måndag 14 mars 2016

Jag gillar att surfa


Så mycket kul man hittar på nätet. Det spelar ingen roll vilket intresse eller vilken hobby man har, det finns alltid något som passar in. Om någon sagt till mig för en sådär 20 år sedan att jag skulle komma att tillbringa mycket tid framför datorn hade jag inte trott på det. Det var min mellandotter som lärde mig att använda datorn, men det kändes väldigt ovant. Till en början vågade jag inte använda den förrän hon kom hem på kvällen. Jag trodde inte den skulle explodera eller nåt, utan jag var mer rädd för att jag skulle fördärva något. Det var ju inte min dator.

Rädslan försvann och när hon flyttade hemifrån var jag helt enkelt tvungen att köpa en egen dator, för nu var jag fast. Jag vet inte hur jag skulle klarat mig utan dator och Skype. Då hade jag inte kunnat hålla så tät kontakt med mina barn och barnbarn som jag kan nu. Så hemskt det måste ha varit förr i tiden när barnen emigrerade. Då var det nästan som att vinka av dem för gott.

Jag har klickat i och får en hel del nyhetsbrev om olika saker. Naturligtvis är det mycket med mode och hantverk, vilket är mina stora intressen. Har man någon dag idétorka så är det bara att ge sig ut på nätet och leta. Man går garanterat inte tomhänt därifrån, och det kostar inget.

Att börja blogga är nog det roligaste jag har gjort. Det är så härligt att få skriva av sig om allt mellan himmel och jord. Jag skulle givetvis kunnat hålla det för mig själv, men det är spännande och se hur andra reagerar på mina tankar och påståenden. Kommentarer är kul att både få och ge. Jag tycker inte det är så viktigt att man har samma åsikter om allt. Det blir lite trist då. Ibland kan man få sig en tankeställare och kanske börja tänka i andra banor när man läser vad någon annan anser.

Många äldre använder datorn flitigt och det kommer med all säkerhet att bli mer för vart år som går. Då gäller det och se till att man när det behövs skaffar sig en rollator som har plats till en iPad eller en laptop i korgen.

30 kommentarer:

 1. Kan bara hålla med dig jag skulle inte kunna vara utan dator nu.. När min sambo kom hem med den första datorn vart jag irriterad och undrade vad vi skulle ha den till och framför allt var skulle den stå jag var inte alls glad.. Men det var då det :-)
  ha en fin vecka kram Nicki

  SvaraRadera
  Svar
  1. Idag räknas datorn som en självklarhet. Den måste man bara ha plats för.

   Radera
 2. Ett stort leende då jag läser dagens här! Tänk om jag förstörde datorn känner jag igen. Starkt motstånd hade jag till att skaffa, men insåg att det nog inte var så klokt. Så det blev en leasad genom facket först. Sedan rullade det på ... och bloggskrivet blev - du har gett mig uppslag till min tisdagsblogg Gunnel! Kontakten med dina på skype gör ju livet gott! Ser att dagarna tills du får besök av Zoé blir allt mindre! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja dagarna fram till påsk krymper. Ska bli spännande att läsa din tisdagsblogg.

   Radera
 3. Godmorgon! Jag gillar också att surfa och googla Man lär sig alltid något nytt bara man är öppen för det!..........SVAR:.Stenplockning är inte kul jobb! Ha en bra dag Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man kan tillbringa många timmar framför datorn.

   Radera
 4. Att surfa är en del av mitt liv :) det finns någonting för alla att ta del av tycker jag. Oberoende av vad du gillar, så finner man det på nätet. Min blogg är till för mina tankar och funderingar kring livet. Men också lite värdelöst vetande poppar upp ibland :) Keep Keep up the good blogging. Ha en fin dag!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är det som är så kul tycker jag.....variationen i innehåll på de olika bloggarna jag läser.

   Radera
 5. Jag har väl varit långt framme med datorn hela tiden. Har ju haft det som jobb. Men visst, för 10 år sedan startade jag min första blogg och det var nervöst, för jag visste inte hur inläggen mottogs av allmänheten, hihi, men efter hand så är jag förhärdad, haha!
  Oj, så roligt det är med surfen. Men det räcker ibland med mobilen, och den tar inte så stor plats.
  Roligt inlägg från dig!
  MåndagsSurfKram ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag använder ibland min iPad när jag surfar, men jag föredrar ändå datorn med en stor rejäl skärm.

   Radera
 6. Jag säger detsamma - vem trodde att man skulle sitta vid datorn en stund så gott som dagligen.
  På jobbet hade vi ju dator, men det var ju ett speciellt program.
  Men nu kan man ju hitta precis hur mycket som helst. Av helt skilda slag. Kul, fast det är lätt att bli sittade. / Britt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så var det i skolan också. Det fanns program som användes i undervisningen. Det är roligare nu när man kan testa lite av varje precis hur och när man vill.

