tisdag 18 januari 2011

Inspiration

Jag fick ett nyhetsmail från KappAhl idag. Där hänvisades till en videosnutt för att hämta inspiration. Det som visades allra först var en massa lådor i olika former och höjder eller vad det nu var. Sen kom en snygg tjej och travade runt på dem. Ska KappAhl börja sälja lådor nu och konkurrera med IKEA? Till sist fattade jag att det var tröjan som tjejen hade på sig det handlade om. Ganska långsökt, måste jag säga. All reklam är inte så lätt att förstå. Skulle vara kul att veta hur upphovsmakarna tänker och var de får sin inspiration ifrån.

Det är alltid kul att försöka komma på nya ideér eller damma av gamla och ändra lite. Att bara köra på i samma hjulspår år efter år gör ingen människa glad. Både kurser och föreläsningar är ett bra sätt att få igång hjärncellerna. Att umgås med barn är också ett bra alternativ. De är inte rädda för att testa nya saker och tror att det mesta går att genomföra. Det är guld värt att ha en sådan inställning.

De flesta stora uppfinnare har i regel någon gång ansetts som lite rubbade av sin omgivning. Men precis som barn så har de hållit fast vid sina principer, och trott på sig själva. Med energi och lite barnsligt självförtroende kan man komma långt. Det finns det många bevis på.

En dam som verkligen tjänat pengar på att inspirera andra att göra olika saker är Martha Stewart. Hon ger ut tidningar och böcker och har egna TV-program. På hennes hemsida tror jag att alla kan hitta någonting som känns intressant. Dessutom är det många personer som visar upp sina projekt i hennes program, och både mönster och ideér är helt gratis. Rasmus har visat upp sin egenhändigt tillverkade mobil på hennes websida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar