tisdag 12 februari 2013

Caféflytt

Det blev ingen större tillströmning till det nya matstället jag öppnade på baksidan i trädgården. Bara ett fåtal fåglar flög dit. De flesta envisades med att besöka stamfiket utanför köksfönstret. I och för sig är det bättre ur fotograferingssynpunkt. När jag äter frukost har jag alltid kameran beredd i fönsterkarmen. Jag bestämde mig alltså för att flytta alla godsakerna till det gamla matstället.


Där satt redan en hel del på kö och väntade när jag levererade bakverken.Det dröjde inte länge innan både rödhake och talgoxe lät sig väl smaka av jordnötskottarna.


För första gången på länge kom även en stenknäck på besök och högg in på tårtan. Ibland liknade den en gräddtårta, så då fick jag gå ut och borsta bort lite snö.


På torsdag är det Alla Hjärtans Dag, men det är väl tveksamt om det här hjärtat räcker så länge. 


Koltrastarna brukar hålla sig på marken och äta av det som hamnar där, men de var väldigt nyfikna på kottarna. Det såg så kul ut när de skulle smaka på dem. De är ju aningen tyngre än de andra cafégästerna, så när de satte sig på spireagrenarna så gungade de betänkligt. Det tog lite tid innan de fick in balansen, men sen var de flitiga besökare bland häckkottarna. Både herr och fru Koltrast verkade gilla dem, så det receptet kan jag säkerligen fortsätta med.

20 kommentarer:

 1. Du har verkligen lyckats ta fina fågelbilder. Och litet variation på sorterna.
  Fattar inte att de inte tyckte det nybakade matstället var förnämligt. Men du får se det positivt, att du kan se dem bättre nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja inget ont som inte har nåt gott med sig, som min farmor alltid sa.

   Radera
 2. Tack så mycket. Jag har en del sytt, men det känns som att det är roligare att ha gett det innan jag visar det (de läser i Skåne också).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kan jag förstå. Jag gör själv likadant.

   Radera
 3. Koltrasten har jag inte sett skymten av här ännu men den brukar komma med våren och dit är det ju långt för en norrlänning.
  Så kul med så mycket fåglar, här brukar dom bli mindre å mindre till antalet den här årstiden, vet inte varför.
  Men den ryska spionkråkan som jag har "nötkråkan" har skaffat sig sällskap, vet inte om det är ett par för dom är så lika varann...men dom kan ju vara ett par ändå.

  Ha d gott Tjingelingen från Rantamor på Näthinnan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har en hel "drös" med fåglar nu och det är jättekul att studera dem. Nötkråka har jag bara sett en enda gång här och det är många år sen. Finns kanske inte så mycket att spionera på hos mig.

   Radera
 4. Sickena kräsna cafégäster!
  Bra att det var miljön de inte gillade och inte bakverken.
  Stenknäckar ser lite exotiska ut tycker jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att döma av deras aptit så är jag en mästerbagare. Roligt när det kommer lite annorlunda arter och hälsar på, annars är det mest pilfinkar här.

   Radera
 5. Så fina matgäster du har.Håller tummarna att de har kommit överens till nästa vecka med badet. Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är lite variation på gästerna. Hoppas verkligen att badet öppnar igen hos er.

   Radera
 6. Så många fina fågelbilder och en rödhake också. Jag har inte sett av min på ett par dagar, men det har varit dåligt med fåglar nu när vi haft nästan barmark, men idag passar det dem. Jag hade en stor blandad flock på besök när jag satt och åt lunch.

  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har i alla år endast en rödhake som kommer hit, men han är väldigt trogen. Har också märkt av en större invasion sen snön kom.

   Radera
 7. Tänk att de inte ville överge stamhaket... men som sagt det var ju bra för nu kan du ju fota dem :) Härliga bilder! Har inte sett till varken rödhake eller stenknäck... kanske för långt norrut för rödhaken nu på vintern - men stenknäck brukar vi ha, men inte i år...
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fåglarna är kanske också vanemänniskor eller vanefåglar. Det gamla vanliga är bäst.

   Radera
 8. Oj, så många fina fåglar du har i ditt café. Det var tydligen lyckat att flytta tillbaka.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det var inget kul med ett tomt café.

   Radera
 9. det är så trevligt med småfåglar, det är längesedan jag såg en stenknäck, men de andra fåglarna du visar har vi häromkring också
  Sv: den första bilden är fröställning efter klematis
  kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stenknäck är inte vanligt hos mig heller.

   Radera
 10. Hej Gunnel..
  Ja enligt reklamen är vi helt IQ befriade och naturligtvis ska vi genast springa och köpa allt dom visar upp också..Tror du att man måste köra exempelvis alla tandkrämerna samtidigt för att få det bländvita leendet? Ha ha..Tack för titen min vän ha en fin dag..Kram Nicki

  Jättehärliga foton du tagit tummen upp..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det gäller att använda sunda förnuftet och inte lita blint på reklamen.

   Radera