måndag 21 januari 2013

Färgglad skog?


Det är inte så stor färgrikedom inne i skogen nu under vintern. Mestadels är det vitt, brunt och grått i olika nyanser. Jag tycket trots det att det är väldigt vackert, och framför allt så är det så rogivande. När jag promenerade där inne idag funderade jag på ifall man åtminstone inte skulle kunna hitta lite regnbågsfärger. Jag började leta efter gult, orange, rött, grönt, blått, lila och indigo. Indigo tycker jag är en lite skum färg. Det står att den är lila med en dragning åt blått. Då tycker jag mer att det är en slags blå nyans och ingen egen färg som platsar i regnbågen. Jeans kan man ofta se annonseras om att de är indigofärgade och i mina ögon ser de ut som om de är blå. Hur som helst så gav jag mig ut på min färgletarrunda.


Den första färgen jag stötte på var GUL. Vi har en elslinga på några kilometer där stigen är utmärkt med antingen gulmålade stenar eller som här med en gul pil på en trädstam.


Nästa färgmarkering är ORANGE. Den visar att här går Skåneleden. Det är en motionsled på ca 100 mil med 5 olika etapper: Kust till kust, Nord till syd, Ås till ås, Österlenleden och Öresundsleden. Den som är markerad på min bild är Ås till åsleden. Den utgår från Tingvalla i Åstorp, som är bara en liten bit från mitt hus. Jag har gått en bit på den här leden, men definitivt inte hela. Den är 14 mil lång och slutar i Agusa. En dag SKA jag bara gå den här leden, så jag kan fotografera allt tjusigt längs med vägen. 


GRÖN är inte heller en färg som är svår att hitta. Åsen består av blandskog, och den biten av motionsslingan som jag gick idag består till stor del av granskog.


En BLÅ skylt visar var ridvägarna går. Ridhuset ligger alldeles vid foten av åsen, så ryttarna där har många fina ridstigar att välja bland. Idag mötte jag två flickor som var ute med sina hästar.


Det finns en del hus som ligger precis i skogskanten, och jag kan tänka mig att det är väldigt mysigt att bo där under sommaren. Fast jag tror inte det är så bekvämt under den kalla årstiden. Det är inte alla dagar vägarna är så här lättframkomliga. Jag hittade i varje fall något som var RÖTT inne i skogen. 


Något lila kunde jag inte hitta idag och inte indigo heller för den delen. Men eftersom jag hade jeans på mig, så tycker jag att det får gå in under INDIGO. Nu kanske någon tänker att det skulle ju vara färger som fanns i skogen. Men jag går i skogen varje dag och jag har alltid jeans på mig, så jag måste kunna räknas dit.
38 kommentarer:

 1. Bra gjort att hitta så många färger. Jag har tänkt likadant - att det är inte så mycket färger nu. Men visst är det vackert nu också. Men jag längtar också efter blomfärger.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blir nog lättare att hitta alla färgerna om några månader.

   Radera
 2. Det färglösa är vackert på sitt vis. Och kanske är det tack vare det som vi uppskattar vårens färgprakt så mycket. Inklusive dina jeans ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ibland kan det vara skönt att vila ögonen från all färg man omges av.

   Radera
 3. Hejsan Gunnel !
  Du är inte ordlös,idé-lös eller byxlös, finner på råd att få till ett roligt inlägg/reportage.
  Tror många av oss var ute i helgen och fotade skogsgläntor och träd.Jag med.

  Kanske jag med sk föreviga det i ett par rader.
  Har inte glömt bort någon.
  Men bildskärmdrutinen svartnar, då är det inte så lätt få till något, för jag ser ingenting då.

  Den är väl för gammal laptopen trodde Babbi, hon son hjälper mig med utföranden till mina bloggar bl.annat.
  Ja henne följer Du såg jag. Hon är rolig bor i samma stad som jag men vi har inte träffats ..än.I.R.L.

  kram Mi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker inte du har några större problem att skriva trevliga inlägg. Babbi har givit mig också en hel del bra tips om bloggen.

   Radera
 4. Ja jag undrar hur man skulle reagera om detta skulle hända när man kom hem till sin flygplats,,man blev väl lite chockad,kanske...Jo men visst kan man finna färger även vintertid,,kanske inte som sommartid,,du har ju bra färgseende ögon..Haé Kram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast egentligen hade det varit roligare om jag hittat levande saker i alla färgerna....men det kommer.

