torsdag 16 augusti 2012

Födelsedag igen


När min man nollade senast så hade vi först tänkt att vi skulle åka till vår son och fira hans dag där. Peter bodde då i San Diego. Jag minns inte vad det var som kom emellan men vi valde att skjuta på resan till nyåret i stället. San Diegos äldsta delar kallas Old Town och där är bevarat många gamla byggnader. Nästan allt är Mexicoinspirerat. Det är ju inte så långt från gränsen, så det är ganska naturligt. Där finns massvis med butiker och restauranger på området. På en av restaurangerna serverade de San Diegos största Margharita. Glaset liknade en liten guldfiskskål på fot. Jag tror aldrig jag har sett ett så stort glas förut. Och det rymdes en hel del Margharita i glaset.....märkte jag.

När vi nu skulle ha kalaset hemma, så tänkte jag att det skulle vara kul att ändå ha ett Old Town-tema. Jag målade en skylt och spikade upp på altanen och hängde färgglada girlanger i taket. Tidigare hade jag fotat alla som var bjudna till kalaset och klippt ut bara ansiktet. På nätet hittade jag klippdockskläder; till herrarna blev det spanjorkläder med sombrero och till damerna spanska klänningar med mantilla. När jag fått ansiktet på plats limmade jag allt på en knappform, så det gick att ställa. Nu hade jag placeringskorten klara.


I morgon är det dags för kalas igen, men den här gången blir det i mindre skala. Våra döttrar med familjer kommer hit och vi får prata med Peter och hans fru via Skype. Maten har jag förenklat så mycket det bara går. Jag har köpt färdig potatisgratäng som bara ska in i ugnen, kalkonkasslern och rostbiffen ska skivas i en inlånad skärmaskin och till det serverar jag olika slags meloner, physalis och sharonfrukter. 

Det enda som jag ska göra alldeles själv från början och till slut är tårtan. Har plockat fram alla ingredienserna nu och ska ge mig på att vispa. Frosting har jag aldrig testat att göra förut, men nån gång ska vara den första. Jag är ingen mästerbagerska, men jag är en stor optimist.

20 kommentarer:

  1. Du är imponerande! Vilken energi du har för att göra allting så fint, festligt och genomtänkt.
    Låter som att ni får en fin födelsedagsfest fastän på olika sidor av Atlanten, men med skype kan man ta sig över stora hav hur lätt som helst.

    Lycka till!:)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Eftersom deras bebis ska komma om en månad, så är det ju inte läge att ge sig ut på en så lång flygtur. Då är Skype verkligen räddningen.

      Radera
  2. Sicken energi och fantasi du har.. Joo vi har haft hästar och ridläger.Det är mycket jag har sysslat med .Är man gammal som jag så har man hunnit med en hel del.Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det låter väldigt spännande. Det kanske du kan berätta mer om nån gång.

      Radera
  3. Hej!!! Va kul att du tittade in på min blogg!! Ser att du också har passioner!!! Kul att hitta en ny blogg!!! Kommer att tassa in här som oftast och kika vad du har för dig!! !Lycka till med kalaset!!/EvaMarie

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Ska bli kul att följa dig på bloggen.

      Radera
  4. inte vet jag vart min kommentar tog vägen :( den verkar vara försvunnen
    ibland är det skönt att ta till färdigmat
    kramar

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är nåt mystiskt där ute. Jag har råkar ut för samma sak ett antal gånger nu. Ibland är det skönt att förenkla lite.

      Radera
  5. Vilket spännande tema på festen och det kommer säkert bli hur bra som helst. Lycka till med alla förberedelser och hoppas festen blir riktigt lyckad.

    SvaraRadera
  6. Vilken rolig ide. Tycker att det är jätte bra att vi kan ta hjälp av sånt som är färdigt. Varför måste vi vara så duktiga jämt. Du gör ju tårtan ju. Ha det så gott.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har samma inställning. Man måste inte själv göra allting...bara det som är kul.

      Radera
  7. Jag är nog inte så speciell.Om jag skulle berätta allt som hänt i mitt liv så hade det blivet en roman.Kanske jag berättar något på bloggen senare.. Nattikram!

    SvaraRadera
  8. Sån positiv syn borde vi vuxna också ha. Morgonkram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Då hade vi säkert mått mycket bättre.

      Radera
  9. Hej Gunnel..
    Vad fint det låter med Old Town..
    Kan nästan se det framför mig..Hoppas ni får en jäätetrevlig dag och ha en fin helg också..Kram //Nicki

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tycker det är jättekul att anordna fester. Hoppas du med får en fin helg.

      Radera
  10. Det är väl alldeles utmärkt... varför krångla till det!?
    Tårtan blir säkert ett mästerverk :)
    Ha det bra nu och lycka till med kalaset!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är så mycket som ska förberedas inför en fest, så det är bra om man kan förenkla en del. Har testat att göra frosting nu. Det ser ut som på bilden, så jag måste ha gjort rätt.

      Radera