fredag 24 augusti 2018

Uppvaknande från sommaridetVärmen har tagit musten ur de flesta i sommar...även lurendrejarna verkar det som. Hos mig har det i varje fall inte rasslat in så mycket märkliga mail som det brukar, men nu när temperaturen sjunkit en aning är det precis som om de där fifflarna vaknar upp från sin dvala.

Igår fick jag ett mail från en Kundtjänst någonstans angående en iPhone som jag beställt. Jag måste ha varit väldigt förvirrad när jag gjorde det för det är inget jag minns. De hade i vilket fall som helst paketerat den även om jag inte betalat frakten ännu? De verkar lika förvirrade som jag tycks ha varit, för frågetecknet måste väl tyda på att de är inte riktigt säkra på det där med frakten. De bad mig ändå fylla i min adress information och betala frakt avgiften. Adressen förstår jag att de vill ha, men vad är det för information de är ute efter? Eller menar de kanske adressinformation? Frakt och avgiften ställer jag mig lika frågande till, men det är nog så att de älskar särskrivningar.

Jag har även fått en hel del jobberbjudanden. Vad arbetet gick ut på fick jag aldrig veta, men jag skulle kunna arbeta hemifrån och tjäna massvis med pengar. Det lät väldigt bra. Synd bara att erbjudandet kom just nu när jag har så mycket att göra både i trädgård och inomhus. Man jag tar det lugnt. Det kommer säkert fler tillfällen. Jag har förstått att jag är väldigt attraktiv på arbetsmarknaden i lurendrejerivärlden.

18 kommentarer:

 1. Jag vinner alla möjliga slags tävlingar som jag inte är med i. Nu senast igår vann jag bensin... förut har jag bara slängt mailen i papperskorgen men nu blockerar jag dem omgående.
  Jag tror faktiskt det hjälper en aning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. En del tokmall får jag direkt till skräpposten, men en del letar sig in bland den normala.

   Radera
 2. Skulle du inte uppge körkort eller pass nummret också? Det skulle jag uppge då jag vunnit en iphone. Det finns så mycket skit. Inte lustigt att en del människor blir lurade, inte alla som kan säga nej.
  Önskar dig en trevlig helg! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, de nöjde sig med min adress denna gången.....men jag låtsades bo på hemlig ort.

   Radera
 3. Jag svarar aldrig på såna mejl.
  Dans är bra motion för man tänker inte på att man motionerar.
  Ha en bra dag!
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. De som kommer hit åker direkt i papperskorgen, så det är ogjort arbete för de som diktat ihop det hela.

   Radera
 4. Ja, det finns så mycket konstigt. Som tur är har jag inte råkat ut för något sånt än....men det kommer säkert!
  Kram och trevlig helg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lite onödigt att skicka till mig som varit pensionär en tid. Jag tänker inte överge min lyxtillvaro och börja jobba igen.

   Radera
 5. Att de ens orkar fortsätta men det måste bero på att det finns människor som går på det. Jag får i princip nästan aldrig skräppost vilket är väldigt skönt.

  Kram och god fredag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det måste vara härligt och slippa allt sånt onödigt.

   Radera
 6. Jag tycker att det varit ganska lugnt på den fronten nu ett tag. Jag som aldrig spelat och aldrig spelar får däremot ständigt erbjudanden om Freespins, fråga mig inte vad det är för jag klickar bara bort de tjusiga erbjudandena.
  Trevlig helg!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då dyker det kanske upp spelerbjudanden här med snart.

   Radera
 7. Dom brukar hitta mig också. Jag kan låna hur mycket som helst också som grädde på moset. Jag kan bara inte bestämma mig för hur mycket jag vill ha.... Dom bukar ringa från Mali också. Tyvärr är jag så upptagen att jag klickar bort de samtalen. Lite klantigt av mig men jag råkade blockera alla numren därifrån! ;)

  SvaraRadera
 8. Lurendrejerivärlden, ja. Den har vaknat till liv igen, både via Internet och telefonen. Jag gör som Veiken, råkar blockera nummer och mejl jag också. Kanske jag går miste om riktigt spännande saker men lite farligt måste man ju leva, så jag tar chansen att inte svara och vara tillmötesgående.
  Trevlig helg Gunnel!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha! Jag gillar med att leva lite farligt, så jag tror jag följer ert exempel.

   Radera
 9. Vad använder du för mejlprogram? Alla såna mejl hamnar direkt i skräpposten hos mig! Ser dem aldrig...Däremot händer det att det rasslar till något i mobilen som är ungefär lika falskt och som bar får ta bort själv. Tack o lov händer det inte ofta, det ringer däremot oftare. Jag har inte nix på mobilen, utan följer regeln att jag inte svarar när det ringer från ett okänt nummer. Istället gör jag en kontroll av numret på missatsamtal.se o i 9 fall av tio så är det telefonförsäljare som ringer. Dom kan dock vara mycket istadiga, ringa tre gånger om dagen i tre veckors tid. Dom ringer förstås inte personligen utan via en dator, o många tycker det är enklare att lyfta luren och säga nej tack, men jag är ju en motvallskäring...
  Ha en skön söndag

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag får inget via mobilen, mer än de samtal jag vill ha, så jag får väl vara tacksam för det.

   Radera