tisdag 2 november 2010

Dåligt väder


I dag har jag inte stuckit näsan utanför dörren. Jag gillar inte när det är blåsigt och fuktigt i luften. Det blir så råkallt. Alla höstdagar kan givetvis inte vara soliga, men dåligt väder påverkar mig negativt. Min energi bara blåser bort på något konstigt vis. Inte ens att vi gått tillbaks till normal tid tycks hjälpa upp det. Den där timmen man fick sova extra i helgen räckte inte långt. En timme mer eller mindre är strunt samma. Vi är så vana vid att ändra från sommar till vintertid och tillbaka igen så jag tror ingen reagerar längre. Lite svårt att föreställa sig nu att det blev sådana diskussioner när det skulle införas. Men man vänjer sig vid allt. Nästan. Jag försöker verkligen tänka: "det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder". Det är ju det som barnen alltid får höra från vuxna. Vem försöker vi lura?

VISST FINNS DET DÅLIGT VÄDER!!!!!!

Efter att ha jobbat på Fritids i många år så har jag faktiskt bra kläder för alla väder. Jag tål både regn och snö, men det är blåsten jag inte kan med. Det är inte alls mysigt att promenera när löv och annat krafs blåser upp i ansiktet. Det gäller att ta sig in i skogen så snabbt som möjligt. Där märker man inte av det lika mycket. Fast när höststormarna drar fram är inte skogen en säker plats att vistas i. Efter varje stor höststorm ser skogen bedrövlig ut. För en hel del år sedan rycktes otroligt många träd upp, så det tog lång tid innan man kunde ta sig in till motionsslingorna. 

Egentligen är ju inte lite blåst något att gnälla över. Det finns ju det som är värre. Men ibland känner jag för att gnälla och det kan jag göra här utan bli avbruten. När jag berättar för min son att vädret inte är så bra, brukar han snabbt tala om hur varmt det är där han bor. Den sortens information tycker jag är onödig.

3 kommentarer:

  1. Självklart finns det dåligt väder! Det är såna dagar man utnyttjar DVD-spelaren till max...

    SvaraRadera
  2. Min funkar vid bra väderlek också!

    SvaraRadera
  3. Det gör min också i och för sig...känner mig bara mindre skyldig om det regnar ute...:-)

    SvaraRadera