lördag 2 juni 2012

JoggingJag läste nånstans att i storstäderna är det problem med joggare på gatorna. Ja, inte på gatorna direkt utan på trottoarerna. De snirklar sig fram där mellan alla andra som flanerar i normal takt. Någon hade irriterat sig enormt på detta och räknat ut att i t.ex. Stockholm fanns det ca 400 parker, och tyckte att det var bättre att joggarna rusade runt där. Det håller jag med om. Om man nu måste jogga så kan jag inte förstå att man vill göra det på trottoarerna inne i stan. Är det kanske för att fler då kan se hur flitig man är?

Jag tror faktiskt inte att jag är ensam om att inte gilla jogging. Det är en sport som är överreklamerad, tycker jag. Inte kan det var nyttigt att springa som en skållad råtta. Jag möter ofta joggare när jag går motionsslingan i skogen. En del verkar helt oberörda när de kommer farande, men sen har vi en annan kategori också. De som kommer hasande illröda i huvudet, pustande och stånkande så de skrämmer iväg alla djur på flera kilometers avstånd. Vad är tjusningen i det hela? Joggar man då för sin egen skull eller för att kunna berätta det för sina vänner? Jag fattar att träningen måste vara lite besvärlig för att ge resultat, men den ska väl inte vara så hemsk att motionären nästan får en nära-döden-upplevelse. Varför inte i stället ta en promenad i normal takt och njuta av allt det vackra som finns i skogen? Det är ju inget som hindrar att man klär sig lite sportigt och tar några käcka löpsteg ifall man möter någon. När de sen är utom synhåll kan man återgå till sin vanliga bekväma lunk igen.22 kommentarer:

 1. Hejsan Gunnel !

  Är de så man ska göra. Kanske ett bra sätt.
  Du har rätt, sett de där som ser halvdöende ut.På vintern med rimfrost i skägget,snoret fruset till istappar.Äckliga Stinkbomber som rusar fram på gångbanan/vägen/stigen.

  Jag är inte heller mycket för snabb motion, gärna en liten lunk runt om så jag ser det fina.

  Ha en fin helg.

  Kram Mi

  SvaraRadera
 2. Joggare är ett speciellt släkte, som älskar att pina sina kroppar i onödan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det går ju att hålla relativt hög fart när man promenerar också......och så kan man prata samtidigt.

   Radera
 3. :D, stackars man som måste ligga ute på vägen och pina sig, hörde jag en dam säga för ett antal år sedan när en joggare sprang förbi hennes hem.
  Ibland upplever man att folk pinar sig onödigt, när man kan ta en rask promenad istället.
  Men jag tror inte att det är så enkelt alla gånger, inget är ju som sagt svart och vitt.
  Jag har själv en gång i tiden gärna joggat, sprungit, tagit ut mig blott och bart för min egen tillfredsställelses skull. Jag mådde bra av det..behövde det. Jag tänkte nog aldrig på att jag skulle synas för andra när jag sprang (ofta sena kvällar då ingen annan var på farten, men det var då jag hann)
  Att jag slutade med det var för att jag har en knäskada, den typen av motion var inte lämplig trots allt...cykling var bättre för min del.
  Att springa på hårda trottoarer kan inte vara helt skönt för kroppen, men kanske joggaren är på väg hemåt och måste ta den vägen?
  Men att jag skulle vara av ett alldeles speciellt släkte då jag sprang, nej, zoega, det håller jag definitivt inte med om. Vi är alla olika..:)och vilken tur det är att det är så.

  ha en fin dag trots ruskväder, som jag utgår ifrån att du har Gunnel. Alla har det just nu tror jag om man ser på väderlekskartorna
  kram
  Karin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har faktiskt också joggat när jag var yngre, men numera säger mina knän:Nej tack! Det får bli som för dig promenader och motionscykel. Ta inte allt jag skriver så bokstavligt. Jag har sjuk humor och gillar att överdriva.

   Radera
 4. Det är bättre att bara promenera..Ja det verkar vara ett 5årsjobb jag har framför mej Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är tur att man inte behöver göra allt på en gång. Kanske ett bra vinterjobb...eller som nu när det ösregnar.

   Radera
 5. lite joggande i lagom takt kan väl vara bra men att ta i så att man nästan storknar kan ju vara rent livsfarligt ju
  Sv: jodå, Molly var också duktig men Anton var bäst :)
  kramar

  SvaraRadera
 6. Varför springa inne i stan och andas in bly från bilarna..låter inte så hälsosamt. Visste du att han som "uppfann" joggingen och att det var så bra för hälsan...dog när han inte var såå gammal..i hjärtinfarkt. Så var det med den nyttiga joggingen...surt sa räven!Trevlig helg. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det visste jag inte. Kanske inte den bästa reklamen, men annars tro jag inte att jogging under vettiga former är onyttigt.

   Radera
 7. Nä jag tror varken eller..läste om nån "kunnig" läkare som sa att en rask promenad ger samma effekt som en joggingtur..så varför ta ut sig i onödan om det inte behövs.Och då slipper man flåsandet...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag föredrar absolut att promenera. Då hinner man titta på saker och ting också.

   Radera
 8. Haha ha Gunnel...Jag känner igen mig exakt. Jag är högröd i ansiktet och flåsar som en gammal älg, när jag stånkar fram. Jag berättar det också mer än gärna både på FB och i min blogg:) Men jag gör det för min egen del. För att jag älskar det och mår fantastiskt bra av det......Vad jag däremot inte gör är joggar på trotoarer eller i stadsmiljö. För att jag inte gärna visar upp min breda häck i tights bland folk;)
  Kram susan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar din humor och att du kan bjuda på dig själv. Var och en ska givetvis göra det som den personen tycker bäst om.

   Radera
 9. Jag köper din ide där på slutet det är ungefär samma som att åka till Åre under vintern och ställa vid liften med skidorna bredvid. Kan tänka att jogging kan bli ett problem i storstäder. Här joggar ingen på trottoarerna utan i spåren.
  Ha en fin fortsättning på helgen
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha! Här håller joggarna också till i motionsspåren.

   Radera
 10. Att jogga eller inte jogga, det är den stora frågan????...*fniss*...
  Jag springer upp och ner i mina trappor, men tyvärr är det ingen som ser det...
  Sedan sitter jag på min motionscykel...och där är det ingen som heller ser mig...
  När jag promenerar i skogen, där finns ingen som ser mig...Men oj så skönt jag själv mår.
  Nu önskar jag dig allt gott, var rädd om Dig och ha en skön helg!
  Kram och vink från mig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror faktiskt att de flesta motionerar för sin egen skull......men det finns ju alltid undantag.

   Radera
 11. Ansluter mig till gruppen "promenerare" :)
  Har aldrig gillat det där med joggning... men smaken är som baken...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alla kan inte gilla samma saker. Bäst att göra det man trivs bra med.

   Radera