lördag 16 februari 2013

Post i olika former



Jag såg på en fotoutmaning att ett av deras teman var Filmtitel. Den här bilden tycker jag gör bra reklam för filmen You´ve got mail med Meg Ryan och Tom Hanks.

Tänk så mycket post och mail man får som är helt onödigt. Det är gratistidningar och reklam om än det ena än det andra. När jag var barn var det oftast dörrförsäljare som kom och ringde på. De sålde dammsugare, böcker och tavlor i regel. Jag minns särskilt en bokförsäljare som ville sälja ungdomsböcker där det var insprängt lite engelska ord här och där. Det skulle vara så bra för de elever som precis börjat läsa engelska påstod han. Min far sa att han kunde komma tillbaka senare i veckan, för han ville först höra vad min lärare tyckte. Läraren dömde ut böckerna totalt, och det visste nog den här försäljaren om sen tidigare, för han dök aldrig upp mer. 

Visserligen var det inte jag som tog hand om posten när jag var barn, men jag har inget minne av att det var en sån massa reklam. Mycket av det som kommer hit bär jag direkt från postlådan till tidningsfacket i soptunnan. Vilket slöseri! Jag skulle ju kunna sätta upp en dekal med texten Ingen reklam, men en del av reklamen är inlagd i dagstidningen, så det gör inte mycket nytta. Det drösslar in ännu mer reklam på datorn, men där är det enkelt att bara klicka på deleteknappen så hoppar det själv direkt till papperskorgen. 

Det är sällan man får ett vanligt brev numera. Jag kan inte påstå att jag själv är så flitig med att skicka brev. Det blir mest mail på datorn. Billigt och snabbt. De enda brev jag får är i regel räkningar eller påminnelser om en läkartid, tandläkartid eller bilbesiktning. Häromdagen fick jag däremot kul post. Det var ett litet brunt paket. Jag visste med en gång att en räkning kunde det i varje fall inte vara. När jag såg avsändaren visste jag direkt vad det var. För ett tag sen var jag med i en bokutlottning hos Raija och jag hade en sån tur att jag vann. Jag har börjat på att läsa den och den verkar bra så här långt. Tack Raija för boken!


12 kommentarer:

 1. sådan post är roligt att få :)
  vi har en lapp på brevlådan "Ingen reklam" så vi slipper en massa onödigt
  Sv: klart att du ska vara stolt
  kramar

  SvaraRadera
 2. Sådan post säger man inte nej till!Svar: Att de är svårskalade när man själv ska äta dom gör inget ,men om man ska ha gäster ser det inte så muntert ut med en massa äggröra på smörgåsen... Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tyvärr kommer det allt för sällan den sortens post.

   Radera
 3. Vad trevligt att vinna en bok. Grattis.Jag minns inte heller att vi fick så mycket reklam när jag var barn. Hörde aldrig mor heller beklaga sig över det. Nej det var nog inte så mycket som nu. som du ser på adressen så har jag bytat igen. Jag blev irriterad på blogspot för de hade ändrat så jag fick inte bilderna under varandra utan i en röra. Ha det bra. Kram/Anita

  SvaraRadera
  Svar
  1. Blogspot kan verkligen göra livet surt för en ibland. Jag sparar din nya adresss.

   Radera
 4. Grattis till bokvinsten!
  Ser att någon är på väg att skriva ett mail till dig. Tänk vad de kan barnen. Skön söndag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dagens barnbarn är otroligt smarta, eller hur?

   Radera
 5. Grattis till bokvinsten... kul!
  Tror inte det var så enormt mycket reklam förr. Här åker det mesta ner i påsen till återvinningen obesedda - helt onödigt resursslöseri!
  Det ska börjas i tid... snart kommer nog ett mail :)
  Önskar dig en skön söndag!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag läser inte heller all reklam. Då kan man undra vad den gör för nytta. Jag väntar och väntar och snart kommer det nog ett Zoé-mail.

   Radera
 6. Reklam är så tråkigt och vi har satt upp en lapp på brevlådan, så vi slipper dessa högar av reklam vi fick tidigare, som åkte ner i pappersinsamlingen direkt. Reklam per mail är lika irriterande och där försöker jag gå in och avsäga mig alla som går.

  Hoppas du får mer glädje av boken än jag fick :-).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Berättar sen när jag läst klart vad jag tyckte om den.

   Radera