onsdag 22 augusti 2012

Nu är sommarlovet slut


Idag börjar skolorna här i kommunen igen. Trots att det är två år sedan jag slutade jobba, så räknar jag fortfarande året som ett skolår med jul och sommarlov och smålov däremellan. Till stor del beror det så klart på att Rasmus är hos mig under loven de dagar hans föräldrar inte kan ta ledigt. I sommar har vi haft fem veckor på oss att hitta på kul saker och dessutom har jag haft chansen att passa Zoé en hel vecka. Alltså har jag haft ett toppensommarlov.

Men nu är det dags att återgå till vardagen. I trädgården finns massor att göra nu. Jag ska ge mig iväg och handla en del nya perenner som jag har spanat in. Vi måste flytta en del buskar, och då blir det plats över för att plantera nya. Några buskar ska sågas ner längs med fotknölarna, och där är vi inte riktigt klara med planeringen om hur det ska se ut sen. Jag vill gärna ändra om nåt lite varje år i trädgården. På så vis blir man alltid överraskad när det börjar växa upp på våren. Det är lite svalare nu, så det är ett perfekt trädgårdsväder att jobba i.

När det så småningom är någorlunda klart...för helt klart blir det aldrig....i trädgården, så finns ju alltid nåt som kan förändras och förbättras inomhus. Så härligt att man aldrig blir riktigt färdig varken ute eller inne. Det finns alltid nåt man kan planera och fantisera om. Vi har sedan länge bestämt oss för att göra om i kök och badrum, och i höst ska det bli av.

Det är oftast jag som kommer med inredningsidéer (ibland helt ogenomförbara, enligt maken), men häromdagen blev det ändring på det. Jag kom med en knasig idé och min man kontrade med en som han kanske tyckte ännu knasigare idé. Men det var det absolut inte. Det var en TOPPENIDÉ! Och jag nappade på den direkt. Så när vi gjort klart allt som är nödvändigt, ska den här braiga idén också förverkligas. Jag kommer att berätta mer om den senare. Det retar mig ändå lite att det inte var jag som kom på den.

36 kommentarer:

 1. ja så kan det vara! det växer så det knakar i trädgårdarna just nu och en del växter har tagit lite mer plats än vad som var beräknat från börja andra blommade inte just som det var tänkt och nu gillar jag kanske inte riktigt att de står intill varann. Det blir som du skriver en ständigt påtande för att ögat ska finna sin tjusning i de bilder som vi försöker skapa i våra trädgårdar. önskar er en fin fortsätt ning på veckan och visst är det lite kul att gubben får rätt ibland hi hi.. Kram från Kristina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man möblerar ju om inomhus när man tycker det blir för enformigt, så egentligen är det inte så konstigt att man gör likadant utomhus. Ombyte förnöjer.

   Radera
 2. Godmorgon!Vilka två godingar du har på bild .Jag har också planer på att ändra i trädgårgen.Får se om jag kan få hjälp med dom.. Det var en dikt från nätet så jag kan inte ta äran åt mej.. Ha en bra dag! Morgonkram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är lite skillnad i storlek på dem, men de är båda två alltid lika glada och på alerten.,

   Radera
 3. Så förargligt att det inte var du som kom på toppenidéen. Men du får säkert njuta av den i alla fall.

  Du verkar ha haft en kanonfin sommar med massor av närhet med dina barnbarn, vilket är underbart. Åren går så fort, så det gäller att njuta så mycket man kan när de är små.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Småbarnsåren bara svischar iväg, så precis som du säger gäller det att ta vara på dem.

   Radera
 4. hej Gunnel..
  Låter som om du haft en toppensommar tillsammans med dna 2 barnbarn..
  Och ja nu är hösten mer eller mindre här och då blir det som du säger inomhus aktiviteter..Hos oss är det datarummet som står på tur vi ska köpa nya skrivbord så att jag och janne kan sitta bredvid varandra och ha varsin dator..
  regniga trista hemmahelger eller snöstorm så får vi turas om vid datorn knasigt eftersom vi har 2 stora stionära datorer den ena bara står på grund av att den är hemlös..så det ska vi ta itu med..Förra året förnyade vi hela vardagsrummet och sovrummet..Lycka till med ert ska bli kul att läsa om det..Kram Nicki

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hösten är verkligen inomhusfixandets tid.

   Radera
 5. Morrn,morrn. Visst är det lie små mysigt med hösten ändå. Man får liksom lite mer energi och ider att både greja ute och inne. Synd bara att jag inte känner så på sommaren då jag är ledig utan nu när man börjat jobba. Ha en fin dag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det känns igen. Men sommaren och semestern är ju till för att man ska vila sig, så det är kanske tur att man känner så. Annars hade man kanske inte haft nån ork kvar när hösten kom.

   Radera
 6. Så är det här också, med inredningsidéerna. Får oftast höra att "det går inte", "det får inte plats", "det kommer aldrig att funka" och liknande. Men det gör det ju alltid!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag brukar "slå dövörat till". Ingenting är omöjligt att genomföra det omöjliga tar bara lite längre tid.

