fredag 30 september 2011

Batmans gäng


När någon eller några ockuperar en byggnad brukar polisen vara ganska snabbt på plats. Även om personerna kan peka på olika saker som kan rättfärdiga deras handlande så är det ändå inte lagligt och de tvingas bort. Fladdermöss hade ockuperat en sommarstuga och ägaren ville ha bort dem. Hon har min fulla sympati! Men se, det gick inte! Fladdermöss är nämligen fridlysta, så de får inte störas. Jag har aldrig hört nåt så korkat i hela mitt liv. Nog skulle det väl gå att flytta på de här läskiga sakerna till en fladdermusholk nånstans i skogen. Annars borde ägaren kunna få viss ersättning eftersom det inte går att utnyttja hela huset.

Hemska tanke ifall möss och råttor också var fridlysta! Visserligen är de skadedjur i motsats till fladdermössen, men de är alla lika motbjudande. Möss, spindlar och krälande varelser kan skrämma livet ur mig. Bara tanken på dem gör att jag får gåshud. 

Bara en tanke....ifall ockupanterna klär ut sig till Batman.......blir de då automatiskt "fridlysta ockupanter"?

8 kommentarer:

 1. Men du vilken ypperlig ide jag fick. Undrar om man kan tjäna pengar på det. Ska vi slå oss ihop och bygga lite fladdermus holkar kanske?
  Ha en solig dag

  SvaraRadera
 2. Haha! Gärna. Bara jag slipper var med vid inflyttningen.

  SvaraRadera
 3. I all verden, det er det dummeste jeg har hørt! Skal hun bo med flaggermus i stua da? Nei, jeg hadde fjernet dem i stillhet. Ha en flott helg! :-)

  SvaraRadera
 4. Har du haft problem länge med att kommentarerna inte fastnar? Om inte så kan det vara ett tillfälligt problem. Du kan oxå gå in på http://fixa-din.blogspot.com/ och fråga. Den tjejen som har det...Annelie... är duktig och brukar svara ganska snabbt.

  SvaraRadera
 5. Förresten...vad har du för webläsare? Internet explorer? Det har jag på jobbet och då försvinner mina kommentarer. Så jag får välja att kommentera som anonym, då går det.

  SvaraRadera
 6. Jag håller med dig Ingunn. Inte katten hade jag låtit odjuren bo hos mig. Jag hade nog också kört iväg dem tyst och stilla...ja, inte jag, men förhoppningsvis Göran. Jag hade hållit mig så långt bort som möjigt.

  SvaraRadera
 7. Det finns ibland ett väldigt konstigt perspektiv på djur och natur så som helt avskärmat för sig, utan människor. Men det funkar inte i längden, människor måste kunna leva mitt i naturen bland djuren och ha ett drägligt liv.

  Du får vara glad att Du inte fått in djur som "krälar", de är också fridlysta! ;-)

  SvaraRadera
 8. Jag har inget emot de här "varelserna" på avstånd. Det är när de kommer nära mig som jag blir helt skräckslagen. Det räcker med att få se dem på TV och det tycker jag kan var intressant. MIna favoritdjur är hund och katt.

  SvaraRadera