-rummet. Det är mysigt att sitta framför TV:n och äta ibland. Nu är det inte renodlade barnprogram som är poppis, utan det går lite mer över mot ungdomsprogram. Rasmus och jag har samma sorts humor och det finns många program som är riktigt kul. Det är inte bara våld som visas som det ofta klagas på. Jag vet inte ifall de som klagar har sett alla program, eller de bara klagar för klagandets skull.

Efter frukost gick vi upp till "Planen". Ett stort grönområde med fotbollsplan, bandyplan och lekplats. Det var inte skottat där, men Rasmus ville ändå spela bandy. Planen var alldeles hålig efter alla som gått tvärs över i snön. Jag fick vara målvakt. Ibland fångade jag lyra och när jag kastade ut bandybollen lyckades jag med bravaden att göra hole-in-one ett antal gånger. Så på den korta tid vi var där utövades både bandy, brännboll och golf. Ett bra avslut på sportlovet.

17 kommentarer:

 1. Lov går verkligen alldeles för fort!!!
  Men det är härligt när de är fyllda av härligheter!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul när man kan göra lite av varje och inte har någon tidspress.

   Radera
 2. Du har då haft kul på sportlovet Syndat med mat och godis .Men det gjorde inget för du motionerade sen ute på plan..Ja fy vad det är halt på vår väg Man får spänna benen ända upp i ändan. Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack vare Rasmus håller jag igång lika mycket nu som när jag jobbade på Fritids.

   Radera
 3. Sportlov och andra lov plägar gå fort över. Men man får njuta av stunderna medan de är och det har du onekligen gjort.
  Härligt att läsa. Fin lampa på gatan. Så skulle gatlyktorna se ut!
  Ha en fin helg!
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, tänk om vi haft så tjusiga gatlyktor! Alltid roligt när det anordnas lite annorlunda i städerna. Drömljus var mycket fint.

   Radera
 4. Vilket innehållsrikt sportlov du varit med på. Hur gåt det med moondansen? Är du fullfjädrad?
  Jag tycker också att lampan var häftig. I Malmö såg jag en kristallkrona i julas som hängde över kanalen. Också fint.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är väl inte så fullfjädrad så det går att lägga ut en filmsnutt på Youtube än, men jag kämpar på. Det fanns kristallkronor här också, och det har pratats om att de kanske ska upp igen till jul. Det hoppas jag verkligen

   Radera
 5. vilket härligt sportlov både du och Rasmus fick :) att spela dataspel är inte det lättaste :)
  kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag upptäckte att jag var alldeles för långsam.

   Radera
 6. Den lampan är fin. Men inte tror jag det fanns några samvetsröster där inte. Och du, akta dig för datorspel det kan gå riktigt illa. Speciellt om det är betongväggar inblandade.
  Tv kan ha riktigt bra program, jag tittar nog dock mest på de som är i min egen ålder, 40 år så där. Nej jag är ju äldre än så, men de programmen är ganska bra många av dem.

  Ha en fin lördag

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har aldrig testat dataspel tidigare, och jag kan inte påstå att jag blev så intresserad av att spela igen. Fem myror går väl hem i alla åldersklasser, och det finns en del amerikanska ungdomsserier som är riktigt sevärda.

   Radera
 7. Aj rackans vad det måste ha gjort ont när du for in i betongväggen;)
  Jag brukar spela X-box kinekt med bettina ibland. Då skriker jag AJ varje gång min "avatar" slår i eller missar:))

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag måste nog träna upp snabbheten både i hjärna och fingrar om jag ska ha en chans mot Rasmus.

   Radera
 8. Sv: nej :D inga höjdhoppsrekord :)
  kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. I så fall hade det varit en världsnyhet.

   Radera
 9. Vilken skön blogg du har:) Undrar om du har bloglovin att följa med?

  Om du gillar inredning kan du kolla in min blogg:)

  Ha en kanondag

  LOVE Maria från inredningsvis.se

  SvaraRadera