onsdag 2 mars 2016

Jag vågar


Jag minns att när jag var barn så fanns det på järnvägsstationen en jättestor personvåg, som det hette. Man skulle stiga upp på den, lägga i 25 öre och sen vänta på att det skramlade till och det ramlade ut en liten biljett i en lucka där man kunde läsa hur mycket man vägde. På den tiden var det inte alls vanligt att man hade en egen våg. Nu ingår det nästan i badrumsinredningen och det är säkert många med mig som skulle vilja slänga ut den där irriterande saken genom fönstret. Nog skulle man kunna tillverka en roligare modell. Det skulle kunna vara så att man ställde in sin önskevikt och när man då steg upp på vågen och det inte stämde med verkligheten så hände ingenting. Men om man vägde exakt det som var inprogrammerat i vågen så skulle siffrorna börja blinka i orange och det kunde gärna spelats en glad trudelutt också.

Jag skulle inte vilja se ut som de avmagrade modeller som visar senaste mode. De ser riktigt sjuka ut. Lagom är alltid bäst. Det spelar nog ingen roll vilken vikt man har. De flesta är inte nöjda ändå. Sådant går inte att diskutera, för det är så individuellt, och det som känns bra för mig är kanske helt fel för någon annan. Det måste man acceptera. Vi har alla så olika kroppsform och den påverkar vikten en hel del.


Jag är timglasformad med lite extra minuter här och där. 

34 kommentarer:

 1. Hellre några minuter för mycket än för lite i timglaset. :)
  På min våg står det: HEJ TJOCKIS! Det har jag skrivit dit. En slags "pyssologisk" mobbing. Tyvärr verkar den inte bita nämnvärt på (v)ägarinnan. :(

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Du har visst samma inställning till vågen som jag.

   Radera
 2. Själv äger jag ingen våg men en av de absolut roligaste händelser jag hört om vågar berättade min väninna för många år sedan. Jag skrattar fortfarande när jag tänker på det och till saken hör att hon är en av de roligaste personer jag vet med en fantastisk förmåga att återge något. Hon och hennes relativt nyblivne fästman var inne i en vitvarubutik och hon ställde sig på en talande våg som till hennes förskräckelse hördes säga :"Din vikt är ..." Då hon ansåg sig vara på tok för tung och absolut inte ville att mannen skulle höra detta, började hon hosta högljutt. När hon tystnade och mannen förvånat tittade på henne upprepade vågen sitt meddelande :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Så pinsamt1 En sån våg skulle jag definitivt aldrig skaffa mig.

   Radera
 3. Haha! "timglasformad med några extra minuter här och där"! Tack för det morgonskrattet! :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en form så god som någon.

   Radera
 4. Jag har aldrig ägt en våg. :)
  Vägde mig faktiskt när jag var i Sverige och bodde hos mina vänner.
  Det finns alldeles för många som är fixerade vid sin vikt. Och alla bantningskurer skall vi bara inte prata om.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kroppsidealet har ändrat sig. Förr ansågs det inte vara så fint att vara mager.

   Radera
 5. Visst minns man de vågarna. Med en liten gulorange biljett. Jag kände en dam som hade säkert femtio sådana. Om hon varit speciellt koncentrerad på sin vikt vet jag inte.
  Det sista ska jag verkligen hävda. Jag är också timglasformad, med litet extra minuter här och där. Mycket bra! / Britt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag undrar när de där jättestora vågarna försvann.

   Radera
 6. Godmorgon denna humpday... Jag brukar brukar säga att storleken på kläder spelar inte så stor roll bara det passar figuren. Storleken L för mig betyder lagom :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Det tycker jag var en perfekt översättning.

   Radera
 7. Den där vågen som står i badrummet gillar jag inte speciellt mycket. Jag har ett streck visaren inte får passera och just nu står den och darrar oroväckande en aning till höger om strecket.
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Går inte vågen att manipulera lite?

   Radera
 8. Vi äger ingen våg....kanske bäst så :)
  Men visst är det alltid ett fasligt tjat om vikten och hur man "ska" se ut....Inte konstigt att man aldrig är riktigt nöjd :(
  Ha en fin dag.
  Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det bästa är att strunta i viktmodet och känna efter hur man mår i stället.

   Radera
 9. Vilken härlig avslutning på detta blogginlägget!
  Vårliga kramar!
  Karin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ska ut och leta upp våren i helgen.

   Radera
 10. Visst minns man de där offentliga vågarna :)
  Äger ingen våg och timglasformen är det väl lite si och så med... :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns många andra bra former.

   Radera
 11. Så bra uttryckt med de där extra minuterna i timglaset! :)

  SvaraRadera
 12. Jag är också timglasformad med lite extra minuter här och där.Så........... Jag står på ett ben på vågen och håller andan. Ibland så håller jag mej i vasken. :-)

  SvaraRadera
 13. hehe... jag gillar min våg! Via den förstår jag varför långbyxorna sitter för löst eller för tajt. Senast var det en kjol jag inte kunde knäppa, då blev det koll på vågen och den avslöjade att det här duger inte, då får du köpa nya kläder! Ska väl testa kjolen igen, någon gång... inte nu... ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gissar att det hjälper inte och köpa en ny våg.

   Radera
 14. Här i huset finns ingen våg.....och det är så skönt att jag inte tänker köpa någon eller! :)

  SvaraRadera
 15. Man behöver egentligen ingen våg - kläderna talar om när man väger för mycket. När byxorna stramar och är svåra att knäppa igen är det dags att börja tänka på vad man äter igen. Inga fler semlor...
  Kram från Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är sant. Men semlor är så gott.

   Radera
 16. Timglas med några extra minuter här och där - rakt av kan jag gå in i den stilen; tack för den definitionen passar utmärkt!
  Ingen våg i mitt hem. Det har bara blivit så.
  Mitt midjemått var 4 cm åt fel håll så mitt BMI blev inte godkänt vid 60 års kontrollen ..
  Men jag är glad :-)
  kram


  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror inte man ska hänga upp sig så mycket på alla tabeller. Vi är trots allt alla väldigt olika, så jag tror det måste finnas många olika tabeller också.

   Radera