torsdag 29 september 2011

För att vara på den säkra sidan


Idag funkar visst min blogg normalt igen...ett tag. Jag litar inte på Blogger längre. Det är väldigt mycket strul med inlägg som försvinner, bilder som inte kan laddas upp och nu detta med kommentarerna. Allt SKA bara fungera helt smärtfritt. Det spelar ingen roll att det är gratis. 

Eftersom jag skrev en blogg, så ville Rasmus också ha en och då bestämde vi att vi kunde göra en ihop, eftersom jag passade honom på eftermiddagarna. Rasmus valde själv att inte vara på Fritids utan ta en kompis med hem i stället om han kände för det. Han älskade att pyssla när han var mindre och vi åkte runt till en massa olika ställen de dagar han inte lekte med någon. Vad vi skulle skriva på hans blogg kom han själv med idéer om. Fantasi är ingen bristvara hos honom. Med tiden blev det mer och mer fotboll som var huvudintresset. Efter sommarlovet sa han själv att han ville vara på Fritids, och han trivs jättebra där. Jag hade blivit väldigt förvånad om han hade tyckt annorlunda. Rasmus är nämligen på det Fritids där jag jobbade, och personalen där är TOPPEN. Barnen får vara med om så mycket kul. 

Det blir ju inte så många inlägg längre nu när han blivit......."stor". Vi har bestämt oss för att ha bloggen vilande ett tag framöver. När Rasmus känner för det kan han ju själv börja skriva. När då Blogger började plocka bort inlägg och strula till det på alla vis, blev jag lite nervös. Jag ville ju gärna att han skulle få ha kvar sin blogg och kunna titta på den när han blev äldre. För säkerhets skull började jag beställa alla kort jag satt in på bloggen och göra album med alla inläggen. Då vet jag åtminstone att han har den kvar för alltid. Det blev en hel del faktiskt.....6 album med 40 sidor i varje.

8 kommentarer:

 1. Så roligt att ha en blogg tillsammans med Rasmus, det kommer säkert att bli bra.

  Bloggertjänsten fungerar väl för det mesta? Eller är det ofta krångel?

  Det jag ogillar mest med den är allt klickande som ska till för att få in en kommentar. Jag fattar inte att de måste göra det så krångligt.

  Man ska välja profil, skriva, förhandsgranska, fylla i chapta och så då äntligen skicka.

  Kram Ingrid

  SvaraRadera
 2. Jag upplever att det är ganska mycket strul..åtminstone med min blogg.

  SvaraRadera
 3. Helt otroligt vilken ide. Det märks att du jobbat på fritids. Mitt barnbarn Livia brukar säga att hon vill vara hos mig för jag är så bra på att pyssla. Det märks att du jobbat i skolan farmor säger hon En bra ide att se till att du på något vis tar ut de sidor som ni gjort. jag gjorde så att jag samlade kort och saker som mina barn gjort och sen när dom fyllde 18 år fick dom ett album som hette: Här är ditt liv.
  Ha en fin dag Kram

  SvaraRadera
 4. Jag har också funderat på att vänta med att ge Rasmus albumen tills han blir äldre. 18 år är ju en perfekt ålder.

  SvaraRadera
 5. Vad trevligt med en blogg tillsammans med barnbarnet. Mina barnbarn är så stora att de själv har bloggar. Kanske om några år kan jag ha en tillsammans med mitt barnbarnsbarn. Men än är han för liten. Fyller 3 år i november. Jag har en blogg också på blogger men använder den inte. Treliga bilder du satt ihopa.
  Var det i Sommarbyn du var när du var i stugan?Ha det bra.Kram/Anita

  SvaraRadera
 6. Det var i Svansjö Sommarby. Mina föräldrars stuga låg på Fjällsippevägen.

  SvaraRadera
 7. Vad roligt att ni bloggar tillsammans. Jättemysigt att läsa och titta på de fina fotona. Hälsa till duktiga Rasmus och krama från "tant Redtopp" :-)

  SvaraRadera