måndag 9 juli 2018

Det blev i varje fall rent

Denna månaden har jag redan hunnit göra en sak jag aldrig tidigare provat på. Jag har använt högtryckstvätten. Det är annars Göran som har hand om sådana saker. Vad underligt egentligen att vissa göromål fortfarande är så uppdelade trots att vi tycker vi är så jämställda. Grillning är väl något som karlar gärna tar sig an, men att stå vid spisen och laga något är inte lika intressant. Det stämmer lite dåligt med att de flesta berömda kockar är manliga. Tydligen har det inte smittat av sig.

För att återgå till högtryckstvätten så plockades den fram för att våra plattor behövde en uppfräschning. Det var en del kablar och grejer som skulle monteras och vattenslangen skulle sättas fast på den. Vi behövde även en förlängning till slangen och då måste en låsanordning delas för att nästa slang skulle kunna fästas. Den mackapären satt som fastlimmad. Inte ens Göran klarade av att lossa den. Han föreslog att jag skulle hämta en polygrip. En poylvad???  Men sen tänkte jag poly....det låter som Polly och det är ett papegojnamn. Jag visste att det fanns en tång som liknade en papegoja i profil så jag gick och hämtade den. Kors i taket......jag hade hämtat en polygrip! Jag är inte så bevandrad i namnen på verktygen i Görans snickarrum, men å andra sidan så kan han inte trä mina symaskiner så där är vi kvitt.


Han visade hur jag skulle gå till väga och det såg så enkelt ut. Han blev inte ens våt fast vattnet sprutade med rejäl kraft. Sen var det min tur, och jag vet inte vad som gick fel. Visserligen blev plattorna rena men jag blev alldeles blöt. All smuts som tidigare fanns på plattorna satt nu på mig. När jag var klar fick jag spola av hela mig ute på gräsmattan. Det är mycket möjligt att även högtryckstvätten kommer med på listan över redskap som Göran tycker att jag inte kan hantera. Men det kan väl knappast vara mitt fel att högtryckstvättar och målarpenslar skvätter så infernaliskt?

24 kommentarer:

 1. Grattis i efterskott på bröllopsdagen!
  Mina föräldrar kunde inte fira guldbröllopsdag eftersom min pappa gick bort innan dess - bara 70 år. Fint att ni fick fira dagen tillsammans. :)
  Ja, det där var ju ingen höjdare med högtryckstvätten. Det jämnar nog ut sig med vad era “expertisområden" är. :)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket! Det heter ju : skomakare bliv vid din läst, och ibland borde man kanske tänka så.

   Radera
 2. Oj som du såg ut!
  Jag trodde att ni hade vattenförbud där du bor!
  Svar... om sanningen ska fram så ljuger jag inte ,det är bättre att säga sanningen .Jag har så dåligt minne så skulle jag ljuga så kommer jag inte ihåg vad jag ljugit om!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej här har inte varit något vattenförbud.

   Radera
 3. Haha, jag måste skratta igenkännande. Så där brukar jag se ut också när jag har tvättat med högtryckstvätten. Undra hur vi bär oss åt Gunnel? För jag gör ju precis likadant som Uffe gör och ändå blir det som det blir. Härlig bild av dina fötter och ben! Lite roligt är också roligt! Jag ler fortfarande. Ha en fin måndag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var jättekul att använda den. Riktigt skönt och höra att jag inte är ensam om att bära mig bakvänt åt.

   Radera
 4. Det blev i alla fall rent och du var avsköljningsbar! Men visst är det märkligt att vissa uppgifter är så tydligt uppdelade trots jämställdheten. Fast hos vår äldsta dotter är det alltid hon som står vid grillen :D

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Egentligen gör det inte så mycket vem som gör vad bara man är överens om det.

   Radera
 5. Det var hemskt vad lortig du blev. Jag har faktiskt använt högtryckstvätt rätt mycket, även om det är länge sedan nu. De nya kanske uppför sig annorlunda än den jag hade när vi tvättade lagår´n på somrarna när korna gick ute.
  Ha en skön vecka!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då har du vanan inne och hade säkert inte sett ut som jag gjorde.

   Radera
 6. Oj som du såg ut. Fast nästa gång så går det nog lite bättre. Du behövde också högtryckstvättas.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Jag nöjde mig med normalt tryck i vattenslangen.

   Radera
 7. Svar
  1. Vet inte hur jag bar mig åt för att bli så smutsig.

   Radera
 8. Tur plattorna blev rena i alla fall ;) Jag hade nog förmodligen sett precis ut som dig om jag skulle köra med högtryckstvätten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var inte lika lätt som det såg ut.

   Radera
 9. Men så underbart, gyttjebrottning tror jag nog att du ägnat dig åt även om du påstår något helt annat. Kanske med Göran rentav. Kan vara riktigt kul! Och svar nej, aldrig hanterat en högtryckstvätt, men en väninna lär ha tvättat mattor med en förra veckan. Hon sa att det funkade utmärkt! Tack för smilet

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är tveksamt om jag provar på det fler gånger.

   Radera
 10. Härliga roliga du Gunnel! Först kommer leendet sen tar skrattet över när jag läser klart och kikar på bilden :-) :-)
  Jo, jag har använt högtryckstvätt vid biltvätt några gånger och blöt blev jag rejält och hade jag inte stått på asfalt så är det frågan om att jag blivit som du.
  Tack för ett gott skratt!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Plattorna blev i varje fall rena och det var huvudsyftet.

   Radera
 11. Haha vilken härlig bild :D
  Men visst är det ofta så att mannen grillar, men att det är vi som står vid spisen!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är roligt att prova på lite annorlunda saker, som man inte brukar göra.

   Radera
 12. Nej, visst inte, det är inte alls ditt fel och det förstår säkert Göran vid närmare eftertanke.
  Och, som sagt,. huvudsaken att plattorna blev rena och på köpet fick vi en härlig bild att njuta av.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Skönt och höra att det inte är mitt fel.

   Radera