onsdag 30 januari 2013

Inget nytt under solenÄrligt talat begriper jag mig inte riktigt på det här med forskning. Det forskas om i stort sett allt. En del  tycker jag nog man kunde ha struntat i att börja på över huvud taget. Jag kan inte för mitt liv förstå vad den gör för nytta. Är det så att den kan var till nån hjälp för mänskligheten så är det helt ok, men ibland blir slutresultatet bara blahablaha.

Hjärnforskningen är ständigt aktuell. Visst är en hel del av det som de kommer fram till mycket spännande. Idag läste jag att de som var äldre hade sämre minne och det berodde på att de inte sov lika bra som när de var yngre. Det var nåt med den främre delen av hjärnans pannlob som inte hade samma kapacitet längre. Låter det inte väldigt välbekant? Jag har absolut för mig att jag läst nåt sånt här tidigare. Kan det vara så att de som forskat om detta nu är samma forskare som forskat om samma sak för en tid sen? Jag menar "glömfenomenet" måste väl drabba alla människor. De här forskarna har ju också blivit äldre och minns kanske inte att de hade forskat om samma sak för ett tag sen.

Det är mycket möjligt att jag har skrivit ett liknande inlägg tidigare. Min hjärna har också några år på nacken...eller främre pannloben.

26 kommentarer:

 1. Haha...så kan det nog vara. Eller så har de brist på sysselsättning och då gör man om samma sak som man redan har gjort. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, pengar får de ju i vilket fall som helst, så då spelar det kanske inte så stor roll vad man gör.

   Radera
 2. Instämmer helt... visst forskas det på en hel massa konstiga saker och visst verkar många "nya rön" gamla och bekanta...
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hjärnforskning är intressant, och det är kul att höra på när David Ingvar berättar. Han gör det på ett sätt så de flesta människor förstår.

   Radera
 3. Hjärnforskningen är himla intressant numera. Förr kunde man inte komma åt den friska fungerande hjärnan men med dagens teknik kan man följa den i detalj. Och det betyder mycket för att vi vet en massa nytt om hjärnan. Men man forskar ju på samma saker om o om igen för att bli säker. Det är ju forskningens karaktär, gills inte om man inte kan göra om samma försök flera gånger och få samma resultat. Fast det är klart att forskare också blir gamla och kan glömma. ;-)Bäst att vårda sin goda sömn!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Förhoppningsvis kommer det fram nån liten ny detalj varje gång.

   Radera
 4. Du uttrycker det väldigt bra och har absolut en poäng där.
  Jag har lagt en bild på mitt inlägg "Pälsludd överallt". Jag tyckte inte jag hade något att skriva om det, så därför på ett gammalt inlägg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland kan jag känna mig mer än lovligt förvirrad, och det är inte alltid för att jag har sovit dåligt. Jag kanske bara är sån. Ska genast kolla in bilden.

   Radera
 5. Ja du har din syn på saken och den tycker jag är bra. Men forskarna har säkert en annan syn på det.Ja ,jag förstår inte riktigt det där med forskning. Det är min hjärna för gammal för att reda ut. Nu är all snö försvunnen här igen. Hoppas att det blir så nu. Ha det bra.Kram/Anita

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker det är bra att det forskas om det blir nåt vettigt i slutändan. Men det är lite underligt när tidningarna skriver om det som om det är nåt alldeles nytt. Det verkar lite löjligt.

   Radera
 6. Håller med. Mycket forskning är verkligen konstig. Ännu märkligare är att de får anslag för den. Nej, alla pengar till vettig forskning.

  Vilken sol förresten?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det ska ju helst komma nåt bra ut av det som kostar pengar. Ästorpssolen strålar från en klar himmel idag.

   Radera
 7. hahaha - jo, så är det nog, forskarna har glömt att de redan forskat om det :)
  kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det där med minnet är inte så lätt.

   Radera
 8. Jo du nog skulle jag kunna tro att forskarna också är lite glömska och virriga...
  Jag brukar känna mig lite tveksam när jag ska berätta något för barnen...
  har jag berättat det förut ???
  vilket av barnen har jag berättat det för ???
  och när barnen ser måttligt lyhörda ut, så brukar jag fråga...
  har jag berättat det förut....
  jo...säger dom !!!

  Håhåjaja...

  Tack för gratulationen på min 3-års dag...en övermogen treåring. hahahaha

  Tjingelingen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror man proppar in alldeles för mycket i sitt huvud. Det är därför det blir kaos ibland.

   Radera
 9. Jag har jobbat på gymnasiet och varit bland tonåringar.De glömmer lika bra som oss gamla..Jodå Jag har tränat med bollen,även om jag har träningsvärk.Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är nog mer än bara åldern som spelar in när det gäller att glömma saker.

   Radera
 10. Nog är de glömska också. Även yngre, barnbarnen t ex är nästan värre än mig. Om jag glömmer? Aldrig! Jo men visst gör jag det, men kanske inte om jag forskat på det eller det.

  Tack för kommentaren. Visst kunde det bli vår nu på en gång när det ändå töar bort, fast här är snö kvar ännu. Men det minskar här också.

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det lovas snö här till helgen. Så onödigt!!!!

   Radera
 11. Hej du,,Ja så var det Ljung,,jag fortsätter att klura på..Ja ibland är det synd att man inte kommer ihåg vad man glömt..Haé Kram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland kan det kanske vara en fördel också. Då slipper man bli påmind om alla dumheter man gjort.

   Radera
 12. Haha ha...Nu tänkte jag kommentera detta. men jag glömde bort att komma ihåg vad det var jag hade glömt;))

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha! Du är inte klok! Jag menar det på ett snällt sätt.

   Radera
 13. Svar
  1. Ibland undrar man lite över forskningsresultaten.

   Radera