torsdag 3 maj 2012

Snart blir det bättreIgår var jag på läkarundersökning. Anledningen till det var att jag hade så vansinnigt ont i magen. Den här gången kunde jag helt enkelt inte skjuta upp besöket. Lite småkrämpor går alltid att tänka bort, men inte denna gången. Tyvärr var läkaren inte riktigt säker på vad det kunde vara, ev. något med tarmarna eller magsäcken. Jag fick medicin som jag ska testa 14 dagar och sen ska vi höras av.

Min husläkare hade semester, så jag fick träffa en ung, kvinnlig läkare, som jag gillade med en gång. Framför allt så verkade hon bry sig om att försöka ta reda på vad felet var. Det var inte bara in i undersökningsrummet och ut igen efter 5 min. Det tog nästan en hel timme innan jag var klar. Jag har haft låg ämnesomsättning i många år och fått medicin för det. För ett tag sen tog jag nya prover igen och eftersom jag inte hörde nåt, så förutsatte jag att det var som tidigare och att jag skulle ta samma dos. Det visade sig nu när den här nya läkaren tittade i min journal, att värdet var jättelågt, och hade varit så vid de sista provtillfällena. Även om jag varit på återbesök, så har jag inte fått nåt besked om att ändra dosen, utan jag har kört på i gamla spår.

Nu fick jag svar på varför jag känt mig så vissen. Jag har frusit sommar som vinter, hur mycket jag än byltat på mig, känt mig helt orkeslös vissa dagar och yr och svårt att hålla balansen. Allt detta hängde visst samman med mitt låga ämnesomsättningsvärde.

Även om det tar tid att bli av med de här symtomen trots ökning av medicindosen, och att jag fortfarande inte vet vad det magonda beror på, så känner jag mig lite piggare. Tänk vad vänlighet och omtanke kan göra!
J.
Jag blev så glad att jag gick en fotorunda i trädgården. Vårt plommonträd blommar för fullt nu. Det är Victoriaplommon så jag kan inta smaka dem förrän i augusti, men den som väntar på nåt gott.....
Jag har en del perenner som jag tänkt flytta till andra platser, men det är inte riktigt läge att göra det nu när de blommar så fint.Jag får ha lite tålamod och i stället passa på att njuta av dem nu. Penseérna i blomlådorna blommar fortfarande rikligt, så de får också stå kvar på sin plats ett tag till.

42 kommentarer:

 1. Fina blomsterbilder.

  Hade du varit yngre kunde man ju ha gissat varför du hade ont i magen. Förlåt, men jag var bara ironisk.

  Hoppas din dag har varit bra

  mvh

  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt ärligt så är jag glad att jag inte är ung längre. Friheten blir större ju äldre man blir.

   Radera
  2. Absolut, det finns fördelar med att bli äldre

   Radera
 2. Sååå roligt att du fått träffa en vettig läkare. Du ska se att detta kommer att bli en alldeles fantastisk sommar för dig. Fina bilder. Ha en skön kväll.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Känns väldigt tryggt! Jag ser fram emot sommar och sol nu.

   Radera
 3. Alltså MORR på sjukvården ibland!
  Men Grattis till att nu äntligen hittat en go läkare som verkligen lyssnade!
  Håll hårt i henne och begär att få fortsätta med henne istället.

  Victoriaplommon...åh, herregud så gott!
  Och vackert är det ute nu så man nästan blir tårögd...

  Kram på dej!
  Moj

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det verkar vara rena lotteriet om man lyckas hitta en bra läkare. Ska lista mig hos henne nu.

   Radera
 4. Du håller humöret på topp i alla fall och det är bra! Skönt också att du har fått någon som har givit sig tid att lyssna, rena lyxen många gånger inom sjukvården som är sönderstressad i dagens läge. Jag skulle inte vilja jobba som de måste jobba. Hoppeligen så får du snart veta varför du har haft magont och att allting svänger till det bättre. Håller tummarna för det!