   Radera
 7. ;) likdant här hos oss också. Jag kommer med de där ogenomförliga idéerna. Sedan går de att utföra hur bra som helst. Även här händer det någon gång att Uffe får en riktigt galen snilleblixt som visar sig bli väldigt bra när det kommer till kritan.
  Du får mig att känna den där sköna ivern inför hösten, som alltid finns när sommarlovet är över. Nu har jag förstås inte något sommarlov mera, men känslan kan jag förnimma när som helst

  Ljuvlig barnbarnsbild!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är så skönt att man alltid har nåt att se fram emot och aldrig tröttnar på att planera nya projekt. Så trist livet skulle bli då.

   Radera
 8. Jag försöker att tänka på att vara snäll och hjälpsam ,men lyckas inte alltid.Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror faktiskt att du lyckas mycket bra.

   Radera
 9. Blir såå nyfiken på vilken idé din man har kommit på....antar att det är "något nyttigt" för där brukar ju männen var bra men vi kanske ofta föreslår förändringar som gör det mysigare, annorlunda mm. Det gäller iallafall hos hos och jag känner igen en del kommentarer ovan, "det går inte", "då måste man bygga om HELA huset" odyl.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var en riktigt bra idé och även om det dröjer innan vi kan genomföra den, så hindrar det ju inte mig från att redan nu börja planera väggfärg och hur jag ska möblera.

   Radera
 10. visst är det roligt att förändra både i trädgården och inomhus :) då är det ett levande hus som min gamla lärarinna alltid säger
  kramar

  SvaraRadera
 11. Om du väntar lite så kan du säkert få honom att tro att det var din idé....Du vet karlar glömmer så fort;)

  SvaraRadera
 12. Ja, jösses vad tiden går... tänk att sommarlovet är slut... redan :)
  Vilken bra bild på dina barnbarn - härligt att få rå om dem ibland!
  Ska bli spännande och se vad det är för bra idé som din man kom med :)
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har varit så mysigt att ha dem här.

   Radera
 13. Vad roligt när man kan kombinera sina bra ideer. Vill du berätta vad det var för ide´?

  Vi i Villa-tidningen kommer väl ut överallt eller? Där fanns iallafall flera fina orange växter.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ska fotografera hur det ser ut nu och under tiden vi håller på, så det dyker nog upp ett hemma-hos-reportage så småningom. Vi får också Vi i Villa tidningen och jag ska ge mig ut på inköpsrunda snart.

   Radera
 14. Det är roligt med förändringar, om man vågar! Jag är en sån måste-ha-det-lika-hela-tiden-människa annars blir jag otrygg.
  Tur att någon vågar!
  Kram Karin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alla förändringar jag gör blir helt klart inte bra...men då är det bara att ändra tillbaka igen.

   Radera
 15. Visst måste man ha projekt - nå´t att drömma om och fantisera kring! Morötter.... Om alla idéer blir förverkligade eller inte, det är en annan femma.
  Kul att "möblera om" i trädgården! Det är ju på hösten man ser hur växtligheten ter sig. Så inspirerad jag blir!
  Det var ju det där med tiden då. Jobbet inkräktar för mycket på fritiden ännu. Och så är det snart dags för frosten här i norr, och då är det väl sent att plantera om och nytt. Jag måste ta mig iväg och kika på lite perenner i alla fall. Ju fler sådana i rabatterna desto lättare skötsel.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så tänker jag också, att det är inte så viktigt att alla idéer blir förverkligade. Planeringen är det viktigaste, för då kan man sväva ut rätt så bra.

   Radera
 16. Jag kan tänka mig att det finns jobb året om när man har trädgård (eller jag vet jag har haft det själv också). Nästan, kanske inte just i värsta snön. Spännande med eran idé. Du får hitta på något så det låter som du kommit med idén. Men nä, det går nog inte hem

  Tack. Men denna gången var det inte bloggen som krånglade utan jag som skrev på min Mac-dator. Det är som att lära om från bötjan,inte som en vanlig dator. Men den är nog mycket bättre bara jag kommer igång.
  Ha det gott

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har haft min Mac nu i två år, och jag minns att det var lite ovant i början. Man jag är helnöjd med den nu och skulle inte vilja byta tillbaks till PC.

   Radera
 17. Va kul med ny inredningsidé! Hoppas du berättar om den här på bloggen. Det är alltid roligt att läsa hur andra människor ´tänker sig utformningen av sitt hus, både ute och inne. Säkert är det lättare att få genomfört när mannen är den som kom på, nu är ni ju direkt två som stöttar projektet. I princip är det klokt att ordna så att män tror att de kommit på saker, fast de inte märkt hur man slussat dem fram till en viss "upptäckt". Ha ha....!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Jag håller med dig fullt ut i dina smarta tankar.

   Radera
 18. Javisst syns det att hösten är på väg. Dagligen ser man förändringar i skogen. vi har bara en liten trädgårstäppa som min man sköter. Skulle jag hacka bort ogräs där så hade risken varit stor att blommorna försvunnit och ogräset stått kvar. Någon trädgårsmästare blir jag aldrig.Ha det bra. kram/Anita

  SvaraRadera
 19. Jag har också upptäckt att jag inte är nån expert på trädgårdsskötsel, men jag envisas med att försöka ändå. Ibland lyckas man och då är det kul.

  SvaraRadera