tisdag 8 maj 2012

Blandad kompottIdag var det tid för ombesiktning.......av bilen. Det visade sig att den var helt frisk den här gången. Det var precis på hugget att jag hann få en besökstid, för i morgon kanske strejken bryter ut. Det hade i och för sig inte rört den station jag åkte till förrän om en vecka, men jag var evigt tacksam att det blev ett OK nu. Det tog högst 5 min att kolla så felet var åtgärdat, och för det fick jag punga ut med 200 spänn. Ingen dålig timpeng. Nästan i klass med tandläkaren.

Nu när jag inte varit så aktiv kroppsligt, så har hjärnan jobbat för högtryck i stället. Oj, så mycket bra idéer jag har kommit på. Det finns inte ett endaste rum i hela huset som ska få vara ifred, förutom Görans datarum. Där är jag portad. Ommöblering är den bästa terapin när man känner sig deppig. Att sen någon annan här i huset kanske blir deppig av det, kan jag ju inte ta nån hänsyn till. Jag har börjat med att röja ut alla böcker i bokhyllan. Där hittade jag en massa inaktuella böcker som åker på tippen. Man hittar ju ändå det mesta man vill veta på nätet. Gamla läkarböcker, som man bara blir sjukare och sjukare av ju mer man läser, och trista romaner som jag inte ids läsa. Har börjat på och tyckt att de var såååååå långtråkiga och sen satt in dem i hyllan igen. Nu åkte de ut. Förra gången jag gjorde en raid bland böckerna var Santos här och hjälpte till, eller vad man ska kalla det för. Han tuggade på böckerna för att se om de föll honom i smaken. De var nog ganska ointressanta för han hoppade in i bokhyllan och agerade bokstöd i stället, och överlät jobbet till mig.


24 kommentarer:

 1. Aha nu förstår jag varför jag har börjat möblera om. Precis som du säger att är man lite ner så är det bar att flytta runt möbler. Här ska det bli ett nytt kontorsrum istället för det extra tv rummet vi haft.
  Flytta på så länge lusten håller i sig
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. En ommöblering piggar alltid upp.

   Radera
 2. Gillar verkligen det mjuka varma bokstödet:)

  ha den fin kväll!

  Karin

  SvaraRadera
 3. Så du har också fått en skopa energi och satt igång att städa bokhyllor och rensa bort sånt man inte behöver längre. Det är så skönt när man får sånt gjort.

  Tur att du inte har den förra hjälpredan på plats, för då blir väl inte så mycket gjort eftersom han är så go.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag måste erkänna att det går snabbare den här gången.

   Radera
 4. Oj, ska det strejkas på SBP, det hade jag ingen aning om. Det har varit alldeles för lite nyhetskoll den sista tiden. Strejk på teve har jag sett att man varslat för, men det struntar jag ärligt talat i. Klarar mig bra utan teve

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror inte heller jag kommer att märka av TV-strejken nåt vidare. Hade varit bra om de strejkat att sända reklam.

   Radera
 5. Åh vad söööt han är!!! Visst är det lycka när man får låna ibland?:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man får verkligen ta vara på de stunderna.

   Radera
 6. Kanske du kan skicka över lite energi till mig. Lider lite brist på sådant just nu.
  Hoppas solen tittar fram hos oss idag så jag kan sätta mig ute och insupa lite frisk luft

  Ha en bra dag

  SvaraRadera
  Svar
  1. Prova att möblera om. Då kommer energin som ett brev på posten.

   Radera
 7. Jag som trodde att du hittade den söta lurviga vovven bakom alla böcker du slängde ut....Men det var ju tur att han inte legat där bakom och haft det långtråkigt. Som bokstöd verkar han passa alldeles utmärkt.
  Kanske jag skull börja möblera om jag också, om det är då energin kommer, för min verkar var alldeles bortblåst.
  Ha det fint
  Kram Annelie

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha! Nej han låg inte gömd där....fast ibland när jag lånar honom skulle jag kunna tänka mig att gömma undan honom. Han är så snäll och go. Ommmöblering brukar alltid få mig på bra humör.

   Radera
 8. Denna gången drog du åt handbromsen ordentligt väl?
  Att göra sådan städning du gör nu, är verkligen nyttigt. Inte så tråkigt heller när man väl kommer igång. Man hittar en massa som man har och hade glömt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, du kan tro att jag drog!!!! Jag har hittat många saker jag inte hade en aning om att jag ägde. Det är nästan som att gå på en stormarknad...fast billigare.

   Radera
 9. Regnet smattrar på fönsterblecket och jag skulle helst vilja bli sittandet vid datorn några timmar. Jag har inte läst eller kommenterat på ett tag. Klockan 12 spelar vi bridge på pensionärs-föreningen, det är roligt, men att gå ut i regnet är inte så trevligt. Jag skulle behöva ha lite av din energi. Ommöblering tror jag inte fungerar. Kanske kunde jag få energi genom att titta på alla pappershögar och sedan börja sortera och kasta. I dag blir det inte - kanske morgondagen kan få fart på mig. Jag skall till doktorn i morgon för att utvärdera smärtlindringen jag har.
  Ha det så bra och hoppas att energin håller i sig.
  Kram Viola

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har man ont är det inte mycket som kan distrahera. Hoppas du känner dig bättre snart. Att sortera i pappershögen hade jag verkligen också behövt....men jag tycker inte det är lika kul.

   Radera
 10. vad bra att bilen gick igenom nu :) vilken söt hjälpreda du hade, fast han hjälpte ju inte dig så mycket förstås, visst är det skönt att rensa ut ibland
  Sv: Maja frös om händerna och blev blå-lila och jag är lite gul jag eftersom jag äter ganska mycket morötter :)
  kramar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Även om jag inte fick nån hjälp, så var han trevligt sällskap.

   Radera
 11. Bra att bilen är OK... ser ut som det kan bli några vändor till Returpunkten eller Återvinningen eller vad det nu heter hos dig :)
  Känns som jag skulle behöva sätta igång också - om inte annat för att få lite energi...
  Jag vill också ha ett sånt där ulligt, gulligt bokstöd :)
  Ha en bra dag!
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sådana bokstöd är svåra att få tag på.

   Radera
 12. Grattis till att bilen gick igenom.. Gulligt bokstöd!Vi har också haft molningt! Kram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Nu kan jag köra som vanligt igen.

   Radera