  Karin som är avundsjuk på dina äppelblommor

  SvaraRadera
  Svar
  1. De som jobbar inom sjukvården gör alldeles säkert vad de kan. Men de är ju inga övermänniskor. Mer personal hade inte varit fel.

   Radera
 5. Hoppas du mår bättre nu och att läkaren kan komma tillrätta med vad det är. Min syster hade också väldigt ont i magen och det var tarmfickor som inflammerat. Nu får hon vara försiktig med vad hon äter. Så många vackra blommor i din trädgård. Till din fråga. Linnè skogen ligger här bakom på detta område där jag bor. Det kallas Sandåkraområdet. Går jag på cykelbanan mellan husen så har jag ungefär 100 meter dit. Det är bara en liten skog med fyra stigar i. Man går igenom alla på 20 minuter. Vid sidan om ligger ett barn dagis som heter Linnèstugan.Ha det bra.Kram/Anita

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skönt när man vet vad som är fel, så man kan göra nåt åt det. Jag har nog aldrig varit i Linnéskogen, vad jag minns,

   Radera
 6. Så fina blomsterbilder från din trädgård!

  Vilken tur att du fick träffa en bra läkare den här gången.

  Man kan ju undra på varför man ska lämna prover om läkarna inte följer upp resultatet av dem.

  När jag var på undersökning nu i vår begärde kopia av provresultaten, så att jag själv kunde se hur jag låg till. Man får ett referensvärde att jämföra med och ser man något som verkar konstigt får man ta upp det med sin läkare.

  Min läkare ringde i och för sig samma dag som jag lämnat proverna och berättade om resultatet av dem, men jag ville se dem själv.

  Hoppas att du snart blir av med dina magsmärtor!
  Kram, Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar när jag kan ha koll på allt, men det går ju tyvärr inte när man är sjuk. Gäller att träffa på rätt personer då.

   Radera
 7. Så skönt när man känner att man trivs med sin läkare. Hoppas du får svar snart och att det blir bra fort:) Underbara bilder från din trädgård!

  krya kram från Susan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Att hitta en läkare som man litar på är A och O.

   Radera
 8. Ja tänk vad lite vänlighet och omtanke kan göra! varför har de flesta blivit så sura, griniga och stressade?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är ju ett stort tryck på läkarcentralerna, men det ska inte gå ut över patienterna. Något är fel när sjukvårdpersonalen håller på att jobba ihjäl sig. Det finns en hel del sjukvårdsutbildade personer som är arbetslösa, så det måste väl finnas en lösning.

   Radera
 9. Ajajaj... magont är inte kul - hoppas du får en riktig utredning om det inte blir bättre. Det är jätteviktigt att få en läkare som man känner förtroende för och som bryr sig. Kanske kan du kan välja att ha den nya läkaren även i fortsättningen om du vill...
  Så fina vårblommor - och Viktoriaplommon... mmm... härligt!
  Krya på dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ska ändra så jag kan komma till den här nya läkaren i fortsättningen.

   Radera
 10. Härliga vårbilder och underbara färger, vilket man alltid blir glad av.

  Fint att du träffade en bra läkare som tog sig tid. Fick du öka dosen nu, på Levaxinet som jag antar att du har. Hoppas du snabbt mår bättre, men det brukar ta lite tid innan den nya dosen gör effekt. Det är tufft med sköldkörtelproblem och påverkar hela kroppen. Påminner mig om att jag måste ringa om min årliga kontroll.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har fått öka dosen och tagit nya prover.

   Radera
 11. Bra med en läkare som lyssnar på vad man har att säga,och vad som kan vara fel.Vattenfallet är i vår trädgård..Ha en skön fredag!Morgonkram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skönt när man kan känna förtroende för sin läkare.

