söndag 6 mars 2016

Riktigt glömsk


Jag glömde att gå på gymet idag. Det blir sjunde året i rad.


Jag är faktiskt lite värre än Gustav. Jag har aldrig varit på ett gym. Det är inget som lockar mig alls. Däremot har jag en motionscykel som jag använder ibland. Just nu har den punktering så den har stått oanvänd ett bra tag. Det är annars en bra uppfinning tycker jag. Att ge mig ut i skogen och cykla är inget jag längtar efter. Risken är att jag kör för långt så jag inte orkar ta mig hem igen. En stillastående modell känns lite säkrare då. Det är bara att hoppa av när det känns som att "nu räcker det" och jag är genast hemma och i närheten av en soffa och en kaffekokare. 

35 kommentarer:

 1. Haha.....Nä gym är inte min grej heller. Men just nu så går jag faktiskt på gym. Det är tufft jobbigt och mördande .
  Men nå Äre skönare att ligga på soffan allt haha.

  Ha en fin söndag vännen.
  Kramkram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det skönt att röra på sig, men jag föredrar promenader.

   Radera
 2. Har inte heller varit på gym ... det är nästan så man inte vågar säga det utan att skämmas, men så är det :)
  Föredrar också promenader.
  Ha en fin söndag!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror det duger bra med promenader. Det viktigaste är nog att man rör på sig något och inte bara ligger på soffan och äter praliner.

   Radera
 3. Hihi... Jodå, jag har varit på flera gym under årens lopp. Just nu ligger jag lågt här hemma. Dock gör jag mina lyft och böjningar, har lite redskap här.
  En skön söndag till dig! Kram ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Låter smart och ha lite redskap hemma.

   Radera
  2. Svar: Jag har hantlar, handstärkare, en sån där stor gummiboll, balansplatta och yogamatta. Har haft breda gummiband, men man kan använda en duschhandduk och dra framför sig, bakom och åt sidorna, också.

   Radera
  3. Låter som något jag kanske skulle kunna klara av att använda.

   Radera
 4. jag är på väg till gymmet nu, med dotter och barnbarnen :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. barnbarnen dansar och jag tränar med dottern, kul!

   Radera
 5. Hm, din motionscykel har punktering?? Haha! ;)
  Nej, gym är inget för mig heller :)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man måste ha ursäkter för allt.

   Radera
 6. Du är underbar att ha som bloggvän!
  Kram

  SvaraRadera
 7. Punktering på motionscykeln! Du måste ha fått en annorlunda modell. Eller har du det bara att skylla på?
  Jag är likadan. Det blir inte så ofta cykelturer. Men då det blir, blir det till "Ett hus på landet" eller ett liknande program. Så får jag ju se mig om. Kommer både till England, Portugal och alla möjliga ställen. / Britt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad är det för cykel du använder för att komma så långt? En sån modell låter praktisk.

   Radera
 8. Mina gymbesök har jag fått avbryta, då värken blir för hemsk. Har försökt många gånger. Både hos sjukgymnast och på utredningar. Jag får nöja mig med mina promenader.
  Vilken tur att du har punka på cykeln, så du istället kan hålla soffan varm och kaffekokaren får något att göra. Vår motionscykel får tjänstgöra som galghängare.
  Ha en bra söndag! Kram Lisa

  SvaraRadera
  Svar
  1. En motionscykel kan ha många användningsområden.

   Radera
 9. Samma här Gunnel, jag har aldrig varit på ett gym. och ska aldrig gå dit heller.
  Jag hade en träningscykel hemma, cyklade och kollade samtidigt nyheter på tv, men tröttnade på den också, hahaha....! Jag sålde min träningscykel ! Motion och träning är inget för mig. Tycker det är bara tråkigt.

  Ha den skön söndag vännen, kram !!


  SvaraRadera
  Svar
  1. Den enda motionsform jag inte tröttnat på är promenader.

   Radera
 10. Du kom på det! När du nämner lampa, så är det precis det min mamma sagt, att figurerna satt på. Fast det hade jag glömt. Jag är glad att jag kunde hitta ett bra sätt att använda dem. Mamma hade haft dem i en låda i massor av år.
  Ja du, en sådan cykel som min skulle du haft. Utan punktering. / Britt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Var rädd om den figuren. Jag får leta upp en sån bra cykel som du har.

   Radera
 11. Det är längesedan jag kom ihåg att gå på gym och att lyfta skrot. Eftersom jag är rätt så armstark (knådarmuskler) hamnade jag på herravdelningen men tog mig i kragen istället och bestämde mig för att glömma bort gymmet helt.
  Jag är också en vandrande kvinna, trivs bäst med det! Var och en på sitt sätt, så är det.
  Ja, motionscykeln sålde jag härom året, fast den förstås var bra på att hänga saker på ;)
  kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Ja, min tjänstgör också som hängare för tillfället.

   Radera
 12. man ska göra det man mår bäst av. dessutom ska ju promenader vara väldigt bra träning!
  nu så har jag precis kommit från gymmet, jag älskar gymträning! men allt annat får vara, är inte det minsta idrott- eller sportintresserad. cykla tycker jag förstås om. men promenader, njaa… om dom inte är för långa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som du säger så ska man göra det man mår bäst av ...och gillar. Att tvinga sig till att motionera tror jag inte mycket på.

   Radera
 13. Nu påminner du mig om att även jag har en motionscykel. Hmm... Tänkte plocka fram riktiga cykeln från vinterförvaringen men se då blev det riktigt bakslag med snö. Men nu kan jag inte skylla på det. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Idag skulle jag kunna skylla på snön, för det har hållit på att snöa sen i morse.

   Radera
 14. Jag har faktiskt varit på gym! När jag jobbade så fick vi checkar till friskvård och ett år var jag och testade ett av gymmen i Visby. Jag blev dock ingen trägen gäst, för efter några gånger hoppade jag av. Det var så himla trist tyckte jag.
  Sen gick jag på vårdcentralens gym när jag hade ryggbesvär och där gick jag två ggr i veckan i tre månader och använde diverse apparater för att stärka musklerna. Det fungerade faktiskt riktigt bra!
  Hoppas att du har en skön söndag!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har också gått på gym när jag fick sjukgymnastik efter min knäskada, kom jag att tänka på nu, men då var jag tvungen till det. Det är så många år sen så jag hade nästan glömt bort det. Jag kan inte ha tyckt det var kul för då hade jag kommit ihåg det.

   Radera
 15. Gym är inget för mig. I min bostadsrättsförening har vi ett gym på bottenvåningen i mitt hus. (Tre trappor ner så det blir tillräcklig motion.) Jag har aldrig satt min fot där, jag föredrar mitt eget gångband. Men jag tror att även gångband kan få punktering ... ;)
  Jag gillar promenader - bästa motionen och minsta skaderisken. Om man inte råkar snubbla på skosnörena. Men lyckligtvis är man ju lite extra buntad både fram och bak. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har också lite extra vaddering, så jag klarar ett fall.

   Radera
 16. Då är jag lite vassare än du för jag har varit på gym en gång. Med en kompis som skulle köpa gymkort. Så jag var i alla fall i foajen. Det räckte.
  Jag är ingen gruppmänniska och skulle avsky att stå och hoppa och svettas bland en massa främmande människor alla iklädda käcka trikåer. Nä det är ingenting för mig.
  Och så är jag lat också. Det är nog huvudorsaken.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Känns lite som mina förklaringar.

   Radera