måndag 4 juli 2011

Mina favoritkillar


Så bekvämt det är att fotografera med en digitalkamera. Man kan ta i stort sett hur många bilder som helst utan att behöva tänka på om de blir bra. Det går ju att kontrollera med en gång om den duger eller om man måste ta ännu en bild. Tidigare var det rena chansningen och ibland när man fick hem sina foton undrade man vad det var för en vindögd person som agerat fotograf. Många gånger var bara halva det tänkta motivet med, och ibland var kortet snett. På så vis blir det mycket billigare nu. Efter att ha fört över korten i datorn är det bara att redigera dem och skicka till framkallning. Och den är oftast gratis. Man behöver bara betala för portot. Jag har länge tänkt att jag skulle köpa en extern hårddisk och föra över mina foton på, i stället för att ha dem på datorn. Idag började jag sortera så smått och hittade då den här bilden. De här två får mig alltid på gott humör.

8 kommentarer:

 1. Men jag får aldrig iväg dom längre till framkallning :o( så börja direkt innan du har allt för mycket foton

  SvaraRadera
 2. Jag brukar försöka skicka iväg med jämna mellanrum. De har ju tyvärr en förmåga att samlas på hög.

  SvaraRadera
 3. Jag skulle verkligen önska att jag hade ordning på bilderna. Hårddisk har jag köpt men det blir inte av att ladda över bilderna dit. Och nu är mobilkameran full! Hopplöst! Och aldrig framkallar jag några pappersbilder heller, eller drar ut på skrivaren.

  SvaraRadera
 4. Framkallning brukar jag fixa. Det är ju inte jag som ska göra det mesta jobbet där. Men hur det kommer att bli med överföringen till hårddisk är en annan femma. Där ska jag ju göra allt själv. Vi får se hur det går. Att jag framkallar bilder nu beror enbart på att jag gör om Rasmus blogg till en scrapbok.

  SvaraRadera
 5. Så fin bild. visst är det underbart med barnbarnen. Jag brukar säga att det är livets efterätt.
  Kramelikram

  SvaraRadera
 6. Håller helt och hållet med dig.

  SvaraRadera
 7. Tycker absolut att du skaffa dig en extra hårddisk eller bränna dem på cd om du vill spara dina bilder för om datorn kraschar försvinner bilderna annars, det hände för mig !
  Jag har lagt till dig som "länk" hos mig så att jag kommer ihåg att titta in hos dig på mina besöksrundor, hoppas att det var ok ?
  Sköt om dig !

  SvaraRadera
 8. Det är ju min fasa också att jag ska bli av med alla mina bilder. Måste verkligen ta tag i det nu i sommar. Jag länkar gärna till dig också. Ha det bra.

  SvaraRadera