   Radera
 5. Skogen är alltid mysig att vandra i...
  men helst om hösten tycker jag då man hittar svamp och bär där.
  Och sen blir man så SNÄLL av skogen brukar jag tycka.

  Tjingelingen från Rantamor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alla årstider har sin tjusning, men jag tycker våren är så fin när allt börjar slå ut. Då blir det på kort tid lite mörkare inne i skogen när löven växer till sig. Tidigare lyste himlen genom trädkronorna. Jag skulle inte trivas om jag inte fick ströva runt i skogen.

   Radera
 6. Söker man hittar man minsann vackra färger i skogen den här tiden också och du lyckades ju riktigt bra. Det är vilsamt att gå i skogen och jag tar alltid skogsstigen när jag ska till samhället. Det är mycket trevligare än att gå landsvägen.

  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag föredrar också skogsstigar framför trottoarer.

   Radera
 7. Svar
  1. Det fanns lite mer än vitt, brunt och grått.

   Radera
 8. det blev riktigt många färger till slut :)
  kramar

  SvaraRadera
 9. Det var många färger du hittade i skogen :-).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska ta en likadan runda om några månader. Då gissar jag att det blir lättare att hitta alla färgerna.

   Radera
 10. Men åh vilken kul idé....Den snor jag med mig till nästa vandring. Då kan vi tävla vem som hittar flest färger! i Agusa tror jag att jag var i våras när vi ramlade runt i skåneskogarna:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har aldrig varit i Agusa. Får nog ta mig dit i sommar.

   Radera
 11. Du är finurlig på att hitta färger.Jag är bättre men TRÖTT! Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. De fanns mitt framför näsan på mig. Hoppas du är helt OK i morgon.

   Radera
 12. Underbara du!
  Jag skulle gärna gå i skogen med dig och leta färger.

  SvaraRadera
 13. Underbart att ge sig ut och leta färger, det ska jag nog också göra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man får motion på kuppen utan att fundera över hur långt man går.

   Radera
 14. Klart du ska lägga dit jeansen.
  Indigo-blått är en svår färg. Jag håller med dig.

  Men mycket färger fick du i förtsa bilden redan, en liten grön gran som växer upp och bruna ....någonting, lövaktigt eller?..

  Tack för din kommentar, glömde nästan, får jag inte göra.

  Må så gott

  Kram

  SvaraRadera
 15. Många bruna, vissna löv sitter kvar och det finns faktiskt en del löv som behöll sin gröna färg och sitter kvar som om de var konserverade. Ser lite konstigt ut.

  SvaraRadera
 16. Hej Gunnel…
  Tack för titten och ja min helg var helt okay men lite för sval i min smak -19 men idag är det bättre bara -13 ha ha..Önskar dig en härlig vecka..Kram Nicki

  SvaraRadera
 17. Jag mår bättre men så ryssligt trött! Får se om jag får ner någon mat idag! Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det får bli en lugn dag för dig idag.

   Radera
 18. Vilken himla bra idé... tack för tipset! Några trafikmärken finns inte i min skog, men kanske kan man hitta färgerna ändå... måste nog kolla nästa gång jag går min runda :)
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska bli kul att höra många färger du hittar.

   Radera
 19. Vilket kul tema: Färgjakt i vinterskog! Det fanns ju en hel del!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vintern är tydligen inte bara vit eller grå.

   Radera
 20. Jag tänkte jag skulle tipsa dig, om du är sysugen. I Rinkeby i Skåne finns något som heter Gittes tygkälla. Där finns massor av tyger o även de fina barntygerna i bra trikå. De har inte allt på nätet, men på Ohlssons tygs sida kan man se bilderna på en del av dem. De har mkt som är samma.
  Det finns en tygfirma som heter Znok Design. Den ligger i Hörby, men har ingen försäljning. Men man kan beställa på nätet o hämta ut paketet i Hörby om man gör upp om det.
  Sedan lär det finnas ngt i Fjälkinge också, men det är nog bara näthandel o precis nu kommer jag inte ihåg vad det heter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tusen tack för tipsen! Eftermiddagen är räddad.

   Radera