måndag 30 juli 2018

Ett fall för arga snickaren?När ringduvorna började bygga bo i vårt plommonträd tyckte vi det var lite speciellt, eftersom Göran i samma veva överlät sina brevduvor till en medlem i duvklubben. Nu fanns det ändå duvor i vår trädgård, men i en lite mer primitiv bostad än det duvslag som Göran byggt. Jag brukade gå och kika emellanåt när de byggde. De flög med pinnar i näbben fram och tillbaka och boet växte och blev ganska stort. De hade varit noga med placeringen, för det låg i en grenklyka så det var väldigt stabilt.

Den lilla duvfamiljen fick två ungar som nu är utflugna och det är alldeles tomt i trädet. Jag kikade in i grenverket igår och fick se att boet nästan höll på att rasa ihop. Vissa dagar har det legat fullt med grenar på gräsmattan och det är tydligen väggarna som ramlar isär. Fåglar brukar annars vara så noga med sitt byggande tycker jag, men det här verkar ha varit ett fuskbygge.


Det höll i varje fall så länge ungarna bodde hemma och det är huvudsaken. När jag städat upp i och runt trädet ska jag sätta tillbaka trädgårdsmöblerna så vi kan sitta och fika på vår gamla plats. Det har jag saknat i sommar.

14 kommentarer:

 1. Vad bra att ni har fått tillbaka ert "lilla café"
  Kram

  SvaraRadera
 2. haha fuskbygge i fåglarnas värld. Ja, vem vet. Kanske behöver materialet också regn så träet sväller. Jag håller med, fåglar brukar annars bygga hållbart!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mycket möjligt att det var dåligt byggmaterial från början.

   Radera
 3. Så det förekommer fuskbyggen även i fåglarnas värd men ingen är väl perfekt ;-) Så skönt att ni kan sitta under trädet och fika igen.

  Kram och ha en härlig måndag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Plommonträdet ger så skön skugga.

   Radera
 4. Jaha, där ser man. Fuskbygge förekommer lite varstans :D
  Skönt att ni kan sitta där igen nu och fika!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är fortfarande mycket tid kvar av sommaren, så vi ska hinna med många fikastunder.

   Radera
 5. Vilka fina rhododendron du har och en väldigt mysig fikaplats!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
 6. Bra att ni har fått tillbaka ert fikaställe!
  S...........Ibland så blir jag vilse på dagarna.
  Ha en bra kväll!
  Kram!

  SvaraRadera
 7. Jag tycker det är så fint att ni beslöt er för att flytta fikastället från bo-trädet. Förmodligen får ni göra det nästa sommar också, för vi har sett att "våra" ringduvor återkommer och bygger (fuskiga byggen) varje år på nästan samma ställe. Ringduvorna lär vara fuskbyggare har jag läst någonstans. En fin upplevelse har det säkert varit för er att få ha ringduvorna så nära. Ha en fin dag, här är det regnsjukt och kvavt. Få se hur det går...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag visste inte att ringduvorna var så slarviga. Det låter spännande att de återkommer. I så fall flyttar vi fikaplatsen igen, för det är kul att se när ungarna dyker fram.

   Radera