onsdag 25 maj 2016

En lyckad dag

Igår blev det ett nytt försök att hitta lite kläder, och den här gången gick det betydligt bättre. Vi shoppade loss rejält. Vi började i några butiker på Väla....det finns en hel del att välja mellan där....men det fanns inget som någon av oss fastnade för så där direkt. Jag brukar känna med en gång jag ser ett plagg om jag kommer att trivas i det eller inte. Det är inte lönt och prova och försöka övertyga sig själv om att det är kanske snyggt och passar kanske med något som redan hänger i garderoben. Så lättlurad är jag inte.

Vi satte oss i bilen och åkte vidare och den här gången ramlade vi in i rena himmelriket. I stort sett vad vi än provade satt snyggt och fanns i de färger vi gillade. Det blev en hel del plagg att lägga upp på disken. Jag köpte två par tunna svart/vit mönstrade byxor och tre kortärmade blusar med brodyr på framstycket. Det var samma modell, men i tre olika färger. Jag valde färg efter de linnen jag redan har så jag kan matcha med dem. Det slank även ner en beige T-shirt med texten Never trashy always flashy, och en mintgrön i samma modell men med texten I´ll never stop being fashionably late. Jag tror faktiskt att jag ska ha den beige T-shirten på skolavslutningen tillsammans med beige jeans och en brun linnejacka. Då är de klädbekymren ur världen. Sen som grädde på moset så hittade jag ett par orange joggingbyxor också. De kunde jag bara inte motstå.







 Samma gällde för den här skon. Den stod framme vid kassan och mina ögon drogs automatiskt till den....som en magnet. Det visade sig vara en parfymflaska och den fick givetvis följa med hem. Ett extra plus var att den doftade väldigt gott märkte jag när jag sprayade lite på mig på kvällen. Jag testade aldrig det i affären, för jag tyckte inte det var det viktigaste. Huvudsaken var att jag hittat ännu en sko till min samling....och att den var orange.






Mina barnbarn har förhoppningsvis ärvt lite av mina orangegener, för Daniel är ofta klädd i orange.


Det är Rasmus också och många av hans träningskläder är orange. Zoés älsklingsfärger är rosa, cerise och lila för det är nästan alltid prinsessor klädda i. Jag köpte ett par aprikos leggings till henne igår. Jag tänkte att om jag så sakta smyger in lite aprikos kan jag snart ge mig på att köpa lysande orange kläder till henne också. Allt klär en skönhet.

34 kommentarer:

  1. Jag är precis som du att jag vet om jag kommer att trivas i ett plagg eller inte. Känns det inte helt rätt köper jag inte.
    Du verkar ha en omfattande skokollektion om än i miniformat ibland. :)
    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Miniskorna är betydligt fler än de i användarstorlek.

      Radera
  2. Så är det för min del också. Jag vet jag också...och färgen är viktig, mycket viktig.
    Det kan bli många gånger jag söker någonting att köpa i klädväg utan att jag köper någonting alls, men plötsligt så finns det bara där och då åker det med hem. Snipp snapp så där bara.
    Rolig skoflaska! Du får snart visa din kollektion av skor igen tror jag...alltid lika roligt att se vad andra samlar på.
    Orange är en fin färg, jag håller med dig fullständigt!
    Kram till dig från Åland!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Efter en sån lyckad dag känner man sig väldigt nöjd.

      Radera
  3. Skulle så gärna vilja se bilder på kläderna!
    Gärna på dej :-)
    Skon var häftig!
    Ha en bra dag!
    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha! Det kommer aldrig att ske, för jag fastnar inte på bild.....men en bild på kläderna ska jag nog kunna åstadkomma.

      Radera
  4. haha, kul flaska! :) och bästa sällskap!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är så kul när man hittar mycket man vill ha, och sällskapet är också väldigt viktigt.

      Radera
  5. Härliga du! Fiffiga du! parfymen i skon är läcker - hihi fotparfym tänkte jag en kort stund!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha! Ja det kan kanske behövas ibland.

      Radera
  6. Men du .. det är härligt att kunna se bra ut!
    Ha en bra dag!
    Kram!

