måndag 7 januari 2013

Jag gissade rätt


Jag visste att det skulle bli en hel drös med motionstips nu efter helgerna. Man känner sig förståss alltid lite mer inspirerad att börja på ett nytt år. I varje fall är det så för mig. Rasmus ska vara hos mig sina två sista lediga dagar av jullovet, så då blir det Moonwalk-träning. Jag tycker jag har lite problem med fötterna, men han berättade att han hade kommit på några bra fotövningar han kunde visa mig. Härligt med en egen personlig tränare.

Jag har också kommit på en väldigt bra motionslurning (en motion man utför utan att tänka på det). De sista dagarna före jul var affärerna alltid fullsmockade precis som parkeringsplatserna. Normalt så brukar jag parkera så nära ingången som möjligt och helst precis bredvid en kundvagnsparkering. Det kunde man bara glömma nu. Man fick vara tacksam om man fick en parkeringsplats alls. Jag fick parkera långt iväg och hade en bra bit att gå för att hämta en kundvagn. Det blir en hel del steg man går inne i affären, för varorna är inte alltid placerade i den ordning som jag har det uppskrivet på min lapp. När jag sen handlat klart var det till att traska iväg med vagn och varor till bilen och sen vidare för att lämna kundvagnen. Då kom jag på att så här borde jag ju alltid göra när jag åker och handlar. Vilken utmärkt gratismotion!

Igår läste jag att om man sov för lite så kunde det påverka vikten. Det borde jag ha förstått. Naturligtvis är det därför som jag inte går ner i vikt...jag sover för lite. Det beror inte alls på att jag äter för mycket eller motionerar för lite. Diskussionens vågor går höga om hur många timmar man behöver sova, men det tror jag är mycket individuellt. Av detta så drar jag slutsatsen att om jag sover det rekommenderade antalet timmar så kan jag behålla min vikt, men.........då måste det betyda att jag går ner i vikt ifall jag sover fler timmar. Jag borde kanske fundera på att gå i ide nu. Då kommer jag sannolikt att till våren dyka upp som en väldigt smärt Pantertant. Det största problemet är helt klart att hålla sig från bloggen. Jag misstänker att det nog ändå blir några inlägg inifrån idet. Ni får helt enkelt ha överseende med att inläggen ibland blir lite dvalliknande.

21 kommentarer:

 1. Godmorgon!Du kommer att bli den första mormorn som har perfekt moonwalk..Björnarna kommer fram på våren flera kilo lättare.Klart sover man så kan man ju inte stoppa in i kakhålet!!! Jag har kommit på vem som stökar till det hos mej.... det är den skatan som jag möter i spegeln på morgnarna.Oftast så hittar jag en bra plats till viktiga saker,,,, ska bara lägga det där så länge!!! Ha en bra dag! Morgonkram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Känner igen det där med att lägga undan saker på en plats som man sen aldrig minns.

   Radera
 2. Oj, undrar hur överviktig jag skulle vara egentligen? Jag sover som en björn i sitt idé i många timmar varje natt och ändå är jag rund. Behöver säkert sova ännu längre:)
  Det där med moonwalk låter så himla trevligt och att hålla sig med en ung tränare. Min tränare har farit till Uppsala och syns knappast förrän till sportlovet nu. Men jag ska ju vandra på höjderna om några veckor så kanske jag får litet kondition så småningom i alla fall. Önskar dig lycka till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har bara tillgång till en personligt tränare två dagar till, sen får jag lita till mig själv.

   Radera
 3. Oj är det därför jag är överviktig, jag borde sova mera !!!
  Näe jag tror att det nog mera är att jag skulle röra på mig mera och sitta på bloggstolen mindre...
  Inga nyhetslöften ...men vi har lovat varann att tre gånger i veckan,
  måste vi bara komma ut på en timmes promenad...
  Men jag tycker inte alls om snön, inte kylan och inte halkan...
  men nu ÄR det vinter, varma kläder finns och så har jag icebugs...
  vad är problemet...
  lättja !!!!

  Men ditt tips med kundparkering var bra...
  gratis träning.

  Tjingelingen från Rantamor.

  SvaraRadera
 4. Här är varken kallt, halt eller snöigt, men det känns ännu lite motigt att ge sig ut ibland. Måste fundera ut nåt kul så man absolut inte kan avstå från motionerandet.

  SvaraRadera
 5. Jaha... så är det förstås... även jag sover för lite :) Och ingen personlig tränare har jag heller... inte undra på att kilona vägrar rasa...
  Måste ta tag i det, frågan är bara när...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är en stor fördel med en egen tränare. Och dessutom har man jättekul hela tiden.

   Radera
 6. Det stämmer nog till viss del, detta med sömn och vikt. När jag blev sjuk så sov jag bara 3-4 timmar åt gången och vikten gick upp med raketfart i flera år. Nu när det stabiliserat sig lite och jag äntligen sover gott i stort sett varje natt, runt 7 timmar, så borde jag gå ner i vikt. Men icke, kilona sitter som berg och rasar inte av min kropp.
  Det senaste jag hört, är att man kan ha drabbats av ett förkylningsvirus, som orsakar viktuppgång och svårigheterna att få ner kilona.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns tydligen många förklaringar till varför det är så svårt att gå ner i vikt.

   Radera
 7. Jag vill också gå i ide och gå ned i vikt :-) !
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror vi är ganska många som vill det. Kan bli trångt i idet.

   Radera
 8. Egen PT, det låter dyrt. Men han kanske nöjer sig med kost och logi.
  När ni har tränat färdigt, hoppas jag man får se er på Youtube.
  Har också läst om att man har svårt med vikten om sömnen är dålig. Litet konstigt låter det dock. Att äta mindre o röra sig mer, är ju det som kan hjälpa. Om man sover, äter man inte, men man rör sig ju inte heller. Om man inte kan sova, betyder det ju inte att man äter istället. Svårt är det att både minska i vikt och att sova (fast för mig har det blivit bättre).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Min PT nöjer sig med lite glass. Det är säkert vettig mat och motion som är lösningen på viktproblematiken, och fastän man vet om det, så är det svårt.

   Radera
 9. De bästa motionen är den som blir av, sägs det!
  Idag har jag varit lite lat, och det måste man tillåta sig ibland!
  Önskar dig allt gott!
  Kram Karin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Motion måste vara kul om jag ska hålla på med det, annars tröttnar jag väldigt snabbt.

   Radera
 10. Vad bra att veta att det lönar sig att sova lite mera :) En god fortsättning på 2013 till dig :)

  SvaraRadera
 11. Din egen lurning där var bra. Det blir många steg och lite tyngd att dra på. Det gör nytta i längden. Idet låter inte heller dumt. Själv sover jag för mycket så jag skulle passa där för den sakens skull. Men som sagt datorn, det får bli pannlampa för iden är ju mörka.

  God fortsättning

  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Pannlampa får man kanske skaffa sig då.

   Radera
 12. AHA!!! Är det så det ligger till kanske. Att jag sover för lite och därför krymper mina kläder i garderoben! Låter helt logiskt :) *skratt* Ska prova med att sova några timmar längre imorgon innan jag tar in den där monsterträningsmaskinen (gud vilket långt ord) Återkommer med resultatet Godnatt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det känns alltid bra att ha något att skylla på.

   Radera