torsdag 3 mars 2016

Man ska vara glad åt fötter.....

....för utan dom man står sig slätt. Så sjöng Birgitta Andersson en gång.


Tänk ändå så mycket vi använder våra fötter. Hos en bebis är de lite rundade och mjuka och lena utan några förhårdnader. Min fottterapeut gör vad hon kan men babymjuka blir ändå inte "tassarna" hos henne även om hon är mycket skicklig.

Som barn hoppade och sprang man mer än gick. Numera är det tvärtom. Så roligt det var att hoppa hage och hopprep. Vi tävlade om vem som kunde hoppa längst på ett ben också. Fötterna fick verkligen inte vila mycket på den tiden, men jag tror ärligt talat att det är därför vi har fått fötter....för att vi ska använda dem. Vi som kan göra det borde vara mer tacksamma och rädda om våra fötter. Sjukdomar och olyckor kan fördärva mycket, men att göra som förr i Japan att linda fötterna på småflickor är helt huvudlöst. Det var en skönhetsgrej, men då kan jag komma på många andra sätt hur man kan pryda sina fötter..........med skor t.ex.

Jag ÄLSKAR skor och har alltid gjort så långt tillbaka jag kan minnas. När jag var yngre tog skorna upp en stor del av min garderob. Jag hade skor i alla tänkbara färger för att de skulle matcha mina kläder. Efter hand som jag blev äldre fick jag besvär med fötterna och eftersom jag nu har artros i ena foten så är det inte lika lätt att köpa skor. Framför allt så kan jag inte bara titta på skon, se att den är snygg och i en passande färg och storlek och gå med den till kassan. Jag måste prova och prova och gå och böja och vinkla foten på alla upptänkliga vis för att vara säker på att jag inte ska få ont när jag använder dem. Så trist!


Jag förvarar mina skor i genomskinliga lådor i garderoben. De är perfekta för man fäster dem i varandra så det blir som en stapel som står ganska stadigt. Men när jag såg denna anordningenen fick jag en riktig vill-ha-känsla. Naturligtvis är det en sån här skohylla jag behöver. Jag ska tipsa Göran om den. Medan han snickrar kan jag ge mig ut och köpa fler skor för det ser ut att få plats en hel del i den hyllan.

30 kommentarer:

 1. Oj, oj i en sån hylla kan du ju har hur många skor som helst! Jag har också köpt en massa skor genom åren, men det har slutat med att jag bara använder några få par. Jag har lugnat ner mig på gamla dar! Haha! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag saknar att lätt kunna hitta ett par skor som är sköna.

   Radera
 2. Du kan sko dig du!
  Sko är för mig en nödvändighet, när jag hittar några jag gillar och är bekväma köper jag gärna två par.
  Fotarbetet har blivit mycket under åren jag jobbade och jag har uppnådd att få breda fötter, vilket gjorde att jag ju fick byta ut många skoppar.
  Ser för mig Birgitta A!
  Lycka till med nyanskaffningen när G ordnar nytt.
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bra idé att köpa två par! Det ska jag tänka på nästa gång. Det här blev en liten variant av ditt tema. Jag tyckte det var så inspirerande.

   Radera
 3. Ja, tänk så de får slita för oss våra fötter :)
  Jag köper bara nya skor när de gamla är utslitna ... och knappt då. Högklackade skor har jag aldrig ägt, men jag hade platåskor en gång :)
  Här hemma är det oftast gummistövlar och träskor.
  Häftig skohylla!
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Högklackat kan jag inte heller gå i längre. Platåskorna minns jag väl. Vilket mode!

   Radera
 4. Förr använde man skor som inte var anpassade till fötter Nu är det tvärtom.Jag har breda fötter bara simhuden som fattas mellan tårna..... Du får Tipsa Göran om hyllan! ..........................Man får använda sax och andra farliga saker för att få upp dessa inbrottssäkra saker :-) Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som tonårig så pressade man ner fötterna i spetsiga skor. Idag skulle jag aldrig kommit på tanken att göra nåt sånt.

   Radera
 5. Åh! Skor är ju också en av mina stora "passioner"! Men jag får alltid hemska skoskav när skorna är nya. Så många av dem har bara blivit stående som prydnad :(
  Så jag skulle nog också behöva en sån där praktisk hylla :D
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänk och ha en sån skohylla att välja från.

