torsdag 6 januari 2011

Bort med pyntet


Idag har jag städat ut julen. Nästan i varje fall. Det enda som kan kopplas ihop med julhelgen hos mig nu är adventsljusstaken i köksfönstret. Den får nog stå kvar nästa vecka också. Enligt gammal tradition så ska inte julen städas ut förrän 13 jan, men jag tycker det känns som det räcker med jul för mig nu. Den här vykortsjulen har hållit på ganska länge, och det är nog det som gör att jag är fullt nöjd. Det blir lite mörkt förståss när alla adventsstakar plockas bort, men det är bara att tända ljus i alla andra ljusstakar man har att tillgå, så är det problemet löst. 

Det är alltid en fördel att slänga ut julgranen innan den börjar barra. Något år var jag lite långsam med undanplockningen, så alla barr låg på julgransmattan....trodde jag. Det visade sig att det fanns barr i alla skrymslen och vrår i hela huset. Inte vet jag hur de kommit dit, men jag lovade mig själv att granen skulle ut så fort jag märkte att ett endaste litet barr lämnade den. De sista åren har jag fått tag på en helt idealisk sort. Jag köper den på Bauhaus. Barren är långa och platta och inte alls stickiga. Dessutom sitter de som fastlimmade. Det är faktiskt en "riktig" gran och ingen plastgran även om man skulle kunna tro det. Den är nästan som eterneller för den behöver inget vatten, vilket den inte hade fått i vilket fall som helst. Dessutom får jag ett tillgodokvitto på 100 kr som jag kan handla för i affären nu efter helgerna. 

I eftermiddags satt jag och slötittade på ett engelskt TV-prgram. Det var en mäklare som visade runt köpare bland olika hus. Det var inspelat sommartid, och det såg så härligt ut när de satt i trädgården och diskuterade vad de tyckte om huset. Det lär nog dröja innan jag kan gå ut i min trädgård för att fika. Visserligen är stolarna täckta med något mjukt och bordet ser ut som om jag varit extra flitig och bakat en jättetårta, men det är ändå något som fattas, tycker jag. Just det! VÄRMEN!!!!!  


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar