tisdag 10 maj 2016

Varför Asmundtorp?


Man kan verkligen undra vad det lilla samhället Asmundtorp har gjort för ont för att bli bestraffad på detta viset. I söndags dumpades en busslast fotbollshuliganer där. Det skulle spelas match mellan Malmö och Helsingborg och då hade en del förståndsbefriade personer flippat ur totalt, som vanligt. Det stod beskrivet hur de rusat runt och slängt iväg smällare bland t.o.m. barnfamiljer och farit omkring bland uteserveringarna i staden. Det är ju inte allt för länge sedan som det inträffade ett dödsfall här vid en sammandrabbning mellan olika "klackar". 

Fotboll är nog den enda sport där man hör så mycket talas om dåligt uppförande....bland åskådarna. Det kan inte vara kul för de som spelar att dras med sådana element. Det verkar som om de tar fotbollsmatchen som ursäkt för att få uppföra sig hur illa som helst. Den energin de uppvisar då kunde de använt till något betydligt vettigare. 

Polisen hade samlat ihop ett nittiotal bråkstakar som de föst in i en buss. Vilken lyx! De kunde använt en djurtransport i stället för beteendet som uppvisas är inte mänskligt. De här nittio blev alltså avsläppta i Asmundtorp i närheten av en busshållplats, men de hann ändå inte ta sig tillbaka till matchen. Jag tycker det är alldeles för mesigt att lämna dem vid en busshållplats. Varför inte beslagta deras mobiler, ge dem en karta och en kompass och sen köra långt ut i ingenstans och lämpa av dem där. Det hade kanske fått dem att tänka till lite....eller också hade de blivit väldigt intresserade av orientering.


22 kommentarer:

 1. Vad sådant är trist då folk fördärvar och skräpar ner.
  Tänk vad det kostar samhället onödiga pengar. Pengar som man hade kunna gjort något roligt och vettigt för.
  Njut av solen, det gör jag! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. De som uppför sig så kan inte vara särskilt sportintresserade.

   Radera
 2. Svar
  1. Tack! Man blir så trött på att sådant här förekommer stup i kvarten.

   Radera
 3. Jag håller fullständigt med dej!
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi är nog många som tycker samma.

   Radera
 4. Jag håller absolut med!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skrämmande att sånt här förekommer gång på gång.

   Radera
 5. Man tänker på Emil, när Lina tyckte han kunde skickas till Amerikat, men vad hade de gjort för ont där.
  Nu vet jag inte ett dugg om Asmundtorp, men att bli avsläppt där borde väl inte vara ett straff./ Britt

  SvaraRadera
 6. Det bor ett duvpar i granen.
  Jag tror att det är deras unge.
  Kram!

  SvaraRadera
 7. Jag håller med dig!
  Och jag tycker om att du kallar dem huliganer istället för supporters som man ofta hör. De är huliganer! Inte ett dugg sportsliga. Veta hut skulle sitta bra där.
  En tantarmé skulle kanske vara någonting? För nog måste det väl gå att få ordning i oordningen? Fast man tvivlar

  Vårlig sommarvarm kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Toves Tantarmé borde väl kunna få pli på dem.

   Radera
 8. Här är en till som helt och hållet tycker som du! Det är så otroligt ledsamt att sport ska behöva dras med sådana plågor.
  Ditt förslag fick mig att tänka på den tiden när Lundegård på Öland under midsommarfirandet var drabbat av osannolikt mycket "bus" - då ringde polisen ett år till slakteriet i Kalmar och bad att få använda sig av boskapsvagnar för att få bort alla de som förstörde firandet. Men vad de sedan tog vägen med dem, det vet jag inte.
  Det här är verkligen ett problem, lindrigt uttryckt, som behöver kraftfulla åtgärder.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är knappast några barnfamiljer som vågar gå på fotbollsmatcher med sina barn, hur fotbollsintresserade de än är. De här konstiga typerna förstör för så många och kommer alldeles för lättvindigt undan.

   Radera
 9. Det där med huliganernas förstörelse har jag aldrig förstått. De bråkar och skränar och slänger smällare så matchen måste avbrytas. Jag tror inte de är några fotbollsälskare egentligen, utan mer killar som lider av förstörelselusta.
  Kram Karin

  SvaraRadera
 10. Huliganer dyker upp både här och där, långt till vänster och långt till höger och så tyvärr inom fotbollen.
  Håller med om att det skulle lämpas av i skogen någonstans så de fick nått annat än att slåss och förstöra att lägga sina krafter på.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns så mycket att lägga sin energi på så varför huliganerna väljer att bara förstöra för andra förstår jag inte.

   Radera
 11. Håller med! Straff som blir lite besvärligt och som de inte glömmer bort i första taget. Uppfostran kallas det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just det. Ett straff ska kännas som ett straff om det ska ge nån verkan.

   Radera