   Radera
 6. Utan fötter skulle vi inte kommit långt. Tur att vi har dom. Att du är skotokig tror jag du skrivit om någon gång. Många är ju det. Jag har nog inte extremt många utom när jag städar bland dem. Ett par ursnygga kastar jag nog aldrig. Köpta i Venedig och aldrig använda. / britt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har också ett par favoritskor, som jag fortfarande använder. De är så bekväma, men börjar gå sönder lite. Jag får nog tejpa dem på foten snart.

   Radera
 7. Jag och Stefan köper bara skor då vi är tvungen, tycker skor är dåtrist. Tur vi är olika.
  Däremot så köper Stefan och jag i princip endast ecco-skor.
  Något som jag kan unna mig så är det fotvård, så himla skönt!
  Jag väntar tåligt på att se din nya skohylla.
  Ha en bra dag! Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kommer just hem från fotterapeuten. Nu skulle jag haft en fylld skohylla när det känns som om jag skulle kunna dansa fram.

   Radera
 8. Såg ut som en hel skoaffär där på bilden!
  Jag hade inte många skor som ung, det var dyrt, och det fick stå tillbaka med antalet.
  Sedan jag fick fotbesvär har jag dock samlat på mig, när jag hittat fotriktiga. Det är kul med skor i olika färger.
  Man ska måna om sina fötter, helt rätt!
  Kram ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vill gärna ha skor i olika färger, men det är inte lika mycket att välja bland nu när man har lite besvärligare fötter.

   Radera
 9. Ja, den skohyllan skulle nog sitta bra här hos mig också, fastän jag skulle få göra som du, gå ut och köpa flera par.
  Ljuvlig förstabild!

  kram

  SvaraRadera
 10. Bilden är tagen efter Zoés dop. De har alltid gillat varandra. Att ge sig ut och köpa skor känns inte fel.

  SvaraRadera
 11. fötterna ska man vara rädd om, dottern skötte om mina fötter sist. ♥

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min skohylla ser ut ungefar så, sonen byggde en fin hylla åt alla mina skor. ♥

   Radera
  2. Det är jätteskönt med fotvård.

   Radera
 12. Vid det här laget har man ju trampat omkring ett bra tag på sina fossingar och med åren vill man ha allt bekvämare skor.
  Jag har också alltid varit skotokig, har haft massor med skor. I yngre dagar blev det mycket högklackat och jag hade turen att ha tunna, smala fötter som passade precis i de då moderna italienska skorna. Även om tassarna fortfarande är smäckra till formen (det enda som är smäckert numera) så blir det aldrig högklackat längre. Nu är fotbeklädnadernas bekvämlighet det viktigaste. Men de bör absolut vara snygga också. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillade också spetsiga italienska skor. Det är sånt man bara kan drömma om nu.

   Radera
 13. Åh... skor och väskor är ju min passion också!! Har en hel "säck" full med skor och.... väskor!!!! Som du säger så förändras ju fötterna med åldern, tyvärr så kan jag inte gå i mina högklackade skor längre, nu blir det mera de konfortabla!! Men min mamma gick i sina höga klackar ända tills hon blev 97 år..... jag önskar jag kunde göra detsamma!! Ha en fin vecka nu kram/EvaMarie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man kunde kanske träna upp sig att gå här hemma med höga klackar. Det hade säkert varit en bra balansövning.

   Radera
 14. Det är nog viktigt att ta hand om sina fötter,
  och att använda skor som är bekväma för att fötterna ska kännas och må bra.
  Fast det är ju så att olika situationer kräver olika skor.
  Kram på dig, och gå med lätta steg !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så är det ju att det fodras olika skor för vart man tänkt bege sig och vad man ska göra.

   Radera
 15. Små goa baby fötter är det goaste som finns.
  Jag tror vi förstörde våra fötter rejält på 60-talet med dessa spetsiga trånga höga klackar. Jag är som du nu Det är viktigt med foträtta skor och jag hittar sällan dem.
  Det är lustigt vad livet förändras fort. Jag är glad att jag har mina fötter fast de ej är som de borde.
  Må väl och även dina fötter. / Eva

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hur tänkte man egentligen när man tvingade in tårna i den där smala spetsen?

   Radera