måndag 21 juni 2010

Vi går mot mörkare tider


Sommarsolståndet inföll idag enligt HD exakt kl 11.28. Bara orden SOMMAR och SOL gör att man känner sig glad. Nu är vi inne på andra veckan för simskolebarnen. Rasmus har hamnat i en grupp som leds av tre mycket proffsiga tjejer. Det märks att det inte är första gången de jobbar som simlärare.

Förra sommaren hade Rasmus och jag ett projekt på gång. Vi åkte runt och testade olika lekplatser. När vi testat klart valde vi ut de bästa och åkte dit på nytt. Det viktigaste var inte alltid hur många olika lekredskap det fanns. Det som gav högst poäng var, ifall det fanns kompisar att leka med och naturligtvis om där var en glasskiosk i närheten. Hembygdsparken i Ängelholm vann överlägset. Min arbetskompis på Fritids har gett mig tips på andra lekplatser som vi ska kolla upp i sommar.

Jag tyckte tiden gick så snabbt när jag jobbade. Faktum är att den går fortfarande lika snabbt. Jag har alltid tyckt om att planera saker gärna långt fram i tiden. Min kalender brukade vara fullklottrad med en massa "måste-göra-saker". Men jag var alltid noga med att klämma in kul saker så fort tillfälle gavs. Jag läste nånstans att det inte var nyttigt att skriva upp allt man tyckte man måste göra. I stället skulle man skriva upp det man hade gjort under dagen. Jag provade att göra det en dag och det var helt otroligt så effektiv jag hade varit! Inga storverk, men jag fyllde en halv A4sida och det känner jag mig nöjd med.

1 kommentar:

  1. Vi kanske rent av stöter ihop på en lekplats i sommar då ;-). Vi är ofta på Örby ängar, där både linbanan och piratmasten är poppis. I Pålsjö skog vid Pålsjöpaviljongen är leksakerna på lekplatsen egentligen ganska kassa, men våfflorna i fiket är desto populärare, och det finns maaaassor av stockar, stenar och annat att klättra på och dessutom ankor att mata.

    Vilka var era favvisar från förra året? Funderar starkt på att ta efter ert projekt när jag har semester själv med barnen vecka 31 :-D.

    SvaraRadera