    SvaraRadera
  7. Så roligt att shoppingen blev lyckad :)
    Och den där skon var ju bara så snygg!
    Haha! Ja, det var ett smart sätt att försöka få Zoé att gilla orange :)
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vissa dagar är det jättekul att shoppa.

      Radera
  8. Shopping är kul när man finner det man söker... Parfymskon är läcker, men nog hade jag sniffat på den innan den fått följa med mig hem. Men det är jag, det. Den får väl stå framme i badrummet till allmän beskådan, så vacker som den är!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Om parfymen inte doftat gott hade jag nog sprayat den tom och placerat skon bland de övriga miniatyrerna.

      Radera
  9. Grattis till de nya kläderna! Jag skulle också behöva göra en inköpsrunda men jag skjuter den framför mig. (Ja, du känner ju till min trist-list.)
    Synd att du bor så långt bort annars skulle jag anställt dig som min "personal shopper". Eller vi kunde båda shoppa runt - och sedan ta ett fika. (Kanske bäst att ta det EFTER man provat kläder ...)
    Fiffig "orange-manipulation" - och om du sätter till lite bling så kommer Zoé att bli överlycklig. Det kan inte annat än bli succé.
    Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag hade gärna gått på shoppingtur med dig. Tror vi kunde haft riktigt kul. Bra förslag med blingbling. Det går nog hem hos prinsessor.

      Radera
  10. Härligt med en lyckad shoppingtur! Den där parfymskon är då riktigt läcker!
    Ha det gott!

    SvaraRadera
  11. Vilken häftig sko.
    Det är ju bra att hitta ett plagg som man gillar, och sen kunna köpa med olika färger.
    Så brukar jag också göra, enkelt och smidigt.
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det gäller att handla när man hittar något bra.

      Radera
  12. Haha, bara älskar texten på den mintgröna t-shirten du köpte.....den skulle faktiskt pass mej också perfekt! :)
    Och lycka till med att "vänja" lilla Zoé med orange!

    SvaraRadera
  13. Vilken tur med klädinköpen!
    Jag sa till mannen i morse, att vi ännu inte hade hört något om barnbarnens skolavslutningar. En går ut 6:an, och skall till en ny skola i Lund eller Stångby. En går kvar på samma skola i Vallkärra och ska börja 4:an där. Den äldsta har nu gått några år på högstadiet i Lund, och då får ingen komma på avslutningen. Det skulle vara skämmigt.
    Men att vara med och sjunga "Den blomstertid nu kommer" hör liksom till!
    Kramar Karin

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nu får jag nog vänta tills Rasmus tar studenten såvida inte det blir nån avslutning för Zoé eller Daniel som jag kan åka på.

      Radera
  14. Säger som jag alltid har sagt - bestod världen bara av karlar fick man slå igen varje klädbutik. Härliga barnbarn!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Eller kanske varannan....det finns klädtokiga karlar också.

      Radera
  15. Det kan vara värt en stunds letande om man sedan bara hittar vad man söker ... och kanske lite till. :) Härligt att shoppa loss någon gång emellanåt. Och förstås jättekul att handla något fint också till någon annan. Kanske en söt liten sessa till exempel eller till ett par små godingar med ovanligt fina orangea gener.
    Kram till dig Gunnel!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är absolut mycket roligare att handla kläder till barnbarnen än till sig själv.

      Radera
  16. Grattis att du hittade kläder. Jag vet också vad som är klädsamt för mig men hittar aldrig. Allt i affärerna är modeinriktat. Klänningar, figursydda i stretchmaterial, dock inte tajta. Vilken affär var du i på Väla? jag bor ju i Åsljunga.
    Njut av dagen idag, den kommer aldrig mer tillbaka.
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi besökte nog alla affärer på Väla tror jag. En del hade mer att erbjuda än andra. Det är ju inte bara modellen som ska passa...det gäller lika mycket priset, tycker jag.

      Radera
  17. Så skönt att hitta kläder som man är nöjd med! Underbara barnbarn.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Jag blev nöjd med min shoppingrunda denna gången.

      Radera