lördag 30 juni 2012

Nya arbetsmetoder


En liten flicka tappade bort sin Nalle och hennes företagsamma mamma satte upp en lapp om detta. Polisen hade sett lappen och lade ut efterlysningen på sin Facebook-sida. Jag visste inte ens att Polisen hade en Facebook-sida. Utländska tidningar hade fått nys om det och skrivit artiklar om den här Nallen och Polisens ansträngningar. Nåja, ansträngningar är kanske att ta i.

Är det så här man ska göra numera ifall det händer ett inbrott eller vad som helst som förr anmäldes till Polisen? Man sätter helt sonika upp en lapp på ICA och sen ser Polisen den och skriver om det på Facebook. Då har de ju gjort vad de anser är viktigt, antagligen. När de inte ens ids åka iväg då det varit inbrott, utan i stället säger åt de drabbade att leta efter blodspår, så kan man väl inte begära att de ska krypa runt och leta efter spår när det gäller en bortsprungen Nalle.

Det är lite ett löjets skimmer över Polisverksamheten. Man hoppas ju verkligen att allt som skrivs inte är sant. Men resultaten när det gäller uppklarade brott är inte precis förtroendeingivande. Jag undrar ifall det är lika illa i andra länder.  Det finns nog bara en plats här i världen där befolkningen kan känna sig väldigt trygg med Polisens arbete, nämligen i Midsommer. Där hittar Polisen mördaren på 2 timmar. Nästa gång det blir tal om fortbildning inom Poliskåren, hade det kanske varit idé att göra ett studiebesök hos komissarie Barnaby i Midsommer.

35 kommentarer:

 1. Nu för tiden ska ju polisen tydligen lösa allting. Inte undra på att de inte får någonting gjort. De hinner ju inte med att lösa de grövsta brotten pga allt trams

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men det finns alltid tid för trafikkontroller...det är märkligt....även om det är en annan avdelning inom Polisen. Kanske hade varit läge för en omprioritering.

   Radera
  2. Något som polisen är mycket dåliga på är att prioritera.
   Om de prioriterade bättre skulle deras arbete gå mycket bättre

   Radera
 2. :), och vad gäller Midsommer så borde ingen levande finnas kvar, med tanke på så många som mördas.
  Fick polisen tag på nallen? Tror du ändå inte att det var en udda företeelse att polisen lade ut nallen på facebook. Alla, mera eller mindre har ju sina telefoner tillgängliga och kan lägga upp en notis på facebook precis när som helst. En vänlig polis ville hjälpa till....så skulle jag tro

  ha det gott,
  här ösregnar det och blåser hårt, skönt att vara inne

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha! Nej invånarantalet minskar efter varje avsnitt. Tro säkert det var en engångsföreteelse, men jag tyckte det lät så kul. Nallen har visst fortfarande inte kommit till rätta. Idag har jag strålande solsken, så det blir trädgården nästa.

   Radera
 3. Ja, i Midsomer skulle man inte vilja bo - även om uppklarningssiffran är hög. Större risk kanske att man stryker med.
  Alla pelargoner bli inte fina o plantan är inte 20 år, men moderplantan fick jag för 20 år sedan, så det var litet slarvigt skrivet.
  Även vi har solsken (o litet blåst så tvätten torkar snabbt). Ska också ut i trädgården igen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja de lever nog farligt i Midsommer...haha. Du kan konsten att ta sticklingar i varje fall. Får nog gå en kurs hos dig.

   Radera
 4. Vi borde kanske sätta upp lappar på Ica och Konsum .TEX:Har någon sett vem som gjorde inbrott hos oss igår??Svar:Jag hoppas också att fetknoppen sprider sig och blir stor.Tycker att det är bra när man har växter som döljer ogräset.Kram!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är skönt med en trädgård som man hinner njuta av. Sommaren är så kort så det gäller att utnyttja alla stunder, även om det ibland kan vara kul att jobba där med.

   Radera
 5. Det låter ganska roligt att polisen såg lappen om den borttappade nallen och la ut efterlysning på Facebook
  och speciellt när man tänker på alla ouppklarade brott....
  kram och ha en fin fortsatt helg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hoppas verkligen Nallen kommer tillrätta, för den är ju oersättlig för den lilla flickan.

   Radera
 6. :) ja, i Midsomer blir alla brott uppklarade :) något för den svenska polisen att ta efter
  kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hade inte varit helt fel om det var "på riktigt".

   Radera
 7. Ingen sommar utan Barnaby:) Undrar om man kan "gilla" polisens sida på facebook och vad man i så fall vinner;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Berätta vad du vann när du har testat. Hoppas det inte blir en helg i finkan.

