måndag 28 juni 2010

Santos


Santos är en riktig partynisse. Han följer glatt med matte och husse till krogen. Där kryper han snällt in under bordet och lägger sig. Kan det ha varit en sådan här händelse som har givit upphov till uttrycket "fyllehund"? Santos är en liten Bichon Friseé och bor i Luxemburg. Där är det inga konstigheter att ta med sig hunden i stort sett var som helst. Jag har väldigt svårt för att tänka mig att nåt liknande skulle vara tillåtet i Sverige.

Därför blev jag lite konfunderad i morse när jag läste artikeln om att få ta med sig hunden på jobbet. Det måste ju vara helt uteslutet för de som jobbar i livsmedelsbranschen med alla de regler och lagar som finns. Kan tänka mig att det finns många andra arbetsplatser där det också skulle stöta på motstånd. Hunden lockar alltid fram det bästa inom människan så tanken är god, men det finns nog för många problem att lösa för att det ska gå att genomföra här.

Det är ju inte tillåtet att röka på restauranger och många andra ställen. Man kan ju bara undra vad de som röker skulle tycka om att det blev fritt fram för hundar att gå in var som helst. Jag tycker det är mycket bra att man numera alltid kan sitta och äta i en rökfri lokal. Jag röker inte själv, men för den skull tycker jag inte man behöver jaga de som gör det med blåslampa.

2 kommentarer:

  1. Det är till och med så att jyckarna blir serverade friskt vatten innan människorna får beställa sin mat... prioritering...:-)

    SvaraRadera
  2. Vår Biggles är van att följa med överallt - och på uteserveringar är ju hundar oftast välkomna trevligt no :-). Faktum är att ganska många ställen har "hundbarer" utanför där det serveras vatten till fyrbentingarna. När Biggles var liten och jag jobbade på Apollo i Växjö var han med mig på jobbet. Han låg i sin korg i köket bakom butiken och sov eller tuggade ben. Jättemysigt - men kanske inte så lätt att genomföra på alla arbetsplatser.

    SvaraRadera