torsdag 10 maj 2012

Underbemanning
Läste en liten notis i tidningen idag om att en polisstation i Småland varit helt utan poliser en söndag i förra månaden. Dess befäl hade nu lämnat in en anmälan, för han ansåg att det var ett fall av underbemanning. Ja, mer underbemannad än så går det nog inte att vara.

Nu vet jag inte om det var underbemanning som gjorde att inte polisen ville åka ut till ett företag här i samhället som hade haft inbrott. De hade blivit av med lastbilsdäck för flera hundratusen kronor. När de ringt och anmält det hela fick de frågan om de hade hittat några blodspår. Ägarna hade inte sett något sådant och då tyckte polisen inte det var lönt att åka dit. Jag trodde i min enfald att det var polisens jobb att leta efter spår...men jag har kanske tittat för mycket på amerikanska deckarserier. Där kommer ett stort gäng med gummihandskar och tops i högsta beredskap och letar efter både blodspår och annat. Men det är ju klart bara film.

En avdelning inom Polisen som definitivt inte är underbemannad är Trafikpolisen. För ett tag sedan när jag kom körande på motorvägen, såg jag minst tre polisbilar stå parkerade vid en liten avfart. Det vimlade av poliser där. Först trodde jag det var en olycka eller att de hade tagit fast en brottsling. Men sen såg jag att de vinkade in bilisterna en efter en. Jag tycker visst det är viktigt att hastigheten kollas upp, precis som nykterhet och att det finns giltigt körkort. Men det ger lite fel signaler när ett halvdussin poliser kan samlas för en trafikkontroll, men inte en endaste polis kan köra och undersöka om det finns spår efter ett inbrott.

18 kommentarer:

 1. Kan det bero på att de flesta poliser är manliga??Det är lätt att tänka att vi behöver solen,och det gör vi men man behöver inte grilla sig för det! Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här ser man sällan trafikpoliser. Tyvärr, måste jag säga.

   Men inte ska "brottsoffret" leta spår! Har polisen infört självservice?

   Radera
  2. Det verkar nästan så.

   Radera
 2. Märkligt, men trafikpoliser ser man ofta. Och när man väl behöver hjälp från denna myndighet finns det ingen personal.
  Jag minns kvartespoliserna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, lyckliga de kommuninnevånare som fortfarande har kvarterspoliser.

   Radera
 3. Vilken liten söt polis du har hittat...
  Är han din ????

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är mitt barnbarn...min alldeles egen Rasmus. Men han är stor nu...snart 9 år.

   Radera
 4. Finfina Rasmus:) Drömmer han om att bli polis?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Han gjorde det när han var liten, sen blev det brandman och nu har han bestämt sig för att bli fotbollsproffs.

   Radera
 5. lite konstig prioritering men det tjänas väl pengar på fortkörarna kan jag tänka
  kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är nog lättare att sätta dit fortkörare än att hitta tjuvar.

   Radera
 6. Kanske de har bonus utifrån hur mycket det drar in till verksamheten. Polisen löser ju knappast några inbrott nu för tiden så tro sjutton då att de vill jag fartsyndare
  Sköt om dig
  kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man blir ju lite fundersam vilket som anses viktigast.

   Radera
 7. Asch, dom skrapar ihop till lönen väl?

  SvaraRadera
 8. Ja visst är det konstigt. Hörde eller läste någonstans att vi har aldrig haft fler poliser i landet än nu... undrar vad de gör? Alla kan ju inte vara trafikpoliser... eller?
  En himla söt liten polis du har på bilden!
  Ha det gott!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lite konstigt är det ju när så många brottsutredningar läggs ner ...eller inte ens börjas på.

   Radera