onsdag 4 juli 2018

Att kunna städa fodrar vighetRasmus har hjälpt mig att städa ur garaget några dagar. Där stod Görans cykel, som han inte använder mer. Lite onödigt att ha den kvar då, tyckte han, så Rasmus fick i uppdrag att tvätta och polera den. Han la ner mycket jobb på den och den blänkte som en ny cykel när han var klar. På kvällen la Bo in en annons på Facebook och en timme senare var cykeln såld, hämtad och betald. Såna snabba affärer gillar jag. Det är skönt att enkelt kunna bli av med sånt man inte har användning för längre. Kan det bli till glädje hos någon annan så är det bättre.


Vi har stor hjälp av Rasmus nu när han bor här några veckor. Han är betydligt vigare än vad vi är och kan enkelt lägga sig på knä eller böja sig djupt ner. Den viga perioden är över för längesen för både Göran och mig. Jag tycker det här stela har smugit sig på sakta men säkert. Innan man vet ordet av är man stel som en pinne. Det hjälper att vara igång märker jag, men det är inte varje dag jag har nåt arbete som fodrar några större gymnastiska färdigheter så jag klarar mig ganska bra ändå. Är det något jag inte klarar av så får det väl bli ogjort....eller också väntar jag tills Rasmus kommer så fixar han det.


Jag har faktiskt inhandlat ett superbra hjälpmedel....ett par knäskydd. De fästs med kardborreband och sitter riktigt bra på plats även om jag böjer mig eller går. De var avsedda för personer som jobbade med att lägga golv eller plattor stod det på förpackningen. Så avancerade saker sysslar jag inte med, men ibland måste jag ner på golvnivå och det gör så vansinnigt ont i knäna. Vi ska inte tala om hur omöjligt det sen är att komma upp i stående ställning igen. Det tar evigheter. Jag vet inte om det är nån slags studsmattefunktion inbyggd i de här skydden, för jag far upp som skjuten ur en kanon när jag ska resa mig. Största anledningen är säkert att jag inte har ont efter att ha legat på knä, och då är det lättare att röra sig.


Jag tänker på alla kvinnor som förr i världen låg och knäskurade golv. Idag är det betydligt enklare och väl är det. Mina knäskydd används bara i yttersta nödfall så de kommer nog aldrig att bli utslitna.

21 kommentarer:

 1. Verkligen bra att Rasmus kan och vill hjälpa till ... och så bra att cykeln blev så snabbt såld.
  Ja, man blir knappast vigare med åren ... och knäskydd är väldigt bra att ha. Jag har dem när jag rensar ogräs ... och skulle nog inte klara mig utan :)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har länge haft en vadderad pall som jag använder vid ogräsrensning, men jag antar att jag skulle kunna få användning för knäskydden också i trädgården.

   Radera
 2. Knäskydden verkar bra. Det måste avlasta betydligt för knäna när de sitter på.
  Så skönt också att ni har Rasmus till hjälp.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en stor fördel att kunna ha Rasmus här. Han säger aldrig nej när vi ber om hjälp.

   Radera
 3. Ja du det tar längre tid att komma upp än ner :-)
  Svar..Klart att det är sant!

  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Konstigt egentligen för det är lika långt.

   Radera
 4. Vilken got hjälp ni har haft av Rasmus. Tyvärr tar knäna lätt stryk och inte blir det bättre med åren... När jag skulle resa mig ur brassestolen i dag var det ingen elitgymnast övriga fick se ;-)

  kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man är inte alltid så graciös längre.

   Radera
 5. Att stå på knä har jag aldrig klarat av. Inte ens när jag var ung. Och knäskydd skulle inte ha hjälpt. Min förundran över — och beundran för — knästående, är stor!
  Vi är många som skulle behöva en Rasmus! Går det att klona honom? ;)
  Ha det gott!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag var faktiskt väldigt vig när jag var ung, men den förmågan är borta med vinden. Haha! Jag vet inte om det går att klona Rasmus, men jag vet att jag lånar inte ut honom. Han behövs här alltid.

   Radera
  2. Trots att jag kunde gå ner i spagat och även lägga benen bakom nacken i min ungdom så har jag aldrig kunnat stå på knä. Ligga på mage kan jag inte heller, får genast kvävningskänsla.

   Radera
  3. Ojdå...rena cirkusartisten. Jag har faktiskt också kunnat lägga benen bakom nackan...vad nu det var bra för.

   Radera
  4. Ja, det kan man undra. :) Lite show?

   Radera
 6. Städar du i den här värmen? Bra gjort i så fall. Men garaget är väl svalare än övriga huset skulle jag tro.
  Knäskydd borde nog också jag införskaffa. Att resa sig från knästående som du gör... det vill jag med.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är väldigt skönt inne i garaget och även källaren håller en lagom temperatur. Ska den här varma sommaren fortsätta länge kommer jag att ha en skinande ren källare och ett helt dammfritt garage.

   Radera
 7. Knäskydd låter ju inte så dumt. Annars är jag fortfarande rejält rörlig.
  Kram

  SvaraRadera
 8. Det låter ju väldigt smidigt att ha en Rasmus som kan hjälpa till. :)
  Skönt att han finns tillhands.
  Knäskydd har jag inte men jag har en liten sittdyna som man också kan skydda knäna.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sittdyna använder jag ute i trädgården. Det är perfekt där.

   Radera
 9. Något avis, har ingen "Rasmus" i närheten. Måste själv. Men ibland låter jag det vara.
  Jag har skaffat en sittdyna som också funkar som ryggdyna. Smart.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter som en bra dyna. Finns det hjälpmedel ska de absolut användas.

   Radera