   Radera
 8. Man hoppas att det bara är en skröna men vad vet man. Jag har inte någon större tilltro till farbror blå. Men om du skickar dit din kommisarie så kanske det kan bli ordning
  Ha det gott
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är svårt att tro på allt som står i tidningen. Barnaby hade hittat Nallen för länge sen.

   Radera
 9. Problemet är väl att våra kära politiker inte vill ge polisen de resurser som behövs,,dvs pengar..för att bygga upp en bra verksamhet. Och då blir prioteringarna såna att man åker inte på alla larm utan bara de viktigaste. Så det är politikernas ansvar att polisen inte kan göra sitt jobb som dom dom borde kunna. Jag tycker det är lite synd att människor rackar ner på polisen när det inte är deras fel..men ingen säger nåt om att politikerna inte avsätter pengar eller ger befogenhet till polisen på det sätt som behövs. Men det är vad jag tycker..kram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har helt rätt att det är politikerna som har ansvaret för att allt ska fungera. Det är inte bara Polisen som hade behövt mer resurser.

   Radera
 10. Vilken underbar blogg du har. Jag skrattar gott på många ställen. Underbar humor du har och seriösare inlägg är toppen. Även de de får ju en släng humor. Har sett dig så många gånger hos Möllaretösen och undrat om du var hennes syster. Men jag tror inte det är den Gunnel.

  Den här bloggen lägger jag till mina Favoriter och återkommer till. Tro mig.
  Det är sådana här bloggar som gör att man funderar på att lägga ner själv, för skriva har jag nog aldrig kunnat.
  Hälsningar /Rovie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Roligt att du hittade min blogg. Nej, jag är inte släkt med Möllaretösen, men har tillbringat mycket tid i Sjöbo. Nu är jag nyfiken på din blogg, så jag ska gå in där och titta.

   Radera
 11. Hmm det verkar lite dubbelt! Man kan ju tänka att det är lite gulligt samtidigt som man kan fundera över prioriteringarna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Även om det nu inte är sant, så tyckte jag det lät kul. Svårt att prioritera så alla blir nöjda..

   Radera
 12. Jo jag mår nog bra, har varit ganska livat sen jag flyttade:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul att du är igång med bloggandet igen.

   Radera
 13. Hej...
  Jag har stängt Night Lady och Snow White för ett tag..jag kommer att öppna dom senare..Men just nu har jag bara Nickis Wordpress..www.nicki007.wordpress.com Välkommen dit när du vill..Önskar dig en fin vecka ..Kram Night Lady

  SvaraRadera
 14. Och det där med alla fart kameror.Ser egentligen ganska roligt ut när man håller 90 på en 90 väg med en bil framför eller bakom. Det ser ut som de tänker,ubbs en fartkamera. Då står de på bromsen och efter är det gasen som gäller. Då bör poliserna få mindre att göra. Det behövs ju inga fartkontroller, *ler*

  SvaraRadera
  Svar
  1. De flesta bilförare är riktiga ögontjänare.

   Radera
 15. Midsomer...finns där några människor kvar? Är inte alla döda efter dessa otaliga mord?
  Skämt åsido, hoppas att lilla flickan fick tillbaka sin nalle, så allt blev frid och fröjd igen.
  Kram Karin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man kan ju undra hur många som har överlevt i Midsommer. Jag hoppas också att Nallen kommit till rätta nu.

   Radera
 16. Tack för din kommentar och dina snälla ord. Men allvarligt talat så tycker jag inte att jag kan skriva. Extra roligt att höra det från dig som är så duktig. Jag behöver mina bilder till även om jag inte skriver om just dem.
  Jag har under mina 7 bloggår gjort två inlägg med bara text. Men känner mig inte hemma med det, om jag inte gör små berättelser utifrån mina fåglar att de skriver. Då går det bra. Då är det ju inte jag som skriver :))

  Må så gott

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag föredrar också att ha bilder med i inläggen. Tycker det blir lättare att skriva då på nåt underligt vis.

   Radera
 17. Hej igen. Glömde bort att säga att text och pratbubblor i bilderna får ja via fotoprogram

  SvaraRadera
 18. Undrar om de efterlyser brottslingar också på Facebook. Såg på nyheterna igår att polisen i Uppsala fick på skallen för att de i sina tweets skriver om brottslingen var svensk eller utländsk. Och det är ju rätt, börden ska inte nämnas. Visst är de bra att de hänger med i tekniken, men hur hinner de twittra när de inte hinner med brottsligheten?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man hoppas ju att de inte gör det på arbetstid.

   Radera