torsdag 20 januari 2011

På tal om inspiration


Så fort julen är över och man plockat bort allt pynt och hängt upp nya gardiner, börjar det kännas som det är dags för en rejäl översyn av huset dvs. OMMÖBLERING. Det tröttnar jag aldrig på, och det är fler än jag som känner så har jag märkt. Affärerna svämmar över av inredningstidningar både svenska och utländska. Alla TV-kanaler visar flera inredningsprogram varje vecka, och det finns hur många bloggar som helst som handlar om detta. Jag tycker det är extra kul när man kan fixa till något av material man har hemma. Det ska ju helst inte kosta en förmögenhet att ändra om, för då kan det inte bli så ofta.

På loppisar kan man hitta möbler väldigt billigt. Lite slipning och ny färg kan göra underverk. Har man tur går det att hitta nästan helt nya möbler för några 100-lappar; möbler som fortfarande säljs ute i affärerna, men till ett betydligt högre pris. För många år sedan fann jag en affärsdisk på loppis. Den är helt perfekt i hobbyrummet. Nu har jag lite ordning på småsakerna.

Framför garderoberna i sovrummet har jag ett draperi i stället för dörrar. Rummet är inte så stort så det är nästan omöjligt att öppna upp dörrarna helt. I många år har vi pratat om att skaffa skjutdörrar. Nu har det äntligen blivit av. Vi fyndade dem för halva priset. Det är väldigt skönt när det är lite större saker som ska fixas i huset, för då blir inte jag involverad. Maken har inget större förtroende för mig när det gäller att såga eller spika. Det är bara Rasmus som är imponerad av mina försök på det området.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar