onsdag 14 juli 2010

Brandfara?


Den här varma, torra sommaren inbjuder till många och långa grillkvällar. Det har alltid förvånat mig att så fort man ska grilla utomhus, så blir de flesta karlar genast mästerkockar. Hemma hos mig är det i varje fall ingen rusning till spisen när det är dags att laga middag. Det spelar ingen roll hur länge jag väntar. Om man hade kunnat lyfta av taket till köket så det blev halvt utomhus hade det kanske hjälpt. Nåväl. Det är jättegott med grillat. Sen spelar det ju ingen roll vem som står vid grillen.

Nästan alla TV-kanaler har minst ett matprogram, som leds av....en manlig kock. Jag tycker de flesta är kul att titta på, men speciellt ett amerikanskt program har en kock som är så stissig, så jag får nästan ta en Valium för att orka titta på honom. Man får väldigt många bra tips och det behövs med lite nytt även till vardags. Det jag inte gillar är de program där kocken skäller och gapar på de som är med. Vad har det med mat att göra? Nog finns det andra program att visa då. Förnedrings-TV är nåt jag kan vara förutan.

När Rasmus är här och vi grillar är han väldigt noga med brandsäkerheten. Ingen grillning utan en spann vatten vid sidan om! Han älskar allt som har med brandbilar att göra, och vet numren på alla de olika bilarna på Åstorps Räddningstjänst. Han berättar gärna om hävare och styrkeledare och jag vet inte allt. Med jämna mellanrum har han genomgång av brandsäkerhet med mig. Då tar han på sin brandhjälm och håller förhör. Svarar jag fel, så himlar han med ögonen och berättar utförligt hur det ska vara. Han är min personlige brandvarnarkontrollant. Här duger det inte att glömma byta batteri.

1 kommentar:

  1. Verkar som om hans assistent tar nattskiftet för det var värst vad han såg sömnig ut...:-)

    SvaraRadera