   Radera
 12. Vad skönt att höra att du kanske snart mår bättre..
  Och ja det verkar vara lite så överallt numera att dom missar detaljer eller inte bryr sig så får man fortsätta att gå runt och må dåligt det är så jag har det..
  Den jag frågade sist min så kallade husläkare var att om inte medicinen jag själv fick föreslå hjälpte var att jag ville besälla ny tid om det inte hjälpte han svarade vad ska jag kunna göra åt det om det inte hjälper..Så jag får nog söka mig någon annan stans än hemmaplan hädanefter..
  Så du hade tur som träffade en bra läkare..

  Nu hoppas jag du får en härlig helg så hörs vi..Kram Nicki

  SvaraRadera
  Svar
  1. Många läkare verkar så ointresserade av sina patienter. De skulle kanske ha ett annat jobb.

   Radera
 13. Så fantastiskt vackert det blommar hos dig! Får trösta mig med att jag har mitt kvar...
  Skönt att du fick träffa en läkare som du känner förtroende för. Bara känslan att ngn bryr sig om gör ju att man piggnar till. Så bra att man kan välja sin egen husläkare. Hoppas bara att den man valt inte flyttar på sig alltför snart. Det är ju lite så - nya utmaningar lockar...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja tyvärr har jag råkat ut för det några gånger att en läkare jag gillat bara helt plötsligt är puts väck.

   Radera
 14. Jag tänk hur det blivit inom vården. Allt hänger på vilken doktor man får. Både jag och sonen har ju råkat ut för samma sak som dig så det verkar vara mer vanligt än ovanligt. Nu hoppas jag att du kvicknar till och får tillbaks din energi. den behövs om du ska få hjälp med magen. Gillar dina bilder de ger en förmak av det som ska komma. Vi har en bit kvar eller ska man säga att vi har mycket kvar av det vackra som ni har nu.
  Kram på dig

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trist att det ska vara så inom sjukvården. Man känner sig helt maktlös. Den årstiden som kommer nu hjälper ju definitivt till att höja humöret.

   Radera
 15. Helt ljuvliga bilder av de söta blommorna
  så fort det går ute i naturen nu och det är ju så vackert
  Trist att du har haft så ont i magen och hoppas medicinen hjälper och att det blir bättre snart
  och även ämnesomsättningen så du får känna dig piggare
  Ja, det betyder mycket att träffa en läkare som tar sig tid och lyssnar.
  kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det växer så det knakar nu i trädgården. Kul att kunna följa det.

   Radera
 16. Det låter inte kul att ha så ont i magen. Hoppas att det är bättre nu. Men fina bilder i trädgården har du verkligen fått till. Vi går verkligen mot en fin tid. Men om man inte känner sig bra, hjälps det inte.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är optimist, så jag tror att det blir bra snart.

   Radera
 17. Låter inte bra med ditt magont, hoppas att det gått över och att du så även ska bli piggare med den nya doseringen.
  Kram

  SvaraRadera
 18. Trist med magont, det kan verkligen förpesta tillvaron. Hoppas Du kommer till rätta med detta och kan få bra medicin. Beror låg ämnnesomsättning på nåt med sköldkörteln eller finns det bara där ändå?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ämnesomsättningen har samband med sköldkörteln. Hoppas få veta lite mer om några veckor.

   Radera
 19. usch att gå omkring och ha ont i magen, det förstår ju allt annat i tillvaron också, hoppas att du får rätsida på det snart'
  jättefina bilder som jag blir glad av
  kramar

  SvaraRadera
 20. Ont i magen är otrevligt för det påverkar allmäntillståndet, humöret. Hoppas dom snabbt hittar felet. Kanske har du fått IBS...det har jag sen många år tillbaka och är inte så trevligt men det finns lindring för det. Åh vad härligt att plommonträden blommor...här väntar jag på att träden ska börja blomma också. Ha en fortsatt skön helg. Kram
  PS..jag har ny adress på WP...hoppas du såg det. Annars finns adressen på min gamla blogg här på blogger.

  SvaraRadera
 21. Inga nya inlägg. Hoppas du mår bättre iallafall. Här har vi haft sommar och gäster i helgen.

  SvaraRadera