   Radera
 7. jag har en lite iPad som får plats i handväskan - kan ligga i sängen och se filmer :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker bättre om när det är stor skärm. Tycker det är så jobbigt för ögonen annars.

   Radera
 8. Min snart 96-årige facebookvän är verkligen ett bra exempel på att man kan hantera en dator fast man passerat 20-årsåldern. Men jag säger som du, inte kunde man ana att den skulle betyda så mycket. Jag köpte min första 1988, men då var det givetvis inte aktuellt med internet, för det var ingenting som vanligt folk kunde ansluta sig till.
  Ha en skön vårvecka!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var Internet som jag var lite osäker på i början. Man kom ju i kontakt med datorer på jobbet, men det var alltid speciella program det gällde.

   Radera
 9. Ja, visst är internet fantastiskt till mycket! Och extra roligt är det ju när man bor långt från sina kära!
  Och genom bloggen har man träffat många trevliga vänner :)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Även om man aldrig träffat sina bloggvänner så är det ändå som om man känner varandra.

   Radera
 10. Visst är det smidigt med datorn, och internet.
  Jag surfar mycket med min mobil, men skype har jag inte. Men förstår din glädje med det. Jag har mina på nära håll.
  Må väl! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det bästa är helt klart att ha barn och barnbarn nära.

   Radera
 11. Ja det är toppen med dator. Att blogga är så kul.
  Mina bekanta som är nästan 90 år båda två använder datorn flitigt varje dag. Läser tidningar och surfar runt. De betalar räkningar och beställer resor.....allt via nätet. Så man har många år kvar att blogga.

  SvaraRadera
 12. Jag förstår så väl den känslan du hade om att du kanske skulle förstöra datorn. Så har mina tankar också vandrat och i all synnerhet i början av min datorkarriär. Jag var på det klara riktigt tidigt när det blev mera allmänt att ha dator att jag skulle ha en sådan jag också när man kunde betala räkningar hemifrån....
  Att blogga är inte bara att skriva av sig, det är också många nya härliga kontakter med allt vad detta innebär. Det är nästan snudd på livsnödvändigt.
  Fördelarna med datorn är många, många och det som inte är fördel kan man hoppa över :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Datorn är verkligen livsnödvändig, och som du så klokt säger så hoppar vi över allt som inte räknas in under fördelarna.

   Radera
  2. Det kommer säkert surfvänliga rollatorer och Dagny 103 år kommer att få många "bloggsystrar" i samma ålder i framtiden.
   Det är inte många år sedan, som jag antog att en blogg var något "skräp" som jag klarade mig alldeles utmärkt utan. Fortfarande finns det dock stunder då jag kan sakna den gamla datorfria tiden då jag pratade mycket mer med personer jag känner och personer som jag inte känner.
   Måndagskram Bosse
   Ps. Och jag är glad att jag hittade till din bloggstation.

   Radera
  3. Jag var också väldigt skeptisk till att blogga i början. Trodde mest det var för yngre personer, men ålder är ju något relativt så egentligen passar det för alla som är intresserade. Jag får nog också erkänna att datorn "stjäl" mycket tid, men för min del gör det inget eftersom jag är min egen "boss" och bestämmer vad som ska göras på dagarna. Jag är glad att jag vågade börja blogga, för jag har hittat otroligt många intressanta bloggar, som din t.ex. med alla kul tävlingar och kåserier. Det är stort spridningsområde på ämnena i bloggvärlden, så det blir aldrig trist.

   Radera
  4. Internet har verkligen öppnat en spännande värld. Det är fantastiskt vad vi kan göra med våra datorer/mobiler. Ibland blir man sittande alldeles för länge när man surfar runt.
   Jag försöker att ha en eller två datorfria dagar per vecka men det är inte alltid jag lyckas. Mobilen använder jag bara till samtal och sms, har den inte uppkopplad till internet. Jag är en trist och omodern typ. ;)
   Ha det gott i söder!

   Radera
  5. Samma här. Jag använder bara mobilen till samtal och sms. Det räcker för min del.

   Radera
 13. Ler igenkännande ... åh så spännande det var då jag för första gången vågade sätta på datorn och ge mig ut på nätet utan att yngste sonen fanns i huset :) Modemet som hade sitt alldeles speciella ljud - och långsamt var det. Inte kunde jag väl tro att jag skulle sitta så här och surfa runt ... allt man sköter via datorn idag, det kändes främmande då.
  Nu är det knappt man kan klara sig en dag utan datorn :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag minns också det slöa modemet. Det är nästan kris om datorn strular en dag.

   Radera