onsdag 16 januari 2013

1 miljon


Tro för all del inte att jag har blivit miljonär. Jag tänkte bara att jag skulle gå en miljon steg. I fjor låtsasgick jag till Luxemburg, och sen dess har jag funderat på ett nytt mål. Det är alltid lättare att motivera sig när man har något att sträva mot. Tills jag kommer på något bättre så räknar jag helt enkelt bara stegen. Ja, inte jag själv så klart utan min stegräknare. Det var vad jag hade tänkt mig i varje fall. Den jag köpte i fjor och långt om länge fick att fungera har legat oanvänd ett bra tag. När jag nu plockade fram den, visade det sig att jag behövde byta batteri. Det kan väl inte vara så svårt, tänkte jag. Men det var det tydligen. När batteriet kommit på plats och jag testade den, så visade den helt tokiga siffror. Om jag gick låt oss säga 50 steg så visade den nåt på 30. Jag fattade ingenting. Den var ju inställd på steglängd och hela faderullan sen tidigare. Inte skulle jag väl behöva göra om allt ihop bara för att jag satte i ett nytt batteri? Jag plockade ur batterierna igen och började om från början. Efter många om och men så började det likna nåt, och jag gav mig iväg ut. Det är inte utan att det verkar lockande med en gammeldags kulram.27 kommentarer:

 1. Det vore en skojig syn att se dig marschera fram flyttandes kulor på en kulram för varje steg du tar!

  Heja dig! Vad duktig du är!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag och tekniska grejer passar inte så bra ihop alla gånger.

   Radera
 2. 1 miljon steg, det är mycket det!!
  Jag har en stegräknare, men när jag väl mätt av mina rundor bryr jag mig inte om att ta den med, så den ligger någonstans och skräpar. Fråga mig inte var!
  Lycka till med stegandet!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har inte satt någon tidsgräns, och kommer jag på nåt skoj mål under tiden, så väljer jag nog det i stället.

   Radera
 3. Jag tänkte hela tiden på dej vännen!!Bra att din stegräknare fungerar.Kulrammen är nog inte så bra när man ska gå,om man snubblar får man börja om igen.. Nu har jag varit på squaredans så jag har varit halvvägs till dej! Kram!

  SvaraRadera
 4. jag har också stegräknare, köpte min senaste på apoteket och det är den bästa jag någonsin haft, hur många steg brukar du komma upp i om dagen?
  kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag visste inte att Apoteket sålde stegräknare. Är den lätt att ställa in? När jag långgick sist lyckades jag någon enstaka gång komma i närheten av 10000 steg, men de flesta dagarna blev det nånstans mellan 6-7000.

   Radera
 5. En miljon steg, jösses människa va långt du ska gå, tur att du pytsar ut det på hela året iallafall,
  och ja jag får nog använda en miniräknare för jag har ju ingen sådan där stegräknare.
  Är dom dyra ???
  Skulle vara kul att ha när man är ute å traskar i fjällen i sommar.

  Tjingelingen från Rantamor.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har ingen tidspress, och jag tar många vilopauser. En stegräknare behöver inte vara så himla dyr. Jag tror faktiskt inte att de dyra värstingarna är så hemskt mycket bättre. I slutändan är det ju ändå du själv som ska göra jobbet.

   Radera
 6. Heja Gunnel! Nu går vi!
  Kram Karin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har kommit långt redan. Jag får ta det långa benet före ifall jag ska komma ifatt dig.

   Radera
 7. Blev så glad för jag trodde du hade vunnit en miljon. Men å andra sidan, en miljon steg är ju bra för hälsan :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har rätt att stegandet är nog bättre för hälsan, men jag skulle mycket väl kunnat tänka mig att bära runt på en miljon kronor också.

   Radera
 8. Jag köpte en stegräknare och började att gå. Men det stämde inte tyckte jag. Jag började om och samtidigt som jag gick en promenad och räknade själv stegen tills jag kom till 1000. Då visade stegräknaren på 700. Jag provade igen och samma sak hände men då blev det inte 700 utan 1200. Nu fick det vara så den hamnade i soporna.Ha det bra. Kram/Anita

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vad jag känner igen det där! Det är då man blir sugen på att skaffa kulram.

   Radera
 9. Jag har också testat stegräknare utan att begripa hur / om den fungerade. Jag testade aldrig med att räkna manuellt men rätt ofta var resultatet skumt. Jag har slutat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det går ju lika bra att räkna hur länge man går, om man nu måste räkna över huvud taget. Det viktigaste är helt klart att man får motion, men för mig som är lite smålat, så är det bra med en liten koll ibland.

   Radera
 10. Det skulle vara lite jobbigt att ha med sig en kulram på promenaderna :-), så det var tur att du fick ordning på stegräknare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, den är nog lite bekvämare att släpa runt på.

   Radera
 11. Duktig du är. Jag hade en stegräknare, men vart jag än gick, blev det 7000, så då slutade jag. Men du har väl USA som mål?
  Nu bestämmer jag antingen tiden eller vart jag tänker gå.
  Fältet med blommor (det är snö va?) är jättevackert.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hade inte varit dumt att kunna gå till USA. Ja, det är vissna blomställningar som täckts av snö. Med lite fantasi tycker jag man kan få det till ett bomullsfält.

   Radera
 12. Jag hade en stegräknare en gång, men vi var aldrig överens om antalet steg så den ligger och skräpar i någon låda - kanske dags att damma av den igen... eller kanske det är bättre med en nyinvestering...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Många stegräknare har nog ett eget räknesystem, för det tycks inte stämma med stegen hur mycket man än ställer in den.

   Radera
 13. Joo man minns en del som har hänt ,men mycket har man glömt! Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då är det bra med foton och för den delen anteckningar med, ifall det finns kvar.

   Radera
 14. Hur det nu blev med stegräknaren så fick du till en mycket vackert foto!

  SvaraRadera